Gå til innhold

Diskusjon om/rundt kebab. Hvor er den beste?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Bislet Kebab har jo nå flere utsalgssteder rundt om i Oslo. Er det noen forskjell på kvaliteten på disse? Tenkte å prøve Bislet Kebab House på Carl Berner idag.

 

Nope, mer eller mindre identisk. Bislet på Carl Berner er åkei :)

Endret av µp1is
Lenke til kommentar

Jepp, det er bare mange som ikke vet om forskjellen :)

 

og forskjellen mellom shawarma og døner er?

 

I dagligtale i Norge er en shawarma en rullekebab med "rent" kjøtt, kylling eller lam. Døner er en pita-kebab med MUK. Salaten og sausen er som regel den samme.

 

Döner er ikke nødvendigvis pita, nei. Spør om Döner-kebab hvor som helst i Tyrkia, og du får rullekebab (10 norske kroner forresten!). Kjøttet kan sikkert stemme.

Lenke til kommentar

Nå må vi ikke forveksle mellom kebaben vi spiser her og ekte kebab vi får servert i utlandet. Som nevnt over er de kjøttene som blir servert her er MUK, mens ekte døner består av ekte kjøtt, dvs kebabkjøtt IKKE er døner.

 

Skal man spise ekte døner, finnes det noen tyrkiske kebabrestauranter i sentrum.

Lenke til kommentar

Nå må vi ikke forveksle mellom kebaben vi spiser her og ekte kebab vi får servert i utlandet. Som nevnt over er de kjøttene som blir servert her er MUK, mens ekte døner består av ekte kjøtt, dvs kebabkjøtt IKKE er døner.

 

Skal man spise ekte døner, finnes det noen tyrkiske kebabrestauranter i sentrum.

 

Farsedeig med essens får du også "down there". Den beste måten å kontrollere om det er farse som er "hel og konform" eller smuglerkjøtt der det er lagvis, type tynne, med kjøtt og fett.

Lenke til kommentar

Poenget mitt var at i NORGE er det en temmelig klar grense mellom de to typene kebab. Hva de kaller kebab i andre land varierer helt forskjellig, det er litt som å si at en hot dog nødvendigvis er en Gilde Grillpølse i brød med ketchup. Andre steder i verden får du jo noe helt annet.

Lenke til kommentar

Poenget mitt var at i NORGE er det en temmelig klar grense mellom de to typene kebab. Hva de kaller kebab i andre land varierer helt forskjellig, det er litt som å si at en hot dog nødvendigvis er en Gilde Grillpølse i brød med ketchup. Andre steder i verden får du jo noe helt annet.

 

Poenget er vel at det er vel strengt tatt ikke gjeldende i hele landet. Om det oppstår som en subkultur der du måtte bo, så vil du ha problemer her i vest med den definisjonen.

Lenke til kommentar

Har prøvd mange kebaber i Norge, men dessvere er det ingen i nærheten av den jeg prøvde i Roma.

Ca 5 minutter til venstre for hoved togstasjon, så er det et tyrkisk gatekjøkken med noen fra tyskland som jobber der.

EKTE kebab, hvittløkk, perfekt saus, ordentlig salat eller flere (ikke vanlig typisk grønn norsk salat) osv.. Kan ikke beskrives med ord hvor god den er.

De som lager kebab og ikke bruker tilstrekkelig eller noe hvittløkk kan ikke kalle seg for gode kokker...

Endret av Iceman22
Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...