Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Hvordan sovne fortere ?


TanglewoodD

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg liker å tro at jeg kan en del om dette. Her er mine tips:

1. Ikke spis eller drikk dersom du ikke plages av sult/tørste. Kroppen begynner å jobbe når du tar i deg mat og drikke

2. Ikke bruk PC, spill eller andre aktiviserende ting.

3. Les en bok eller se på tv. Jo kjedeligere/tørrere, jo bedre. Det er viktig at du ikke blir for engasjert og anstrengt. Hvis du er så opplagt at du ikke klarer å sove så har du i det minste klart å gjøre noe konstruktivt.

4. Prøv å gjør dette fra en liggende/avslappende stilling.

5. Hvis du er veldig opplagt og har noe du må rekke neste dag: legg deg ekstra tidlig.

6. Ikke reis deg opp etter 30min-1time fordi du ikke kan sove, da begynner du å anstrenge kroppen og kommuniserer at du skal opp. Ta heller fram en bok igjen og les.

7. Pass på at du har en behagelig temperatur i rommet, prøv å eliminere alle ubehageligheter før du legger deg.

 

Ser det er en del tips om alkohol, onanering, melk osv. Jeg tror ikke dette vil hjelpe deg noe særlig, men det er mye som ligger i underbevisstheten som kan påvirke deg til å tro at det gjør (og dermed hjelper). Jeg tror vi alle har hørt om å drikke varm melk for å sove, dette er svada og har som regel motvirkninger.

Endret av cs_
  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...
Gjest Tidligere søvnløs

Jeg har fått sovepiller av legen, men er faktisk like fornøyd med noe som heter "Tranquivita Drops". Det er dråper som er basert på et konsentrat av naturlige urter med beroligende effekt. De gir kroppen mulighet til å slappe av og klare og sove sammenhengende selv når man er under stress, har angst og uro i kroppen og andre følelsesmessige problemer.

 

Jeg kjøpte dem av en homeparty konsulent, men hun har også nettbutikk hvor de selges. De selges altså reseptfrie og er laget av naturlige ingredisenser, slik at de ikke er skadelige for kroppen.

Lenke til kommentar

Jaja.

Min erfaring: Kroppen har en vis innebygd søvnrytme, vis du har "vanelig" innebygd døgnrytme vil du legge deg om kveldene og sovne enkelt. Vis du ikke har vanelig søgnrytme, vil du ikke klare å søvne med mindre du er latterlig trøtt om kveldene. Men du vil lett sovne vis kropper sier du skal sovne.

Selv sovner jeg lett omtrent 6 om morgenen, og våkner gjerne rundt 2-3 om ettermiddagen. Merket det sitter, for jeg sover bedre om morgene en om jeg legger meg til "vanelig tid. For å ikke snakke om at vis jeg er trøtt hele dagen, vil jeg begynne å bli mer våken rundt 3 tida uansett hvor ille det er.

Lenke til kommentar

Det kan faktisk hjelpe å spise litt, hvis kroppen føler ubehag fordi den er sulten blir det vanskeligere å sove. Videre kan det hjelpe å fantasere, slik folk har sagt. Det å telle sauer er rett og slett for kjedelig til at man blir trøtt av det, sett heller på musikk du liker.

Lenke til kommentar
  • 2 måneder senere...
  • 1 år senere...

har akkurat d samme probleme akkurat no. klare ikke sove. forsov mæ igår så vil helst sovne fortest mulig, har googla paracet ned doping men d hørtes ikke helt bra ut. nei , må vel ta en kjapp en å dovne bort snart før æ klikkee

 

Spør legen din om melatonintabletter.

Først bruker du det i en periode så du ikke er alt for trøtt, f.eks 2 uker, og etter det så bruker du dem kun søndag kveld og dager du virkelig trenger å være uthvilt.

Lenke til kommentar
  • 8 måneder senere...

Hjelper å ikke tenke på at du ikke klarer å sovne. Har også hørt at du sovner fortere hvis du bare tenker i bilder smile.gif

 

Det funker faktisk på meg :) Unngå "snakke"tenking feks. "omg hvordan skal jeg klare å få den dama til å like meg" osv. Heller prøv å se for deg ting, feks. Noe du har gjort som du likte, ei hawt dame, spill osv.

Lenke til kommentar
  • 5 måneder senere...
  • 1 måned senere...
  • 3 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...