Gå til innhold

Den Store Aksjetråden


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Noen som har sjekket sharpe ratio på porteføljene sine?

Haha min sharpe ratio er -0.8 :p

Skal da sies at den rapporterer at tapet i portoføljen er på + 8000kr, men det er nok fordi at jeg putta inn 10k på kontor først for å prøve litt forskjellige ting som etn og warranter osv så mista en 3-4k som egentlig er greit. I ettertid så har jeg spytta inn rundt 100k på konto og gått i pluss igjen, men den regner tydeligvis tapet prosentvis.

 

Vist man skal undersøke et selskap som kan vare aktuelt å investere i, hva er det man bør sjekke? Finnes det noe lesestoff eller noen som kan komme med noen punkter?

Hvis du vil å relativt lav risiko så velger du ett selskap som har kjøpsanbefaling fra DNB Markets og så gjør du litt undersøkelser i hvordan selskap av de i porteføljen som virker best. For all del du kan jo fortsatt gå på en smell, men i forhold til høyrisiko aksjer som Funcom feks der tapet ene dagen er -12% for så å ha en gevinst på 13% så er det ingenting.

 

Ting du kan begynne med å undersøke er jo hvilken type selskap det er og hva de leverer.

Produserer selskapet aluminium så vil jo prisene på alu påvirke selskapet, hvis feks prisen på alu går ned så vil de ha lavere inntekt, mens ett selskap som bruker alu vil tjene på lavere priser.

 

Så har vi jo trend da. Her er Aker solutions sin graf som viser at den har stigende trend. Hvis grafen går gjennom nederste linje så vil du ha svakere vekst og hvis den går opp gjennom øverste linje så vil du ha sterkere vekst.

At kursen på aksjen svinger opp og ned er naturlig ser du, men totalt sett så gir den jo avkasting bare du har den lenge nok.

post-54337-0-12583800-1344078647_thumb.jpg

Gjort om fra candlestick til vanlig graf for enkelthetsskyld

Endret av MongoMan
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Vist man skal undersøke et selskap som kan vare aktuelt å investere i, hva er det man bør sjekke? Finnes det noe lesestoff eller noen som kan komme med noen punkter?

 

Det han over nevnte om prisen på aluminium og trender gjelder helst for kort sikt. Hvis du skal sitte med aksjene i lengre tid bør du gjennomgå kvartals- og årsrapportene fra selskapet og se på vekst i omsetning, resultat, EPS, P/E, EBIT, utbytte, P/B +++ (fundamental analyse, google).

 

Det kan også være lurt å se på bransjen selskapet er i. Såkalte defensive bransjer kan være lurt å investere i hvis du frykter en ny finanskrise eller uro i europa. Du kan enkelt se hvordan aksjekursen til et selskap du vurderer ble påvirket av forrige finanskrisen og få en god pekepinn der. 'Health Care' er en typisk defensiv bransje, folk blir ikke mindre syke selv om det er dårlige tider, heller omvendt. Aksjekursen til f.eks. McDonald's gikk også knapt nedover. Ledelsen i selskapet er også viktig, og du finner ofte uttalelser fra de om fremtidige planer og forventninger i forbindelse med kvartals- og årsrapportene.

 

Og hvis du vil ha tips til aksjer vil jeg anbefale Allianz (ALV på den tyske børsen) + Aflac (AFL) og Community Health Systems (CYH) på den amerikanske. Jeg eier selv aksjer i alle tre.

 

Redigert: Du kan også google teknisk analyse. Det går ut på å analysere ting som glidende gjennomsnitt, RSI, trender og formasjoner i kursen. se vedlagt bilde for eksempel på glidende gjennomsnitt i kursen til Opera Software. (Denne ble laget på 2min og er kun til eksempel.) Ofte brukes 2+ kurver for glidene gjennomsnitt, for eksempel en for 50 dagers og en for 150 dagers, og så får du kjøps- og salgssignal når kurvene krysser kursen og hverandre, utifra hvilken av de som krysser nedover/oppover osv.

post-213919-0-06821600-1344165164_thumb.jpg

Endret av Mazkin
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Fin inngang for hva? Tviler på at subscribers øker noe særlig for TSW, og Lego-MMOet er langt fram i tid.

Nei, hva tror du? Fin inngang for å tape mer penger eller fin inngang for å tjene. Er ikke alle som ser så mørkt på det som du. Jeg har allerede tjent endel grunker på FC og med nedgangen i dag er jeg ca i null på det som ligger igjen i selskapet. Jeg har enda trua. Liker spillet, så ser ingen grunn til å furte helt enda :)
Lenke til kommentar

Har aldri hatt noen sans for funcom, selskapet er greit nok, selv om de ikke tjener så mye penger, men jeg får følelsen av at veldig mange gamere sitter å investerer med klokketro uten å se hva aksjen er priset til/fremtidig inntjeningsmuligheter.

