Gå til innhold

Anbefalinger til god vegetarmat


Tunky

Anbefalte innlegg

Hallo, lurte på om noen ville dele noen gode vegetaroppskrifter med meg :)

Har vært veggis i tre år nå, og selv om jeg føler selv at jeg er flink til å varierer mellom de rettene jeg behersker, så hadde det vært allright med litt tips  :thumbup:

7591579[/snapback]

 

Du kunne jo prøve denne da... :thumbup:

7594476[/snapback]

 

Hvis du ser hva personen linker til, og kan slagordet (se helt øverst) til siden, skjønner du gullkornet.

Jeg syns det var ganske morsomt.

Endret av Knut_
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

ta deg en tur på helsekosten og åpne kjøleskapet så har du hamburgere, falaffel/kjøttboller, pølser, skinkebiter/f.eks pytt i panne,

det er av soya, linser, gluten etc og smaker veldig bra. de tåler lite varme så du bør kjøles litt av extra mengder olje, kan gjerne avfette på noen papir etterpå.

 

speking av tomater, agurker, dvs salt la ligge alt fra 5 min til 1 time for så å skylle av saltet i vasken, en reaksjon og maten har en mer spiss på seg. I praksis så varmer det kroppen og en inntar salt på en annen måte en ren form.

 

du har pasta,poteter,ris, så har du grønnsaker, så kan du lære å lage deg saus.

f.eks karri saus

http://www.curryhouse.co.uk/rsc/sauce.htm

 

hvis du kjøper toro-lasagne på rimi, så kan du bruke en halv pose dvs. 200-250gram grønne linser/brune linser småkoke det i store mengder olje og salt, laurbær blad. og frese deretter i pannen med løk først og hvitløk. evt grønn paprika finkuttet, så blander du det med sausen i esken også sper med melk.

 

brun saus.

1. 50 gram olje/meierismør

bland i 1 sps mel,

så fres til det blir brunt, ha i "NERO" salt og pepper, helst grønn pepper. 1 dråpe eddik, og spe i vann til slutt. du kan også røre ut litt rømme tilslutt.

 

hvis saus( tofu i hvit saus- fisk i hvit saus)

samme prinsipp som brun saus med litt forskjell

1. 50 gram olje/meierismør

2. bland i 1 sps mel

NB, lav varme, la det litte på lav varme, i 3-5 min

hvit pepper og salt, knivsodd muskatt, hel i melk, helst h-melk alt fra 2dl til mer, til det blir passe, "bechamel" hvit saus, kan også blandes i ost for ostesaus til pasta carbonara/uten skinke lissom, eller mellom veggene i lasagne. så freser du litt tofu eller koker tofu i terninger og ilegger det i sausen her med poteter og raspete gulrøtter i lime.

 

de selger en sånn santa-maria vegetarmix pose du blander med vann, og ferske hakkete tomater. aldri bruk boks tomater, hakk alltid selv. ingen vitaminer/enzymer/ energi,

Lenke til kommentar
ta deg en tur på helsekosten og åpne kjøleskapet så har du hamburgere, falaffel/kjøttboller, pølser, skinkebiter/f.eks pytt i panne,

det er av soya, linser, gluten etc og smaker veldig bra. de tåler lite varme så du bør kjøles litt av extra mengder olje, kan gjerne avfette på noen papir etterpå.

 

speking av tomater, agurker, dvs salt la ligge alt fra 5 min til 1 time for så å skylle av saltet i vasken, en reaksjon og maten har en mer spiss på seg. I praksis så varmer det kroppen og en inntar salt på en annen måte en ren form.

 

du har pasta,poteter,ris,  så har du grønnsaker, så kan du lære å lage deg saus.

f.eks karri saus

http://www.curryhouse.co.uk/rsc/sauce.htm

 

hvis du kjøper toro-lasagne på rimi, så kan du bruke en halv pose dvs. 200-250gram grønne linser/brune linser småkoke det i store mengder olje og salt, laurbær blad. og frese deretter i pannen med løk først og hvitløk. evt grønn paprika finkuttet, så blander du det med sausen i esken også sper med melk.

 

brun saus.

1. 50 gram olje/meierismør

bland i 1 sps mel,

så fres til det blir brunt, ha i "NERO" salt og pepper, helst grønn pepper. 1 dråpe eddik, og spe i vann til slutt. du kan også røre ut litt rømme tilslutt.

 

hvis saus( tofu i hvit saus- fisk i hvit saus)

samme prinsipp som brun saus med litt forskjell

1.  50 gram olje/meierismør

2. bland i 1 sps mel

NB, lav varme, la det litte på lav varme, i 3-5 min

hvit pepper og salt, knivsodd muskatt, hel i melk, helst h-melk alt fra 2dl til mer, til det blir passe, "bechamel" hvit saus, kan også blandes i ost for ostesaus til pasta carbonara/uten skinke lissom, eller mellom veggene i lasagne.  så freser du litt tofu eller koker tofu i terninger og ilegger det i sausen her med poteter og raspete gulrøtter i lime.

 

de selger en sånn santa-maria vegetarmix pose du blander med vann, og ferske hakkete tomater. aldri bruk boks tomater, hakk alltid selv. ingen vitaminer/enzymer/ energi,

7606914[/snapback]

Gullkorn :w00t: :!:

 

edit: jeg quoter fordi han ikke skal få sjangs til å redigere bort :whistle:

Endret av -Koenigsegg-
Lenke til kommentar

Auch, så ikke at det var link først :p så leste igjennom den et par ganger..

 

Men så så jeg at han sa han hadde vært veggis i 3 år ;P og trodde han som svarte mente at han skulle prøve seg selv. Jeg lo, men rødmet da jeg så at det var en clicky :p

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...