Gå til innhold

Den Store Aksjetråden


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Nå som Funcom står i 9.25, er verdien på selskapet da:

 

3 074 879(Volum) x 9,25(kurs) = 28 442 631 kr

 

Og la oss si at de selger 300 000 spill:

300 000(solgte spill) x 300 (spillet koster) = 90 000 000 kr

La oss si at Funcom sitter igjen med 50% = 45 000 000 kr

 

Og så koster det 15USD i mndn = 92kr

 

Har man da 200 000 aktive spillere blir det:

200 000 x 92 = 18 400 000kr i mndn

18 400 000kr x 12 = 220 800 000kr i året

 

Nå er det klart at dette er tall som er tatt ut av lufta, men jeg vil jo tro at de tallene over burde være mulig, og da vil det jo fort bety at kursen skal opp? Eller er det mange andre faktorer som kommer inn her?

 

Dette var mer fornuftige tall, ser andre har påpekt feilen på volum.

 

Tar vi dine tall i betraktning så blir TSW å gå i underskudd på 80 millioner kroner det første året, da det har kostet over 300 millioner å utvikle spillet. Da snakker vi om en kurs på 3kr igjen (den kursen har jeg dratt ut av rompa). Da blir det heller ikke noe aksjeutbytte på investorene.

 

Personlig _TROR_ jeg at spillet kommer til å selge opp mot en million, kanskje mer, men så tviler jeg litt på om de greier holde på så mange spillere ut et helt år.

 

Husk at drift og vedlikehold av servere, bugfixing og utvikling av nytt content koster ganske mye, tror ikke Funcom sitter igjen med 92kr når det er betalt.

Lenke til kommentar
Gjest medlem-105082

og da vil det jo fort bety at kursen skal opp? Eller er det mange andre faktorer som kommer inn her?

 

Betyr nødvendigvis ikke at kursen går opp. Når Funcom har satt et mål i kvartalsrapporter at de forventer at The Secret World selger 30 % bedre enn Age of Conan (altså 1,4 millioner solgte kopier i løpet av første året), og de ser på en brukerbase på rundt 490k abonnementer som mål med tanke på sunn fortjeneste, og hvis de ikke når det målet, så kan nok kursen falle hvis det ikke når forventningene. En gjennomsnittlig brukerbase på rundt 280k abonnementer ser Funcom på som svak.

Endret av medlem-105082
Lenke til kommentar

Jeg er ikke sikker på at det skjer noe innsprøytning av penger. Det er mulig tror jeg at rentene vil bli satt opp i 2013, skjer det vil det trolig begynne å rakne skikkelig i Kina, med devaluering av RMB. Det kan ytterligere stimulere til oppgang i USA, samtidig som handelsunderskuddet faller og dollaren styrker seg og shoppinglysten til amerikanerne tar av samtidig som boligmarkedet kommer tilbake. Det er en trend som kan holde seg i 5-6 år etter det kommer igang, altså til 2018-2019. USA er ikke avhengig av svak dollar, men det er mange handelspartnere til USA som er avhengige av svak dollar, men pengepolitikken til USA er pragmatisk og ikke avgjort av hva som tjener Kina eller Russland f.eks. Jeg tror det er lett å tenke seg at de sammenhengene med dollaren og global vekst de siste 10 årene er permanente, mens disse sammenhengene egentlig kun er midlertidige. Underskuddene USA fører og den svake dollaren har en veldig stimulerende effekt på BNP i utviklingsland, men det har ingen stimulerende effekt på USA, utover at demper fallet i økonomien gjennom å generere inflasjon.

 

http://www.bondvigilantes.com/2012/03/16/is-bond-market-price-action-looking-a-bit-like-1993-94-and-the-timing-of-fairytale-100-year-bond-issues/

Endret av festen
Lenke til kommentar

Jeg var nettopp inne i Skandiabanken og tittet på porteføljen min, og det slo meg hvor dårlig Skandiabanken er på presentasjonen av verdiutviklingen. Er alle andre like dårlige?

