Gå til innhold

Integrere Audacious i skall/Lese ext3 med xp


Anbefalte innlegg

Hei jeg har 2 spørsmål så jeg bare fyrer løs.

 

Har latt Audacious ta over jobben for Amarok som musikkspiller, og er veldig fornøyd med det. Eneste som irriterer meg noe grenseløst er at når jeg skal legge til sanger i kø må jeg dra dem over i spillelisten. Jeg har installert docklet-pluginet og pleier alltid å ha Audacious minimert til system-trayet (windows sjargong, vet :p), så det betyr at når jeg skal legge låter i kø må jeg først finne fram audacious, dra over sanger før jeg så minimerer igjen, slit.

 

Spm er da som følger, er det mulig å få til noe ala winamp i windows som har løsningen på det problemet integrert i skallet med høyreklikk -> enqueue?

 

Og så har jeg et lite spørsmål til. Jeg fjernet ubuntu og installerte xp på desktopen i stad da linux var svært lite samarbeidsvillig med det eksterne lydkortet mitt :(

Jeg har alle filene mine på en ekstern hd som kjører ext3, og etter at jeg googlet fant jeg et program som het ext2fsd, som tydeligvis skulle fikse biffen med windows og ext3.

 

Jeg startet programmet og plugga inn hd'en, den add/remove greia i windows surra litt rundt, men jeg fikk fortsatt ikke opp HD i my computer. Må jeg gjøre noe spesielt siden hd kjører ext3? Noen som har noen erfaring med dette?

 

Burde jeg heller gjøre om filsystemet på den hd'en til ntfs og installere ntfs støtte på laptopen kanskje?

 

Kjører ubuntu edgy forresten..

 

Takker for all hjelp.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ext2fsd installerer et eget program for å montere partisjonene. Du finner det via startmenyen eller så starter det automatisk i oppstarten og ligger allerede i systemtray.

 

Men... på grunn av journaling funksjonen i ext3 kan du oppleve noen problemer med å bruke den partisjonen i windows. Det er omtrent tilsvarende å bruke ntfs-3g i linux. Dersom du slår av maskinen urent uten å avmontere partisjonen i windows først, vil du måtte boote linux og kjøre e2fsck før du kan montere partisjonen i windows igjen. Hvis du slår av maskinen på skikkelig måte via startmenyen vil du ikke få dette problemet, men dersom du får en blåskjerm eller lignende så vil du måtte boote linux før du kan bruke partisjonen i windows igjen...

 

Løsningen er å bruke ext2 isteden. Det er nok det mest sømløse alternativet for filsystem på en partisjon som skal brukes både i linux og windows.

 

(Siden jeg dro parallellen med ntfs-3g, så kan jeg vel også nevne at dersom du skriver til en ntfs partisjon montert i linux med ntfs-3g så må du vel boote windows og kjøre chkdsk (gjøres automatisk i oppstarten) før du kan montere den på nytt igjen i linux).

 

Men det finnes mange alternative drivere og løsninger:

http://en.wikipedia.org/wiki/Ext3#External_links

 

Jeg bruker selv ext2 og http://www.fs-driver.org - På tross av at den driveren ikke er GPL, men freeware. Men jeg synes den fungerer bedre enn ext2fsd - fordi partisjonen monteres automatisk i oppstarten av windows.

 

Dette er første gang jeg hører om Audacious. - Så der kan jeg ikke hjelpe deg.

Endret av HavarN
Lenke til kommentar

Sitter og lurer på om jeg skal gjøre om den eksterne til ntfs, og installere ntfs-3g i ubuntu, for da blir hd mer kompis vennlig siden alle de kjører windows og vi pleier å dele saker og ting. Men jeg vet at ntfs-3g er beta, så i tilfelle noe skulle klikke, undrer jeg på om det er det hd'en eller (skole)pc det går utover ?

Endret av AlexTheMad
Lenke til kommentar

Anbefaler ext2 om man skal bruke disken i windows ja. Ext3 partisjonene forårsaker explorer.exe krasj når jeg prøver å browse partisjonene. Med kommandoen "# tune2fs -O^has_journal /dev/hdx", så fjerner man journaling, og partisjonen fungerer fint i windows.

Lenke til kommentar
Klikk for å se/fjerne innholdet nedenfor
Sitter og lurer på om jeg skal gjøre om den eksterne til ntfs, og installere ntfs-3g i ubuntu, for da blir hd mer kompis vennlig siden alle de kjører windows og vi pleier å dele saker og ting. Men jeg vet at ntfs-3g er beta, så i tilfelle noe skulle klikke, undrer jeg på om det er det hd'en eller (skole)pc det går utover ?

7733387[/snapback]

Dersom det er en ekstern harddisk og du skal ta med disken til en windowskamerat (som ikke har Internet), så tar du enten med en cd med driveren fra http://www.fs-driver.org eller så kan du lage en liten fat32 partisjon på slutten av disken med driveren på. Endret av HavarN
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...