Gå til innhold

Bryr du deg om teksten i en sang?


CurSe

Anbefalte innlegg

Etter å ha lest litt i en metal-tråd på forumet hvor folk sa at de likte å høre teksten i stedet for hyling og skriking så begynte jeg sånn smått og tenke for meg selv. For min del så er det knakende likegyldig hva de synger om så lenge det høres bra ut. Hører på en del metal og når sant skal sies så forstår jeg særdeles lite ut av det de synger, men du verden det høres bra ut til tider!

 

Bør vel kanskje skyte inn at jeg også hører på musikk hvor jeg klarer tyde teksten hvis jeg vil, men så lenge det instrumentale er i orden så må de gjerne synge om et pizzaria i Kolbotn eller noe sånt, jeg bryr meg ikke.

 

Er det flere enn meg som ikke bryr seg om teksten?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Normalt er det totalt care. Men når jeg av og til hører på rap er jo hele poenget å høre på teksten. Jeg har hatt mange aha-opplevelser når jeg har hørt på rap og noen gang er teskten sinnsyk fet, spesielt siden alt i tillegg rimer. Er det på toppen av alt en god rapper med fet stemme kan jeg klare meg uten metall noen dager for å si det slik.

 

Det var rap, metall er jo selvsagt noe annet, og hvor teksten kanskje ikke står så sentralt. Men etter å ha hørt/lest teksten på "Rosetta Stoned" av Tool forsto jeg at tekst er viktig. Jeg hadde hørt denne sangen mange ganger, men aldri brydd meg om teksten. Trudde den bare handlet om noe tøv. Men da jeg leste teksten samtidig som jeg hørte den fikk jeg sjokk, at det i det hele tatt gikk ann å lage en tekst til en slik låt, og på den måten, utrolig!

 

En annen god låt/tekst finner man på "Vicarious", også av Tool. Hør på den og tenk igjennom hva den handler om. Litt skummelt faktisk.

Lenke til kommentar

Teksten bryr meg fint lite igrunnen. Men når det gjelder rap så er jeg enig med hyperio. Men hører fint lite rap så :) tekster er bare til for at en og annen tulling skal tene mye penger på og bruke stemmen sin, og jeg liker det. Det er selvsagt tekster med dypere mening og alt det der, men igjen, jeg bryr meg fint lite sann igrunnen :)

Lenke til kommentar

The gnome: det er vel hovedsakelig fordi Jokke ikke har spesielt

finurlige eller originale meoldier.

 

Dette gjenspeiler egentlig det jeg tenker også, at det kommer

veldig an på hva slags låt det er. Hvis det er en låt hvor teksten

er viktig, så flott, bare det er en god tekst.

Hvis det er en låt hvor teksten ikke er viktig er det større sansynlighet

for at det er en bra låt.

Personlig synes jeg tekstene har -nesten- null å si.

"nesten" er fordi, selv om ordene som kommer ikke har noe å

si så har det vokalisten bruker stemmen sin til noe å si. og da lønner

det seg å bruke tekster som flyter godt med sangen.

 

Litt krunglete formulert noen steder =S

Lenke til kommentar

Jeg må si at jeg synes for det meste teksten er ganske viktig. Selvfølgelig er det musikken som fenger, det er viktigere med gode melodier og musikalske prestasjoner, men en teskt preget av plumpe klisjeer og nødrim trekker virkelig en sang ned. Om virkelig ikke tekstene hadde noe å si kunne man like greit diktet opp ord eller sunget na-na-na hele veien.

 

For eksempel er kaizer orchestras tekster mye av det som setter stemningen rundt sangene. Den relativt mørke stemningen som lages rundt musikken ved tekstene fungerer glimrende og er med til å gjøre feks. "Ompa til du dør" til et glimrende album.

Misforstå meg rett: Hos Kaizers er det en god blanding av melodi, vokal, tekster, produksjon og kreativitet som gir sluttproduktet, men jeg mener tekstene her er en viktig del.

 

Selv om kanskje ikke vise-sang er den mest populære sjangeren hos den gjennomsnitilge forumbruker er jo dette en sjanger som henger helt og holdent på gode tekster.

 

Men det er ikke alltid tekstene har allverden å si, har hørt mange utenlandske sanger som virkelig har fenget selv om jeg ikke har forstått et ord.

Feks Manga - Bir Kadin Cizeceksin skjønner jeg ikke døyten av, men det er likvel en sang jeg har fått bra på hjernen:

You tube video med denne sangen som musikk

 

Men når alt dette er sagt så har jeg aldri fått gåsehud av en sang pga at teksten var så god. Det er det bare en glimrende melodi eller vokal/instrument-prestasjon som greier.

Lenke til kommentar

Likanes tekster kan gi en ekstra dimensjon til sanger. Og med visse artister, som f.eks Hank Williams og Willie Nelson så er tekstene så integrert i sangene at sangene er meningsløse uten. Halve vitsen med god country er at de greier å skrive tekster som ofte føles som lytterens egne personlige følelser.

 

I hip-hop\rap er det selvfølgelig også viktig. Artister som Roots Manuva greier å holde en fin linje mellom å faktisk si noe og samtidig ha morsomme tekster som bare lyder godt i året.

 

I metal unngår jeg en del tekster hos de fleste band. Men i utgangspunktet så synes jeg det er fetere med et band som Entombed som synger om Satan, men som man likevel hører på tekstene at er oppegående likanes karer, enn diverse fascistoide helte-epos av folk som onanerer til Conanplakater.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...