Gå til innhold

Den eksterne harddisken ødelegger filene!


Anbefalte innlegg

Kjøpte for en stund siden en ekstern 500GB WD harddisk (MyBook?).

 

Denne er koblet til serveren via USB 2.0 og har ikke hatt noen problemer med oppkobling eller noe slikt. Men har lagt merke til at jeg flere ganger har lastet ned filer som har vært ødelagt. Dvs, f.eks. splittede comprimerte arkiver, som ikke kan pakkes opp, pga enkelte av delene er skadet. Jeg har jo trodd at dette kanskje har skyldes at ADSL ikke er den mest pålitelige overføringsmåten, selv om jeg aldri har hatt problemer med slikt før.

 

Her om dagen finner jeg til min store forskrekkelse ut at haugevis av fotoene mine er ødelagte:

post-6000-1166906046_thumb.png

 

WTF? Disse er kopiert direkte over fra den gamle disken, og det er bare griseflaks som gjør at jeg ikke slettet de derfra etter at jeg kopierte de over.

 

Kan ikke med sikkerhet si hvorvidt dette skyldes feil mens de ble kopiert inn på disken, eller om dette har skjedd i etterkant. Uansett er det noe seriøst galt her.

 

Er det noen som har opplevdt noe lignende? Er det rett og slett en feil på disken? Er det kanskje USB'en min som ikke er helt frisk?

 

Har selvsagt lyst å returnere disken, men er litt redd for at dette kan bli vanskelig for butikken å bekrefte at det er noe feil, og at det hele ender med at jeg mister alt som er lagret på den, og samtidig må betale hundrevis av kroner i porto og testgebyr :thumbdown:

 

PS: Har aldri fått feilmeldinger som indikerer feil på disken, f.eks. at den ikke klarer å lese en fil, eller ikke klarer skrive til disken eller noe slikt.

Endret av Lurifaksen
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det ser ut som "under lasting"...vennligst vent liksom.

 

Du må gjøre flerre tester med å forandre overføringsmodus på disken i kombinasjon med aktivert og ikke aktivert skrivebufring.

 

I tillegg kan du bruke Sync Toy for automatisert overføring og se for feilmeldninger.

 

Sikkert mye annet og men kontrollert praktisk test vil hjelpe å finne svakheter.

Lenke til kommentar
Det ser ut som "under lasting"...vennligst vent liksom.

7565592[/snapback]

Nei, faktisk er thumbnailen skikkelig først, så et sekund etterpå blir den slik. Selve bildet vises slik når jeg åpner det.

 

Men nå har plutselig ALT på disken blitt skadet. MP3'er hakker, og alle videoklipp har "artifacts". At ALT har blitt skadet har skjedd de siste dagene, så dette må skyldes feil på disken, og ikke tilkobling (hakking i MP3 skjer på samme sted hver gang = permanent) eller problem ved overføring.

 

Argh :realmad:

Lenke til kommentar

Oldie: Har kjørt full scandisk uten å finne feil, men ikke noen mer avanserte verktøy.

 

Herregud så merkelig...

 

Testet den i en annen PC nå, og der fungerer alt plutselig... Må tydeligvis være noe bug med USB-tilkoblingen på den andre PC'en da.

 

Skjønner ikke helt det med tanke på at det virket som feilene i filene var permanente, f.eks. i en MP3-fil hakket det akkurat 20 sekunder ut i filen hver gang...

 

Mystisk, men er jo alltid greit å vite at de 500GB'ene ikke var mistet likevel.

Endret av Lurifaksen
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...