Gå til innhold

Trenger god, vifteløs NB-kjøler


Bluum

Anbefalte innlegg

Hei, har et MSI P965 Platinum som jeg føler jeg bør bytte kjøleribber på.

Har en Zalman CNPS9500AT CPU-kjøler, så NB får ingen kjølende bris derfra. Synes at de orinale kjøleribbene blir forferdelig varme, klarer å holde fingrene på i omtrent ti sekunder, men da svir det ganske godt!

Har tre 12cm MIST vifter i kabinettet, en forran som suger inn luft, en bak som blåser ut luften fra CPU-kjøleren og nede ved sidedøren som blåser ut den varme luften som samler seg ved GPU og lydkortet.

PSU er monter opp ned, så den trekker luft ovenfra og blåser ut bak, altså helt uavhengig av resten av maskinen.

 

Vil det hjelpe med andre NB ribber?

Får jo skiftet ut det termiske mellomlegget med AS5 i så fall. Vet at ejg mister garantien, men det er greit nok, for går kortet i stykker vil jeg ikke ha et likt et uansett :p

Er det noen som har anbefalinger?

Finner veldig få kandidater, men Zalman NBF47 ser ut til å være en grei kandidat. Spørsmålet er om den vil kjøle så mye bedre en den kompakte klossen som allerede sitter på..._orginal kjøler_

Vet ikke helt hvor varmt en P965 northbridge skal\kan bli, men jeg synes det virker varmt. Det skal være greit nok med plass rundt NB på hovedkortet, så jeg tror de fleste løsnigner skal passe.

 

Takker på forhånd for alle seriøse svar! :thumbup:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Må bestille diverse overgangskabler etterhvert nå for å kjøre alle viftene og for å få lyd fra lydkortet ut til front på kabinettet, slenger vel med en slik en da tenker jeg.

Etter en nærmere kikk så jeg at grunnflaten ikke er mye mindre enn den til orginalen, så da tror jeg den skal hjelpe litt.

Lenke til kommentar

De vil nok hjelpe mye mer de der ja, men jeg hadde tenkt å handle hos PS, siden jeg kan hente varene der og slippe porto. PS har ikke Thermalright eller Noctua. Må koste på meg en hundrelapp i porto hvis jeg skal få råd.

 

Det er vanskelig å sette en vifte mot chipset, har ikke noe sted å feste den. Kan borre hull i bunne av kabinettet og sette den kabinettviften som skal stå i siden så den blåser opp dit, men det har jeg lite lyst til.

Har seks vifte i kabinettet, har derfor ikke lyst på så mange til :p

 

Så lenge jeg ikke merker ustabilitet går det vel greit med standard ribber eller? Er kritisk til varme komponenter, men det er vanskelig å gjøre noe med chipset nå jeg har den CPU-kjøler som jeg har.

Lenke til kommentar

Maskinen er bare noen uker gammel, så ingen problemer med støv enda.

Men hvorfor mener du AS er skummelt? Hadde tent å kjøpe en tube med det når jeg skulle kjøpe kjøler, tenkte jeg kunne bytte ut den på CPU samtidig...

det at kjøleren blir varm tyder jo på at den leder varme, så du har et poeng med at den ser grei ut. Kjøleflaten er ikke akkurat liten, selv i forhold til Zalman sin nye.

Lenke til kommentar
Electrical Insulator:

Céramique does not contain any metal or other electrically conductive materials. It is a pure electrical insulator, neither electrically conductive nor capacitive.

Not Electrically Conductive:

Arctic Silver 5 was formulated to conduct heat, not electricity.

(While much safer than electrically conductive silver and copper greases, Arctic Silver 5 should be kept away from electrical traces, pins, and leads. While it is not electrically conductive, the compound is very slightly capacitive and could potentially cause problems if it bridges two close-proximity electrical paths.)

 

Er likevell problemfritt med AS - men Ceramique yter omtrent like bra, så...

 

 

Dessuten er det lett å jobbe med.

Endret av Spragleknas
Lenke til kommentar

Hmm...så faren med AS er at jeg kan "søle" på pinner eller andre strømførende punkter og på den måten _kanskje_ svi av hovedkortet?

 

Da er det kanskje like greit å bruke den som følger med Zalman sin kjøler tenker jeg, den er hvit og ikke alt for flytende. I alle fall den som fulgte med til CPU-kjøler.

Lenke til kommentar

når chipsettkjøleren blir varm så betyr det at den fører mye varme ut, derfor vil det ikke hjelpe med goop for å få tempraturen på kjøleren ned. men tror ikke det skal være noe problem med litt høye tempraturer på chipsettkjøler så lenge pc'en er stabil.

Endret av fredblic
Lenke til kommentar

Har tenkt den samme tanken. Det eneste som hjeper er større kjøleflate eller en "svak bris". Siden jeg ikke klarer å få fiksa en vifte som blåser på kontinuerlig, må jeg ha større kontaktflate.

Men jeg synes kontaktflaten på orginalkjøleren er ganske stor, så det er ikke sikkert det hjelper med den fra Zalman. De andre er uaktuelle siden de blir for dyre.

Blir vel til at jeg lar det være som det er.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...