Gå til innhold

Har moderatorene misforstått 3-ords-regelen?


Anbefalte innlegg

Har moderatorene misforstått 3-ords-regelen?

 

Jeg har gjort en liten research på diskusjon.no, og jeg har funnet ut at en del moderatorer har misforstått litt dette med 3-ords-regelen.

 

Visst jeg tar feil her, da er det gjort... :blush:

 

Fra retningslinjene:

 

Tre-ords-regelen er en sperre på forumet som hindrer tråder å bli opprettet dersom emnefeltet inneholder mindre enn tre ord. Dette ble gjort fordi mengden dårlige emner som ble opprettet hver dag på forumet var enormt stor, og størsteparten av de var gjerne bare ett enkelt ord. Som du kanskje har skjønt av eksemplene ovenfor var dette noe vi ikke var særlig glad over. Vi kan nå heldigvis si at denne tre-ords-regelen har ført til et langt mer lesbart forum og en bedre opplevelse for alle brukerene. Kort sagt teller tre-ords-regelen opp antall mellomrom i emnet, og den er også derfor mulig å unngå ved å lage et emne som ser f. eks slik ut: "Hjelp ! !". Vi vil bare minne på at dette, samt alle andre forsøk på å omgå denne tre-ords-regelen er ikke tillatt og vil bli slått hardt ned på. Regelen finnes her av en grunn og emnet ditt er ikke beskrivende nok overfor innholdet hvis den kun inneholder ett skikkelig ord.

 

 

Altså, en emnetittel må innholde 3 eller flere ord, det står nemlig mindre...

Jeg leste rundt på foruimet, og fant ut at en del moderatorer skriver følgende melding til folk som har postet emnetitteler med 3 ord. Er ikke det lov da?

 

Eksempel:

 

https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=688354

 

Jankee stenger tråden uten å nevne noe om 3-ords-regelen. Det var her jeg begynte å tenke.. Dette er jo rett? Men jeg fant en tråd i musikkskapningsforumet som hadde like mange ord i emnetittelen, og her kommenterer macfjott at tråden er i strid med 3-ords-regelen. Og jeg tenker: "Javel?"

 

Jeg mottar litt senere på dagen en PM fra Jankee som lyder som følger:

 

Begge desse to meldingene er standardmeldinger, i utgangspunktet skulle det ha vore 3-ordsregelen som skulle vore kommentert, men eg tok feil standardmelding.

Dermed blei det berre kommentert dårlig emnetittel og ikkje begge som det skulle ha vore.

 

mvh

JanEirik

 

Dette ble jo bare verre. Dette ble jo feil vei... Eller?

 

Visst ikke jeg tar helt feil her, som jeg har en liiiten følelse av at jeg gjør, har macfjott ikke lest tre-ords-regelen skikkelig.

 

Sier ikke at nødvendigvis alle moderatorer har gjort dette, men jeg mener å ha kommet over en del slike tråder... :hmm:

 

 

Annet eksemel på tråd med tre ord i emnetittelen, men som mod kommenterer:

 

https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=681130

 

Mvh ZenCo

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Annet eksemel på tråd med tre ord i emnetittelen, men som mod kommenterer:

https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=681130

Den emnetittelen skulle berre hatt to ord, ettersom «trancelåt» vert skrive i eitt ord. Eg veit ikkje om det er slik, men det kan vere at treordsregelen fører til meir «kreativ» særskriving i enkelte tilfelle. Tenkjer då at nokon kanskje – når dei får feilmelding om at emnetittelen må innehalde minst tre ord – i staden for å føye til fleire ord, som hensikta er, deler opp ord som ikkje skal delast opp.
Lenke til kommentar

Skal «serverhost» skrivast i eitt ord, eller er det to ord for same sak? Er det to ord for same sak ville eg ha skrive det som «server-/hosthjelp». Når ein set ordet hjelp til slutt slik som der, utan andre ord eller teikn før, skal det vel vere ein del av ordet, ikkje eit eige ord.

 

Den tråden frå musikkforumet derimot, kan eg ikkje sjå at bryt med treordsregelen. (Litt sein redigering: Meinte då den med cymbalane.)

Endret av incanus
Lenke til kommentar

3ordsregelen og dårlig emnetittel er smør på flesk i 99,9% av tilfellene.

Av forumets sansynelgvis 1 mill tråder så er det eit 2-3 tråder som bryter t3-ords-regelen men ikkje dårlig emnetittel, dermed blir det dårlig emnetittel dekker også 3-ord.

 

Dermed ser eg ikkje noko grunn til å styre med å endre meldinga frå berre emnetittel til emnetittel og 3-ord.

 

Retningslinjemessig skulle det ha vore emnetittel + 3ord som beskjed, men sidan det er i realiteten så liten forskjell mellom dei så har det ikkje noko praktisk betydning kva av meldingene ein får, begge blir handtert likt.

 

Stenging viss ikkje trådstarter retter på emnetittelen innan ei tid eller at trådstarter har svart i tråden utan å endre emnetittelen.

Så i tilfellet der så gav eg meldinga mens robbiedeluxe stengte.

 

 

MEN eg setter ikkje heilt pris på offentleggjerning av PMer utan at avsendar er spurd om denne kan offentleggjerast. I denne saka er det ikkje noko viktig , men PM er Personleg Melding og ikkje noko ein kan offentelggjere heilt utan vidare.

Lenke til kommentar

Viss du ser kva kategori dette er så vil du oppdage at dette er Diskuter Artikler

Denne kategorien er veldig spesiel då ingen brukarar kan opprette tråder der, og dei einaste trådene som blir oppretta er diskusjonstråder til artikler på den tilhørande nettsida. Tråden står i white sitt navn men er autogenerert av publiseringsystemet til hardware-nettverket.

Her er denne trådens artikkel, og då vil du sjå at tråden og artikkelen heiter det same. Navn på artikler er det redaksjonen for siten som står for og dermed er ikkje dei underlagt forumets regelverk.

Ingen regeler utan untak ;)

Lenke til kommentar
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...