Gå til innhold

Laptopskjerm og oppløsning


vr

Anbefalte innlegg

Hei

 

Jeg har en laptop (LG T1) med 14.1" bredformatskjerm med "original" oppløsning på 1440x900. Jeg synes skrift og objekter på skjermen blir for smått med denne oppløsningen, og setter den som regel på 1280x768 isteden.

 

Jeg har imidlertid skjønt det slik at lcd-skjermer har en bestemt native oppløsning hvor den fungerer best. Med andre ord at den blir mindre skarp hvis en setter den til en annen oppløsning, slik jeg gjør. Jeg synes dette er merkbart selv også.

 

Jeg vurderer derfor å bytte en ellers god laptop til en Fujitsu Siemens S2110, 13.3" (4:3) skjerm med native oppløsning på 1024x768 da jeg antar at denne gir et mer lettlest og samtidig skarpere bilde enn den jeg har.

 

Noen som har noen synspunkter på dette, med andre ord om det er uheldig å sette oppløsningen lavere enn skjermen er laget for.

 

V

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du kan fint sette oppløsningen til hva du vil, MEN vil anbefale å holde den til originaloppløsningen :)

 

Det du derimot kan forsøke med en gang, er å skru på ClearType i Windows. Dette gjør det meste av fonter noe tykkere, men noen foretrekker dette og synes lesbarheten øker. Har en engelsk Windows, men skriver det likevel: Høyreklikk på skrivebordet -> Properties-->Display Properties--->Appearance---->Effects... "Use the following method to smooth edges of screen fonts:" fra Standard -> Clear Type.

 

EDIT: En liten detalj hvis du først skal kjøre en lavere oppløsning. Det kan lønne seg å kjøre en i samme forhold som standardoppløsningen. 1440x900 gir 1.6 (du deler 1440 med 900). 1280x768 gir ~1.67 og blir ikke helt korrekt. Ellers har du også muligheten i Windows til å gjøre selve brukergrensesnittet større, og nettlesere har gjerne muligheten til å øke tekst/grafikk også.

Endret av Boye
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...