Gå til innhold

Om det å mobbe tjukke mennesker


Anbefalte innlegg

Jeg kjenner folk som kaster i seg mengder med mat fordi de ikke klarer å gå opp i vekt.

Kaster de virkelig i seg store mengder mat, eller er det noe de tror selv eller som de har fått andre til å tro? Kanskje blir de fort mett, og føler at de spiser mye selv om de ikke gjør det?

 

Men jeg venter fortsatt på svar om hva slags mobbing det er snakk om. Hvem vil mobbe overvektige mennesker her, og på hvilken måte?

7776898[/snapback]

 

altså; første clue er overskriften. Det står "om det å mobbe tjukke mennesker"

 

dette viser at trådstarter sin intensjon er å mobbe dem, fordi han selv føler seg mobbet som røyker, og syns fedme er et verre problem enn røyk, dermed må han føle seg bedre enn en annen gruppe, via mobbing i hans ord.

 

Om du så leser videre så er det tråstarter som konsekvent gjentar mobbing i direkte form, og ønsker dette. Vi andre setter spørsmål mer eller mindre ved hans argumenter da det ikke later som han forstår betydning av dette begrepet. I hvert fall ikke i mine øyne.

 

Så i utgangspunktet, for min del, fremstår det sm trådstarter i et eller annen forsøk på å glorifisere seg selv eller gjøre seg selv bedre på andres bekostning, søker å finne en svakere gruppe der årsakene til problemene, trass enkelte her sine forsøk på A4 forklaring er mer mangfoldige enn det røykere kan vise til.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Apropos fedme så har det jo vært mye forskning på forholdet mellom fedme og stress og hormoner i det siste:

 

Dagbladet

 

Henning Ronesen (36) tror at vektproblemene hans skyldes psykisk stress og tolv år med skiftarbeid. Teorien stemmer godt med resultatene fra internasjonal forskning.

 

Virker som fedme er mer komplisert enn bare antall kalorier ut og inn gitt..

 

Ifølge leder av Lærings- og mestringssenteret ved Aker sykehus i Oslo, professor Grethe Støa Birketvedt, kan en dårlig venninne ha mer å si for vekta enn noe annet.

 

-  Overvekt skyldes en ubalanse i hormonene, forårsaket av indre stress, sier Birketvedt, og forklarer hvordan negative følelser blir indre uro som påvirker hormonbanene i kroppen.

Endret av Tor79
Lenke til kommentar

Tor79, her forvirrer du årsak og virkning. Det du ikke tar med er at psykologisk stress kan trigge tvangshandlinger, som f.eks. at man setter i gang å spise med en gang livet går en imot.

 

Og til og med under bildet står det jo at det ikke er hormonene som gjør deg feit, men at kroppen "skriker etter raske karbohydrater" (og dermed inntar du mer usunn mat, som er det som faktisk forårsaker fedmen):

 

"Nå mener forskere at overvekt rett og slett skyldes en ubalanse i hormonene, forårsaket av indre stress som gjør at hormonene skriker etter raske karbohydrater."

 

Altså: Det er fortsatt snakk om kalorier inn og ut, men at kroppen i ulike situasjoner kan få deg til å spise mer, eller spise mer usunt.

Lenke til kommentar
Virker som fedme er mer komplisert enn bare antall kalorier ut og inn gitt..

 

Ja, hos feite mennesker hoper energi seg opp, i utakt med alle fysikkens lover... YAY!

 

Studerer du astrofysikk på post-doc-nivå mon tro?

7779437[/snapback]

Betyr min uttalelse: "Virker som fedme er mer komplisert enn bare antall kalorier ut og inn" at jeg mener antall kalorier ut og inn ikke er av betydning, eller betyr den at jeg mener andre faktorer spiller inn i tillegg? Jeg håper du er enig i at grunnleggende gramatikk og setningsforståelse tilsier at det siste er riktig.

 

Tor79, her forvirrer du årsak og virkning.

Jeg har ikke sagt noe om årsak og virkning enda, så det må isåfall være professor Birketvedt eller Dagbladet-journalisten jeg har quotet du mener "forvirrer årsak og virkning". Men jeg kan godt si litt om årsak/virkning:

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Ifølge professor Grethe Støa Birketvedt og Dagbladet-artikkelen så er årsak-virkning-sammenhengene slik:

 

Når vekta vår er normal, jobber hormonene sammen i en felles harmoni.