 

Eneste som vises er hvor mange prosent aksjen har gått ned eller opp siden man kjøpte den. Det virker ikke som utbytte taes med i beregningen, og det er ingen "gjennomsnittlig årlig avkastning" der heller.

 

Noen som kjenner til noen bedre verktøy? Jeg har Bloomberg-appen, men den viser heller ikke gjennomsnittlig årlig avkastning inkludert utbytte. Det er egentlig det jeg er ute etter.

Lenke til kommentar

http://www.cnbc.com/id/48209147

 

Det med "looming fiscal cliff", som Bernanke omtaler, er egentlig det samme som at markedet for statsobligasjoner plutselig kan bestemme at FED må opp med rentene, uansett hvordan økonomien er, dersom politikerne ikke får summet seg. Derfor kan rentene i prinsippet stige alt senere i år, tidligst, men sannsynligvis en gang i midten av 2013. Sist det skjedde en liten kollaps i det markedet (i 1994), satte de opp rentene, enda veksten den gangen ikke var større enn den er nå.

Endret av festen
Lenke til kommentar

Om vi rister av oss litt av uroen, tror jeg PGS kan bli en av de store vinnerene fremover. Reisen fra 65 til 86 i dag har virkelig gått unna. Dette er selvsagt nokså avhengig av oljeprisen.

 

Videre har jeg tro på Sevan. Ny annbefaling i dag:

 

"SpareBank 1 Markets anbefaler nå å kjøpe aksjer i Sevan Marine, skriver Finansavisen.

Kursmålet på aksjen heves fra 20 kroner til 25 kroner.

Meglerhuset mener Sevan dermed har en oppside på omlag 87 prosent.

Bakgrunnen for oppjusteringen er Sevans nylig inngåtte intensjonsavtale med Dana Petroleum for Western Isles, som ble vunnet foran BW Offshore.

SpareBank 1 Markets mener den beviser at forretningsmodellen til Sevan fungerer svært bra."

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Tror de neste par trigger`ene vil dreie seg om Voyageur ferdigstilling og avreise. Samt 2 kvartals resultatet.

 

Studien tror jeg vi må vente på, dog tjener de penger på den kontrakten, det er det fine.

Er nok flere som sitter på en sånn kontrakt, og dermed er ikke Sevan alene om beinet her.

 

Videre er salg av skrogene spennende.

Lenke til kommentar

guttorm: Det er nettop det at det er flere om beinet som gjør den studien spennende :)

 

Sitter å venter i spenning på Voyageur, tror det kommer nyheter der og.

 

Alt-Ctrl: Vil vel ikke skje de helt store svigningene før Funcom kommer ut med reelle salgstall. Disse x-fire-tallene og spekulasjonene som det florerer rundt om kring på nettet av er ikke noe å sette penger på mener jeg.

 

Personlig tror jeg at nedsiden i Funcom er stor, jeg tror på mange salg, men få varige abonnementer utover året. Håper selvsagt jeg tar feil, og oppsiden er selvsagt ganske stor her.

Lenke til kommentar

Har snitta ned to ganger allerede med Funcom, vurderer å gjøre det igjen nå som den ligger rundt 8. Det som er typisk er at den synker igjen rett etter jeg har snitta ned. Men den må da begynne å gå oppover igjen nå snart vel?

 

Ja, det kan hende, eller det kan hende at den går ned i 3-4 kr.

Lenke til kommentar

Usikker angående funcom, men jeg tror faktisk man vil få pengene igjen om man har snitt under 20. Tror bunnen er rundt 6-7 kroner, men det blir selvsagt spekulasjoner.

 

Du har rett, det ER bare spekulasjoner. Men hvem er det nå som har snitt på over 20? Hvorfor kjøpe på over 20, når man kunne kjøpt på 3-5 kr, som aksjen stod i over en periode på 2,5 år.

 

Jaja, er jo noen som er flinke til å kjøpe på topp og selge på bunn, slik at andre av oss tjener penger=)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...