Gå til innhold

Konkret, kva lærer du ved siv. ing datatek, NTNU?


Arne

Anbefalte innlegg

Hei!

Eg lurar på kva du konkret lærer ved sivil ingenør utdanninga i datateknikk ved NTNU.

Lærar de C++ eller Java? Kva språk lærer de? Fortel gjerne litt konkret om kva de faktisk lærer her. Eg føler ikkje eg blir så veldig mykje klokare av å lese det som står på nettsida.

 

Og så, eg har ikkje heilt forstått det med studiepoeng. Kva er snittkarakteren for å komme inn på studiet?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Samordna opptak har statistikker over inntakskravene på alle studier. Sjekk der for å finne ut hvordan det lå an på datateknikk i fjor.

 

Det første året er det grunnleggende fag som er ganske like på alle sivingstudier. Hvis du ønsker å vite litt om hva som gjennomgåes kan du titte på fagsidene. Søk på fagkodene på NTNU sine hjemmesider.

TDT4110 ITGK

TMA4140 Diskret matematikk

TMA4100 Matte 1

TMA4115 Matte 3

TDT4100 Objektorientert Programmering

TDT4120 Algoritmer og datastrukturer

TMA4240 Statistikk

TMA4135 Matte 4D

TDT4140 Systemutvikling

TDT4145 Datamodellering og databasesystemer

TTM4100 Kommunikasjon - Tjenester og nett

(TMA* finner du på http://www.math.ntnu.no/emner/TMA*

TDT* finner du på http://www.idi.ntnu.no/emner/tdt*)

 

Dette er de fagene fra de to første årene som har sider tilgjengelig for allmennheten. Resten er dessverre teite nok til å legge faginformasjonen sin på its learning.

 

Du får titte litt rundt på sidene. Burde besvare noen av spørsmålene dine iallfall.

Endret av sim
Lenke til kommentar

Jeg går der nå iallefall. ITGK er html, css, mysql, jsp... Diskret matte er abstrakt matte, matte 1 er mye matte og exphil er jo bare blææ. Så langt har vi vel bare "lært" veldig mye matte som jeg ikke er helt sikker på om vi får noe bruk for. Dersom du lurer på noe spesifikt så er det bare å sende pm.

Lenke til kommentar
Lærer de ingenting om C++?

7728980[/snapback]

 

Nei, du lærer ikke C++, på samme måte som om at du egentlig ikke lærer Java heller. Programmeringsfagene er ikke ment å gjøre deg til en ekspert innenfor et bestemt språk, men gi deg en opplæring i metodikker. Java feks brukes til å lære deg objektorientert programmering, prolog brukes for å vise deg logikkprorammering, mens C++ vil kunne bli brukt for å lære mer om programmeringsspråk generelt.

 

Hvis du har lyst til å bli en ekspert innenfor ett programmeringsspråk så bør du heller satse på å sertifisere deg. Går du på NTNU vil du bli flink i Java (da Java er det du vil bruke mest de første årene), men det stopper deg ikke fra å flink i andre språk gjennom mer egeninnsats.

 

 

lk

Lenke til kommentar

Du lærer ikke å programmere på skolen. Det lærer du best selv. Det du lærer på skolen er slike ting som er vanskelige å lære selv, spesiellt når du er ferdig på skolen.

 

Og hvem trenger en ekspert på et programmeringsspråk? Det folk trenger er en ekspert på å løse problemer. Det blir du ved å forstå basis-fagene, skjønne hvordan de henger sammen med de mer avanserte fagene, og jobbe med egne prosjekter ved siden av skolen (her kan du lære forskjellige språk)

Lenke til kommentar

Siv.ing. studiet laerer deg aa finne loesninger paa problemer. For aa kunne dette maa du laere deg hvilke verktoeyer du kan bruke i forskjellige situasjoner. Blir dette for abstrakt for deg, er kanskje Siv.ing. studiet ikke noe for deg.

 

Vil gjerne advare om at hvis du har tenkt aa bli en Code Monkey, saa vil du faa hard konkurranse fra indere.

Lenke til kommentar
Vil gjerne advare om at hvis du har tenkt aa bli en Code Monkey, saa vil du faa hard konkurranse fra indere.

7795567[/snapback]

 

Rart at jobbmarkedet støvsuges for "code monkeys" da?

Store bedrifter har råd til å ta risiko ved å outsource til India. I Norge er det masse små firmaer som trenger disse code monkeyene. En fordel er det hvis de har systemeringsegenskaper og litt forretningsforståelse i tillegg.

 

Men man må nok smi mens hjernet er varmt.. Hvis man blir uteksaminert om 2-5 år kan situasjonen være annerledes.

 

 

Lærer dere noe bedriftsøkonomi og markedsføring på informatikk-studiene der oppe på NTNU?

Endret av Vasily
Lenke til kommentar
Rart at jobbmarkedet støvsuges for "code monkeys" da?

Posten min var nok satt litt paa spissen, men du maa huske at "code monkeys" var de foerste som fikk fyken da .com-bobla sprakk. Altsaa boer man vaere saa fleksibel saa mulig, og ikke bare kunne "programmering" som du nevner her:

En fordel er det hvis de har systemeringsegenskaper og litt forretningsforståelse i tillegg.

Lærer dere noe bedriftsøkonomi og markedsføring på informatikk-studiene der oppe på NTNU?

Jeg tok mitt 4. aar i utlandet, saa jeg gikk glipp av NTNU-fag som f.eks. "Teknologiledelse" og andre lignende tverrfag. Hva som blir tilbudt naa aner jeg ikke.

Lenke til kommentar

http://www.idi.ntnu.no/undervisning/teknol...hp#studieplaner <- Der ser du hva slags fag man har på datateknikk.

 

Programmering er vesentlig for ganske mye av det vi gjøre/kommer til å gjøre (jeg er førstis), så det er et smart trekk å bli dyktig til å programmere. Men dessverre, det finnes bare et par-tre fag som tar for seg programmering i seg selv (Java). Uansett så går det veldig fort å sette seg inn i et nytt språk greit nok til å kunne bruke det, bare man har en god basis.

Lenke til kommentar

Rent konkret så lærer du mye matematikk, logikk, algoritme, software design, informasjonssystemer, projektledelse etc. Du vil få veldig lite erfaring med "ren programmering". Java er programmeringsspråket som brukes primært til å lære om programmering. Senere i studiet, hvis det forsatt finnes, vil du få et generelt kurs i programmeringsspråk. Det er ikke så farlig hvilke språk du lærer, så lenge du lærer de grunnleggende metodene som brukes i alle programmeringsspråk. Du må uansett nok omstille deg til et nytt programmeringsspråk når du kommer ut i arbeidslivet.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...