 

Psykiske problemer øker sannsynligheten for stress. Omsorgsvikt i barneårene kan føre til overvekt som voksen. Det fant forskere ved Institutt for sykdomsforebyggelse ved Universitetet i København ut på slutten av 90-tallet. En ny, stor, amerikansk undersøkelse viser at fedme er forbundet med angst og depresjon, skriver Tidsskrift for Den norske lægeforening.

 

Ved slik langvarig stress, det vil si at stressnivået ligger unormalt høyt i lange perioder, kan produksjonen av stresshormonet øke.

 

Og når du blir stresset, skriker hormonene etter raske karbohydrater. Dem finner vi i søt mat som får blodsukkeret raskt opp. Men det som går raskt opp, går også raskt ned, og etter en time må vi ha mer.

 

Denne økningen i stresshormoner kan føre til problemer med søvnen, som igjen fører til problemer med appetitten. Da kan også humørhormonet forandre seg og vi kan bli nedstemte og deprimerte. Dette kan føre oss inn i en vond sirkel med trøstespising eller overspising både på dag og kveldstid.

 

Forstyrrelser i produksjonen av melatonin (søvnhormonet) påvirker appetittsenteret i hjernen. Apetittsenteret driver personen til å spise. Den uroen stress og søvnløshet forårsaker, gir oss sjelden lyst på ting som vann og fullkornbrød, men derimot såkalt «humørmat», altså karbohydratrik mat.

 

Dette stemmer godt overens med resultater fra norsk og internasjonal forskning. Statens arbeidsmiljøinstitutt la i fjor fram en undersøkelse som viste klar sammenheng mellom skiftarbeid og livsstilssykdommer som overvekt, sukkersyke og høyt blodtrykk.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Er det ikke litt vel hjerterått å mobbe noen som er feite fordi de har vært utsatt for omsorgssvikt eller av forskjellige grunner har angst og depresjon?

Endret av Tor79
Lenke til kommentar

Du forstår tydeligvis ikke artikkelen du linker til..

 

 

1) Den sier ingenting om at kcal-antallet magisk blir forandret..

 

2) Den sier rett ut at LYSTEN på mat kan bli manipulert.

 

det ER så enkelt: forbrenn flere kcal enn du putter inn i kjeften. Problemet er bare at mennesker er late, veike og ikke evner å ta ansvar for eget liv. De vil heller skylde på barndommen, skolen, foreldre, samfunn og gener.. i stedet for å ta tak i seg selv..

Lenke til kommentar

det er egentlig utrolig at folk som er overvektige blir mobbet... for tenk deg hvor mange det er...

Tror dette er noe som henger igjen fra 50 tallet eller noe da fedme var lite utbredt...

Men kunne jo tenkt deg en verden der alle som er forkjølet blir mobbet... alle som kjører bil til jobb +++++

Lenke til kommentar
det er egentlig utrolig at folk som er overvektige blir mobbet...

7779591[/snapback]

Når er det feite folk blir mobbet? Jeg har aldri hørt noe liknende, når jeg tenker meg om, med unntak av Øyvind Dahles lille "forsøk" på å mobbe folk til vett.

 

Tror du også sliter med å se at for de fleste mennesker så kan de unngå å bli feite. Det er ikke slik at stress gjør deg feit, f.eks., som har blitt nevnt som en forklaring her i tråden. For mye mat, feil mat, for få (og da store) måltider eller andre usunne matvaner er det som gjør deg feit! Det eneste man kan tillegge stress, er at det er en mulig forklaring på hvorfor enkelte lettere får et ræva kosthold.

Lenke til kommentar
Det eneste man kan tillegge stress, er at det er en mulig forklaring på hvorfor enkelte lettere får et ræva kosthold.

 

Feil. Sett deg ned og les ei bok i fysiologi. Imellomtiden, brenn meg for alt det er verdt for at jeg ikke skriver alt her, ser ut som folk drar mange fakta utifra "rauå" uansett.

 

Wollis.

Lenke til kommentar
Det eneste man kan tillegge stress, er at det er en mulig forklaring på hvorfor enkelte lettere får et ræva kosthold.

 

Feil. Sett deg ned og les ei bok i fysiologi. Imellomtiden, brenn meg for alt det er verdt for at jeg ikke skriver alt her, ser ut som folk drar mange fakta utifra "rauå" uansett.

 

Wollis.

7779858[/snapback]

 

Det jeg har lest om ernæring tyder på at det er enkel reguleringsteknikk, man når et stabilt nivå bestemt av forbruket av kalorier, og inntaket av kalorier, inntaket er bestemt av hva vi spiser og forbrenner, forbruket er noe mer komplekst.

 

AtW

Lenke til kommentar
Det er faktisk så enelt.. ;) Forbrenner man flere kcal enn man tar inn, vil man gå ned i vekt.

7780521[/snapback]

Men det er bare halve sannheten. Spiser man mindre enn kroppen er vant med, så risikerer man å bli syk.

 

Jeg har selv opplevd det. Måtte kutte ned på treninga pga. skade. Begynte å legge på meg. Prøvde å kutte ned på matmengden. Besvimte i dusjen og knuste og dusjkabinettet. :w00t:

 

Det er ingen tvil om at mange er feite pga. usunt kosthold og manglende trening. og jeg himler også med øynene når jeg ser feite mennesker proppe i seg hamburgere på McDonalds. Men slike lettvindte sannheter og påstander av typen ulrikft her kommer med, det vitner bare om ignoranse for en situasjon som er langt mer kompleks enn energi inn og energi ut. Kroppen er langt mer kompleks enn det.

Endret av JBlack
Lenke til kommentar
det kommer ann på kroppstypen din og om du har ett kosthold som passer til denne

 

http://www.treningsforum.no/article/articl...0518_kroppstype

7780569[/snapback]

 

Mener du at enkelte personer ikke vil gå ned i vekt om de forbrenner mer calorier en de tar inn? Ellers er jeg ikke kjent med denne "kroppstype-teorien" for å være helt ærlig lukter den BS, hva er det vitenskaplig fundamentet?

 

AtW

Lenke til kommentar

selvfølgelig vil man vil man gå ned hvis man forbrenner mer enn man tar inn, men noen må gjøre mer for og forbrenne fett enn andre, dette er ikke BS, gå og spør legen din, trodde dette var noe alle visste..

 

eksempel: en person trener ofte styrke, men blir ikke veldig mye større, han blir sterkere men ikke så mye større, en annen person kan se ut som hulken men ikke nødvendigvis være så mye sterkere enn han/hun andre selvom de trener akkurat like ofte, riktig etc

 

la oss være enig i at det er forskjell på og mobbe folk som er overvektige og folk som røyker, selvom en person er stygg som julig så mobber jeg ikke han fordi andre mobber meg for og røyke, blir litt samme greia, og når man røyker så skader man andre enn seg selv, hvis man spiser feil skader man bare seg selv

Endret av donsai
Lenke til kommentar
selvfølgelig vil man vil man gå ned hvis man forbrenner mer enn man tar inn, men noen må gjøre mer for og forbrenne fett enn andre, dette er ikke BS, gå og spør legen din, trodde dette var noe alle visste..

 

eksempel: en person trener ofte styrke, men blir ikke veldig mye større, han blir sterkere men ikke så mye større, en annen person kan se ut som hulken men ikke nødvendigvis være så mye sterkere enn han/hun andre selvom de trener akkurat like ofte, riktig etc

 

la oss være enig i at det er forskjell på og mobbe folk som er overvektige og folk som røyker, selvom en person er stygg som julig så mobber jeg ikke han fordi andre mobber meg for og røyke, blir litt samme greia, og når man røyker så skader man andre enn seg selv, hvis man spiser feil skader man bare seg selv

7780657[/snapback]

 

Nå var jo ikke essenen i den merklige teorien du lenket til at "noen må gjøre mer for å forbrenne fett enn andre", den maser om tre fundamentalt forskjellige kroppstyper med en rekke trekk. Det er forskjell på hva slags muskeltyper man er født med, men denne kroppstype-inndelingen har jeg liten tro på, hva er det vitenskaplige fundamentet for den? Kan du vise meg til et skikkelig fundament skal jeg spise mine ord.

 

AtW

Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...