Skurupu Skrevet 19. august 2011 Del Skrevet 19. august 2011 Enig ang Milano, men det er jo Shawarma og ikke døner... Det var jo det jeg skrev. Lenke til kommentar
Shruggie Skrevet 19. august 2011 Del Skrevet 19. august 2011 Jepp, det er bare mange som ikke vet om forskjellen Lenke til kommentar
norskgoy Skrevet 20. august 2011 Del Skrevet 20. august 2011 Jepp, det er bare mange som ikke vet om forskjellen og forskjellen mellom shawarma og døner er? Lenke til kommentar
eRextion Skrevet 20. august 2011 Del Skrevet 20. august 2011 Bislet Kebab har jo nå flere utsalgssteder rundt om i Oslo. Er det noen forskjell på kvaliteten på disse? Tenkte å prøve Bislet Kebab House på Carl Berner idag. Lenke til kommentar
Shruggie Skrevet 20. august 2011 Del Skrevet 20. august 2011 Jepp, det er bare mange som ikke vet om forskjellen og forskjellen mellom shawarma og døner er? I dagligtale i Norge er en shawarma en rullekebab med "rent" kjøtt, kylling eller lam. Døner er en pita-kebab med MUK. Salaten og sausen er som regel den samme. Lenke til kommentar
j-- Skrevet 20. august 2011 Del Skrevet 20. august 2011 (endret) Bislet Kebab har jo nå flere utsalgssteder rundt om i Oslo. Er det noen forskjell på kvaliteten på disse? Tenkte å prøve Bislet Kebab House på Carl Berner idag. Nope, mer eller mindre identisk. Bislet på Carl Berner er åkei Endret 20. august 2011 av µp1is Lenke til kommentar
Nik0 Skrevet 20. august 2011 Del Skrevet 20. august 2011 Jepp, det er bare mange som ikke vet om forskjellen og forskjellen mellom shawarma og døner er? I dagligtale i Norge er en shawarma en rullekebab med "rent" kjøtt, kylling eller lam. Døner er en pita-kebab med MUK. Salaten og sausen er som regel den samme. Döner er ikke nødvendigvis pita, nei. Spør om Döner-kebab hvor som helst i Tyrkia, og du får rullekebab (10 norske kroner forresten!). Kjøttet kan sikkert stemme. Lenke til kommentar
Shruggie Skrevet 20. august 2011 Del Skrevet 20. august 2011 Les igjen: "i dagligtale i Norge er..." Lenke til kommentar
Skurupu Skrevet 20. august 2011 Del Skrevet 20. august 2011 (endret) Hva som er kebab er jo også relativt. Jeg har vært i muslimske land å spist kebab, og da har jeg som oftest fått en talerken med sterkt krydrede kjøttboller, med ris ved siden av. Endret 20. august 2011 av Skurupu Lenke til kommentar
norskgoy Skrevet 20. august 2011 Del Skrevet 20. august 2011 I dagligtale i Norge er en shawarma en rullekebab med "rent" kjøtt, kylling eller lam. Døner er en pita-kebab med MUK. Salaten og sausen er som regel den samme. Som altså er feil, mhp ordenes betydning. Angående slang så visste jeg ikke det. Lenke til kommentar
Myst Skrevet 20. august 2011 Del Skrevet 20. august 2011 Nå må vi ikke forveksle mellom kebaben vi spiser her og ekte kebab vi får servert i utlandet. Som nevnt over er de kjøttene som blir servert her er MUK, mens ekte døner består av ekte kjøtt, dvs kebabkjøtt IKKE er døner. Skal man spise ekte døner, finnes det noen tyrkiske kebabrestauranter i sentrum. Lenke til kommentar
norskgoy Skrevet 20. august 2011 Del Skrevet 20. august 2011 Nå må vi ikke forveksle mellom kebaben vi spiser her og ekte kebab vi får servert i utlandet. Som nevnt over er de kjøttene som blir servert her er MUK, mens ekte døner består av ekte kjøtt, dvs kebabkjøtt IKKE er døner. Skal man spise ekte døner, finnes det noen tyrkiske kebabrestauranter i sentrum. Farsedeig med essens får du også "down there". Den beste måten å kontrollere om det er farse som er "hel og konform" eller smuglerkjøtt der det er lagvis, type tynne, med kjøtt og fett. Lenke til kommentar
Shruggie Skrevet 20. august 2011 Del Skrevet 20. august 2011 Poenget mitt var at i NORGE er det en temmelig klar grense mellom de to typene kebab. Hva de kaller kebab i andre land varierer helt forskjellig, det er litt som å si at en hot dog nødvendigvis er en Gilde Grillpølse i brød med ketchup. Andre steder i verden får du jo noe helt annet. Lenke til kommentar
Myst Skrevet 20. august 2011 Del Skrevet 20. august 2011 Joda, så poenget, jeg ville bare presisere forskjellen mellom dem generelt. Lenke til kommentar
norskgoy Skrevet 20. august 2011 Del Skrevet 20. august 2011 Poenget mitt var at i NORGE er det en temmelig klar grense mellom de to typene kebab. Hva de kaller kebab i andre land varierer helt forskjellig, det er litt som å si at en hot dog nødvendigvis er en Gilde Grillpølse i brød med ketchup. Andre steder i verden får du jo noe helt annet. Poenget er vel at det er vel strengt tatt ikke gjeldende i hele landet. Om det oppstår som en subkultur der du måtte bo, så vil du ha problemer her i vest med den definisjonen. Lenke til kommentar
Shruggie Skrevet 20. august 2011 Del Skrevet 20. august 2011 Njah, det er nå det samme fra Kristiansand i sør til Kirkenes i nord i min erfaring. Lenke til kommentar
Iceman22 Skrevet 20. august 2011 Del Skrevet 20. august 2011 (endret) Har prøvd mange kebaber i Norge, men dessvere er det ingen i nærheten av den jeg prøvde i Roma. Ca 5 minutter til venstre for hoved togstasjon, så er det et tyrkisk gatekjøkken med noen fra tyskland som jobber der. EKTE kebab, hvittløkk, perfekt saus, ordentlig salat eller flere (ikke vanlig typisk grønn norsk salat) osv.. Kan ikke beskrives med ord hvor god den er. De som lager kebab og ikke bruker tilstrekkelig eller noe hvittløkk kan ikke kalle seg for gode kokker... Endret 20. august 2011 av Iceman22 Lenke til kommentar
Shruggie Skrevet 20. august 2011 Del Skrevet 20. august 2011 Vet du... Jeg tror ikke de som lager kebab i Norge kaller seg kokker i det hele tatt :| 1 Lenke til kommentar
Schweigaard Skrevet 12. september 2011 Del Skrevet 12. september 2011 Noen som vet om noen bra kebabplasser i Bergen? Alle jeg har prøvd i sentrum funker kun i fylla. Skjer med at alle bruker det samme kjøttet? Lenke til kommentar
Muggkaare Skrevet 13. september 2011 Del Skrevet 13. september 2011 Bislett er faen meg det mest skuffende opplegget noensinne. Spiste jævla god babb 3-5 min unna Rockefeller i påsken, må stikke dit igjen en dag. Husker ikke hva det het, men føffaen så god. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå