Silli Skrevet 2. oktober 2008 Del Skrevet 2. oktober 2008 Heihei:D Er ikke veg. selv men ELSKER veg. mat! Vel, selv elsker jeg grønnsakskarbonade, oppdkriften står her:D ANBEFALES! Lenke til kommentar
ahpadt Skrevet 2. oktober 2008 Del Skrevet 2. oktober 2008 (endret) Purre og potetsuppe som selv ikke-vegetarianere liker! Dette blir suppe til 4 sultne eller 5-6 medium sultne personer. Du trenger: 2 løk Hvitløk Gulerøtter Poteter 2 purreløk Selleristang Laurbærblad Salt og pepper (evt grønnsaksbuljong-terninger i stedet for salt) Matfløte Først må du lage en grønnsaksbuljong Fyll opp en stor kjele med vann. Tilsett et par løk, gulerøtter, selleristenger, laurbærblader og hvitløk. Kok i 2-3 timer. Når det er ferdig så fjerner du alt av grønnsaker og laurbærblader. Skjær opp purreløk, løk, hvitløksfedd og poteter (i terninger) nok til 4-5 personer (3 eller 4 poteter per person?). I en ny kjele med litt olivenolje, surr purre, løk og hvitløk i et par minutter. Tilsett så potetene og hell over grønnsakskraften som du lagde tidligere. La dette koke i 20 minutter. Etter det så bruker du en stavmikser for å gjøre suppen jevn. Smak nå til suppen med salt og pepper (jeg pleier å bruke grønnsaksbuljong-terninger i stedet for vanlig salt - det gir ekstra smak). I dette stadiet så pleier jeg å ha oppi purre og poteter som jeg har hatt til side, for å forskjellige teksturer i suppen. La nå dette igjen koke til potetene er kokt og tilsett litt matfløte og hakket persille. Bon appetit! Endret 2. oktober 2008 av ahpadt Lenke til kommentar
AmazinglyConfused Skrevet 3. oktober 2008 Del Skrevet 3. oktober 2008 Nå ble jeg sulten. Er ikke vegetarianer selv, men noen av oppskriftene skal prøves ut Lenke til kommentar
.sere Skrevet 1. juni 2010 Del Skrevet 1. juni 2010 *gjenopplive* Hadde vært fint med inspirasjon! En slags pizza jeg og ei venninne mekka sammen: Til 2 porsjoner trenger du: - Lefser - Salsa - Guecamole - Kesam ----- Grønnsaksblanding: 3 små tomater 3 champingong sopp 1 liten aubergine 2 små paprika 2/3 brune bønner 3 stenger vårløk evt knust nachochips ost meksikansk krydder Kutt opp i terninger, og fres sammen! Smak til med krydder. Legg fram i en lefse, fordel et lag med salsa, deretter fordel grønnsaksblandingen, dryss litt knust nachoschips og ost og gratiner i ovnen. La stå i ovnen 5-10 min, og vips - Mmm! Lenke til kommentar
Jørgen Sørheim Skrevet 2. juni 2010 Del Skrevet 2. juni 2010 Vegetarpai. Bunn: 150g smør (ikke margarin), 250g hvetemel, 2ss vann. Kna melet inn i smøret, kna vann inn, sett kaldt i 30 min, press ut i paiform. Prikk med gaffel, stek på ca. 200-210 grader til den er gyllen (8-10 min.). Fyll: ca. 400g rotgrønnsaker (gulrot, pastinakk, sellerirot, persillerot), 1 kepaløk, kjøres grovt i foodprocessor. 6 egg og 2dl fløte piskes sammen. Kjør en halv potte urter (timian, basilikum, salvie, estragon) sammen med eggeblandingen med stavmixer. Hiv i en god håndfull reven ost. Salt etter smak. Fyll paibunnen med røren. Stekes på 160 grader til fyllet i midten har satt seg (stikk kniv inn og press, kommer flytende eggeblanding ut, gi den noen minutter til). 1 Lenke til kommentar
Ms Opel Skrevet 8. juni 2010 Del Skrevet 8. juni 2010 Nam! Mange gode oppskrifter her! Gleder meg til å prøve grønnsakssuppen! Kan den fryses? Jeg smakte en kjempegod calzone med pesto og spinat i nederland her om dagen og ble litt inspirert:) Toast med mozzarella og pesto: To skiver grovt brød Mozarella på den ene skiven Pesto, skivede tomater, knuste nøtter og spinat på den andre Grilles i ovnen med innholdet opp til mozzarellaen har smeltet Krydret med ønsket krydder (peppermix, chilli, paprika el.) ENJOY! Ps. Tips for å forlenge holdbarheten til pestoen er å helle litt olje på toppen.. Har ikke prøvd det selv, men min tyrkiske venn sier det er det de pleier å gjøre der.. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå