Gå til innhold

Gode oljer/dressinger o.l til bruk på salat.


Plomma2

Anbefalte innlegg

Hei.

 

Jeg er er glad i å lage salat. Både fordi det er godt og fordi det er sunnere enn mye andre jeg spiser. Jeg lager vanligvis en form for gresk salat med balsamico.

Jeg har lyst til å variere litt, men finner ikke helt den riktige "finishen". Jeg lager litt forskjellig. Blandt annet prøvde jeg å lage en helt vanlig salat med salat, mais, paprika, agurk, tomat og løk og så prøvde jeg å ha tousand island (helt sikkert feilstavet) på, men det var ikke noe særlig.

Noen som har noen tips?

Skriv gjerne hva det er, hvor det kjøpes og hvilken type salat dere bruker det på. :)

 

- Plomma

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

2dl olivenolje (extra virgin)

1dl eddik (bruker rødvinseddikgreie selv)

smak til med salt og pepper, og litt sukker.

 

Kan varieres i det uendelige med annet krydder, også sennep/hvitløk blandet i smaker nam.

 

EDIT: og jeg bruker det på alt av salat :p

Endret av araziel
Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Du kan jo prøve pesto. Noe som er utrolig enkelt men krever gjerne en foodprosessor eller en litt kraftig stavmikser.

 

 

Basilikum Pesto:

 

kjøp fersk basilikum

1 dl olje etter smak

hvitløk

salt/pepper

parmesan ost - koster en del, kan sløyfes, men er absolutt og anbefale.

pinjekjerner - koster også en del.

 

Kjør alt sammen til en flytende mase, ikke for tynn ikke for tykk!

 

Ha over salaten!

 

Tomatpesto:

 

Kjøp soltørket tomater, vann disse ut og kok de litt i en gryte med vann.

Hvis ikke blir de alt for salte.

 

Følg samme anvisning som på basilikumspestoen, bare uten basilikum.

Men parmesan er et must i en tomatpesto.

 

Lykke til med salaten!

Lenke til kommentar
  • 6 år senere...

Vinaigrette:

1,5 ss Dijonsennep

3 ss eddik (jeg har prøvd med sherryeddik og epleeddik - begge deler fungerer flott)

2 dl olivenolje

Finhakket sjalottløk

Finhakket gressløk

Salt og pepper

 

Alle ingrediensene blandes i et glass med lokk. Rist til du ikke har mer kreften igjen i armen og server. Blander du i en skål bør du først blande eddik og sennep før du tilsetter oljen i en tynn stråle mens du visper.

 

Ellers er det ofte godt med kun olivenolje og salt. Da må du imidlertid gå for riktig olje.

Endret av Phileas Fogg
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Hei.

 

Jeg er er glad i å lage salat. Både fordi det er godt og fordi det er sunnere enn mye andre jeg spiser. Jeg lager vanligvis en form for gresk salat med balsamico.

Jeg har lyst til å variere litt, men finner ikke helt den riktige "finishen". Jeg lager litt forskjellig. Blandt annet prøvde jeg å lage en helt vanlig salat med salat, mais, paprika, agurk, tomat og løk og så prøvde jeg å ha tousand island (helt sikkert feilstavet) på, men det var ikke noe særlig.

Noen som har noen tips?

Skriv gjerne hva det er, hvor det kjøpes og hvilken type salat dere bruker det på. smile.gif

 

- Plomma

 

Det aller enkleste er olivenolje og sitronsaft sammen. Da får man det "fete" sammen med det syrlige. Noe salater trenger. Med litt salt og pepper på får man smakene enda mer frem. Selv liker jeg også bladpersille og mynte sammen med overnevnte.

 

edit: svarte altså på en 7årsgammel tråd. Flinke meg.

Endret av norskgoy
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...