Gå til innhold

Nummer 1985 og reklame - Tar betalt


Anbefalte innlegg

Hei

 

Jeg har brukt 1985 til å finne et par nummer for meg. Mobilen min er sperret mot reklame, men allikevel sender de reklame et par ganger i måneden.

 

Nå sjekka jeg mine sider hos netcom, og ser at jeg har blitt belastet 1 kr fra 1985 for å motta reklamen!! Ikke store summen, hva fanken driver de med? Tidspunkt for belastning stemmer nøyaktig med mottatt reklame melding fra dem. En ting er å sende reklame, men å ta betalt for det er frekkhet. Iallefall uten å ha gjort annet enn å betale for et par av deres tjenester!

 

Siden jeg har mottat noen meldinger i tiden, så er det jo noen kroner vi snakker.

 

Er det noen andre som mottar denne reklamen som også kan sjekke ut om de blir belastet med 1 kr for å motta den? Den står som en leveranse på innhold hos netcom.

Endret av sesteen
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Er inpoc ja, ble litt forbannet når jeg så de plutselig hadde begynt å ta seg betalt for reklamemeldinger de sender til meg! Sendte stopp til dem og sendte mail hvor jeg ba om å bli slettet som bruker, men får fremdeles mailf ra dem 2 måneder etter at jeg sa jeg ikke ønsket å være kunde lenger.

7740360[/snapback]

 

Til alle som mottar sånt - send det til forbrukerombudet! De har et enkelt skjema du kan fylle ut direkte på nettsidene sine, der de følger opp direkte mot tjenesteleverandøren. Jeg har gjort dette flere ganger, med stort hell :)

 

Husk at for å kunne ta betalt for en slik tjeneste, og sende deg SMS med hva som helst, må du ha gitt et AKTIVT samtykke. Det holder ikke bare å ha brukt tjenestene deres, du må eksplisitt ha sagt ja til å motta slike meldinger.

 

Ta det videre med noen som kan stoppe det - det virker ofte :)

 

En annen ting - jada, det er fint og flott å si fra til dem som sender deg slike meldinger først, men ikke tro at de ikke vet nøyaktig hva de gjør! ;)

Lenke til kommentar

De sier de sendte en SMS den 26.10.06 om at videre meldemskap vil koste 2kr måneden. Ønsker du ikke dette send Stopp, blalblabla til 1985.

 

Dette er noe som kalles Negativt salg, og det er ikke lov etter markedsføringsloven. Kunder skal ikke måtte gjøre noe aktivt for å ikke bli medlem eller motta betal tjenester.

 

Så, først blir en medlem ved å benytte seg av en tjeneste, så sender de ut en sms hvor de ber kundene stoppe om de ikke vil ha. Hvor mange leser denne reklamen? Kjekt triks for å håve inn noen kroner. Men det er nå ulovlig i Norge.

 

Jeg har informert forbrukerrådet om dette og Inpoc selv. Useriøse nisser er det nok av på telekom markedet.

Endret av sesteen
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...