Endret av daddydoug
Lenke til kommentar

Hauserne på Hegnar Online har fortsatt ikke innsett realitetene her og spår oppgang. At aksjen er ødelagt av roboter og meglerhus med onde agendaer.

 

At disse faktisk greid å skaffe seg penger til å investere på børs er et under.

 

EDIT:

 

Skal kjøpe mer av Sevan og Seabird til uka.

 

Sevan har ikke gjeld og har allerede solgt et skrog og Voyageur er i rute.

 

SBX har vært skakkjørt lenge, men jeg har håp om at Q2 skal gi tall som viser at selskapet er tilbake på rett spor. Ny kontrakt i dag samt at markedet bare blir bedre og bedre.

Endret av Mr. Purple
Lenke til kommentar

Såvidt jeg vet er ingen av skrogene solgt. Venter spent på nytt om Voyageur Spirit nå, fikk ingen informasjon fra NOR sin 2 kvartalsrapport, hverken gode eller dårlige. Så ting tyder på den er i rute. (NORECO er deleier i Huntigton feltet som Voyageur Spirit skal til)

 

[sist uke ble det kjent at Dana Petroleum har skrevet intensjonsavtale om å utvikle Western Isles-prosjektet – feltene Harris og Barra øst for Shetland – med en Sevan FPSO-rigg bygd ved Cosco-verftet i Kina.

I tillegg kom en grundig analyse på bordet fra SpareBank 1 Markets som bedømmer Sevan Marine-aksjen som alvorlig underpriset. Bankens analytikere skifter kursmål til 25 kroner, det ventes med andre ord et kraftig hopp fra dagens nivå på cirka 14 kroner.

Går prognosene inn, vil børsverdien av Sevan Marine ASA øke fra dagens 730 millioner kroner til drøyt 1,3 milliarder kroner.

 

Den tredje målsettingen for 2012 var å vinne en viktig lisenskontrakt, det skjedde nylig med Dana Petroleums Western Isles-prosjekt 160 kilometer øst for Shetlandsøyene. Carl Lieungh understreker at det er snakk om en intensjonsavtale og foreløpig ingen bindende kontrakt. Det ventes at britiske myndigheter vil gi sitt endelige ja til utbyggingen i løpet av høsten, at boring starter i 2013, at subsea-installasjoner skjer i 2014 og at en Sevan FPSO vil bli installert i 2015. Samlede investeringer i prosjektet er anslått til 1,5 milliarder US dollar.

 

Sevan Marine studerer også mulighetene for å utnytte skrog som foreløpig ligger i opplag ved Cosco-verftet i Kina, for eksempel ved bygging av en boligrigg.

 

Slik jeg ser det er det mulighet for å bruke et av de eksisterende skrogene, men ingenting er avtalt, juridisk bindene. Da kan man neppe si at et av skrogene er solgt. Samtidig har ikke disse skrogene stort større lagringskapasitet enn det Western Isles-prosjektet skal ha som døgnproduksjon. Er dette nok? Jeg bare tenker høyt og fremover her.

 

Vet du noe om hva slags avtale Sevan har med ENI i forbindelse med Goliat? Vil de kraftige forsinkelsene påvirke Sevan økonomisk? Jeg har tenkt å prøve å nøste litt i dette.

Lenke til kommentar

Er det noen som har peiling på nordnet?

Hvordan regner dere ut hva som blir totalkostnaden ved et kjøp (jeg mener inkludert kurtasje), for på oppsummeringen før du trykker "kjøp" så er prisen ekslusiv kurtasje.

En annen ting som er litt irriterende er at jeg hadde f.eks 600kr inne på nordnet, og jeg fikk lov til å kjøpe antall aksjer for 600kr totalt..men hva da med kurtasjen?

 

Eller er det slik at prisen som står er det det koster?

Jeg kjøpte en aksje for kr 1768 cirka og da sto det i transaksjonsloggen min at noen dager etter kjøpet ble det trukket en "fee" på 2kr..er det slik at det er % av total kostnaden på aksjene som blir trukket som kurtasje? Jeg trodde det var %, men minimum 45kr.. Det gjør det innviklet å gjøre optimaliserte kjøp for lite penger der du helst bør få så mange aksjer som mulig for det lille en har for at ikke kurtasjen spiser opp fortjeneste.

Lenke til kommentar

Regner med at du er en ny bruker på Nordnet, jeg bruker ikke nordnet selv, men mener å huske at de har en løsning for nye brukere, hvor man får et visst antall kurtasjefrie handler.

 

Kurtasjen regnes i prosent (promille?) når du benytter deg av store handler, gjerne noen hundre tusen.

 

Husk også at du betaler 2x kurtasje ved aksjene, 49kr for kjøp, og 49kr for salg, samt at du betaler 25% skatt av fortjeneste.

 

Et annet godt tips er gjerne å holde seg på aksjeposter rundt 10-20k, da har trenger du bare et par prosents økning i aksjepris, kontra en post på 600kr, hvor du trenger nærmere 20% bare for å gå i null.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...