Gå til innhold

Vegetarmat; vil ha oppskrifter


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Purre og potetsuppe som selv ikke-vegetarianere liker!

 

Dette blir suppe til 4 sultne eller 5-6 medium sultne personer.

 

Du trenger:

 

2 løk

Hvitløk

Gulerøtter

Poteter

2 purreløk

Selleristang

Laurbærblad

Salt og pepper (evt grønnsaksbuljong-terninger i stedet for salt)

Matfløte

 

Først må du lage en grønnsaksbuljong

 

Fyll opp en stor kjele med vann. Tilsett et par løk, gulerøtter, selleristenger, laurbærblader og hvitløk. Kok i 2-3 timer. Når det er ferdig så fjerner du alt av grønnsaker og laurbærblader.

 

Skjær opp purreløk, løk, hvitløksfedd og poteter (i terninger) nok til 4-5 personer (3 eller 4 poteter per person?).

 

I en ny kjele med litt olivenolje, surr purre, løk og hvitløk i et par minutter. Tilsett så potetene og hell over grønnsakskraften som du lagde tidligere.

 

La dette koke i 20 minutter. Etter det så bruker du en stavmikser for å gjøre suppen jevn. Smak nå til suppen med salt og pepper (jeg pleier å bruke grønnsaksbuljong-terninger i stedet for vanlig salt - det gir ekstra smak).

 

I dette stadiet så pleier jeg å ha oppi purre og poteter som jeg har hatt til side, for å forskjellige teksturer i suppen. La nå dette igjen koke til potetene er kokt og tilsett litt matfløte og hakket persille.

 

Bon appetit!

Endret av ahpadt
Lenke til kommentar
  • 1 år senere...

*gjenopplive*

 

Hadde vært fint med inspirasjon!

 

En slags pizza jeg og ei venninne mekka sammen:

Til 2 porsjoner trenger du:

- Lefser

- Salsa

- Guecamole

- Kesam

-----

Grønnsaksblanding:

3 små tomater

3 champingong sopp

1 liten aubergine

2 små paprika

2/3 brune bønner

3 stenger vårløk

evt knust nachochips

ost

meksikansk krydder

 

Kutt opp i terninger, og fres sammen! Smak til med krydder.

Legg fram i en lefse, fordel et lag med salsa, deretter fordel grønnsaksblandingen, dryss litt knust nachoschips og ost og gratiner i ovnen. La stå i ovnen 5-10 min, og vips - Mmm!

Lenke til kommentar

Vegetarpai.

 

Bunn: 150g smør (ikke margarin), 250g hvetemel, 2ss vann. Kna melet inn i smøret, kna vann inn, sett kaldt i 30 min, press ut i paiform. Prikk med gaffel, stek på ca. 200-210 grader til den er gyllen (8-10 min.).

 

Fyll: ca. 400g rotgrønnsaker (gulrot, pastinakk, sellerirot, persillerot), 1 kepaløk, kjøres grovt i foodprocessor. 6 egg og 2dl fløte piskes sammen. Kjør en halv potte urter (timian, basilikum, salvie, estragon) sammen med eggeblandingen med stavmixer. Hiv i en god håndfull reven ost. Salt etter smak. Fyll paibunnen med røren. Stekes på 160 grader til fyllet i midten har satt seg (stikk kniv inn og press, kommer flytende eggeblanding ut, gi den noen minutter til).

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Nam! Mange gode oppskrifter her! Gleder meg til å prøve grønnsakssuppen! Kan den fryses?

 

Jeg smakte en kjempegod calzone med pesto og spinat i nederland her om dagen og ble litt inspirert:)

 

Toast med mozzarella og pesto:

 

To skiver grovt brød

Mozarella på den ene skiven

Pesto, skivede tomater, knuste nøtter og spinat på den andre

Grilles i ovnen med innholdet opp til mozzarellaen har smeltet

Krydret med ønsket krydder (peppermix, chilli, paprika el.)

 

ENJOY!

 

Ps. Tips for å forlenge holdbarheten til pestoen er å helle litt olje på toppen.. Har ikke prøvd det selv, men min tyrkiske venn sier det er det de pleier å gjøre der..

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...