Plomma2 Skrevet 21. desember 2006 Del Skrevet 21. desember 2006 Hei. Jeg er er glad i å lage salat. Både fordi det er godt og fordi det er sunnere enn mye andre jeg spiser. Jeg lager vanligvis en form for gresk salat med balsamico. Jeg har lyst til å variere litt, men finner ikke helt den riktige "finishen". Jeg lager litt forskjellig. Blandt annet prøvde jeg å lage en helt vanlig salat med salat, mais, paprika, agurk, tomat og løk og så prøvde jeg å ha tousand island (helt sikkert feilstavet) på, men det var ikke noe særlig. Noen som har noen tips? Skriv gjerne hva det er, hvor det kjøpes og hvilken type salat dere bruker det på. - Plomma Lenke til kommentar
araziel Skrevet 21. desember 2006 Del Skrevet 21. desember 2006 (endret) 2dl olivenolje (extra virgin) 1dl eddik (bruker rødvinseddikgreie selv) smak til med salt og pepper, og litt sukker. Kan varieres i det uendelige med annet krydder, også sennep/hvitløk blandet i smaker nam. EDIT: og jeg bruker det på alt av salat Endret 21. desember 2006 av araziel Lenke til kommentar
Kisp Skrevet 21. desember 2006 Del Skrevet 21. desember 2006 Advokadoolje, sitronsaft, salt og pepper. Enkelt, friskt og godt! Oljen jeg har linket til er den eneste gode advokadooljen jeg har funnet.. -Kisp Lenke til kommentar
KissaMcDuck Skrevet 28. desember 2006 Del Skrevet 28. desember 2006 Jeg syntes Tzatziki er godt på det meste, men det har du kansje oppskrift på? Lenke til kommentar
Insomniatic Skrevet 12. januar 2007 Del Skrevet 12. januar 2007 Advokadoolje, sitronsaft, salt og pepper. Enkelt, friskt og godt! Oljen jeg har linket til er den eneste gode advokadooljen jeg har funnet.. -Kisp 7549860[/snapback] Advokadoolje Minner litt om "Advokat" olje Lenke til kommentar
Spritfire Skrevet 16. januar 2007 Del Skrevet 16. januar 2007 Du kan jo prøve pesto. Noe som er utrolig enkelt men krever gjerne en foodprosessor eller en litt kraftig stavmikser. Basilikum Pesto: kjøp fersk basilikum 1 dl olje etter smak hvitløk salt/pepper parmesan ost - koster en del, kan sløyfes, men er absolutt og anbefale. pinjekjerner - koster også en del. Kjør alt sammen til en flytende mase, ikke for tynn ikke for tykk! Ha over salaten! Tomatpesto: Kjøp soltørket tomater, vann disse ut og kok de litt i en gryte med vann. Hvis ikke blir de alt for salte. Følg samme anvisning som på basilikumspestoen, bare uten basilikum. Men parmesan er et must i en tomatpesto. Lykke til med salaten! Lenke til kommentar
Gouldfan Skrevet 3. august 2013 Del Skrevet 3. august 2013 (endret) En kjempeenkel og frisk rømmedressing. To-Tre spiseskjeer Lettrømme en Teskje Dijjon sennep en teskje brun eddik dryss sitronpepper over. Rør kraftig sammen... Endret 3. august 2013 av Gouldfan Lenke til kommentar
ahpadt Skrevet 3. august 2013 Del Skrevet 3. august 2013 (endret) Jeg syntes som oftest den beste dressingen bare er olivenolje, (fersk) sitronsaft, salt og pepper. Endret 3. august 2013 av ahpadt Lenke til kommentar
Dr. Brodsky Skrevet 4. august 2013 Del Skrevet 4. august 2013 (endret) Vinaigrette: 1,5 ss Dijonsennep 3 ss eddik (jeg har prøvd med sherryeddik og epleeddik - begge deler fungerer flott) 2 dl olivenolje Finhakket sjalottløk Finhakket gressløk Salt og pepper Alle ingrediensene blandes i et glass med lokk. Rist til du ikke har mer kreften igjen i armen og server. Blander du i en skål bør du først blande eddik og sennep før du tilsetter oljen i en tynn stråle mens du visper. Ellers er det ofte godt med kun olivenolje og salt. Da må du imidlertid gå for riktig olje. Endret 4. august 2013 av Phileas Fogg Lenke til kommentar
norskgoy Skrevet 17. august 2013 Del Skrevet 17. august 2013 (endret) Hei. Jeg er er glad i å lage salat. Både fordi det er godt og fordi det er sunnere enn mye andre jeg spiser. Jeg lager vanligvis en form for gresk salat med balsamico. Jeg har lyst til å variere litt, men finner ikke helt den riktige "finishen". Jeg lager litt forskjellig. Blandt annet prøvde jeg å lage en helt vanlig salat med salat, mais, paprika, agurk, tomat og løk og så prøvde jeg å ha tousand island (helt sikkert feilstavet) på, men det var ikke noe særlig. Noen som har noen tips? Skriv gjerne hva det er, hvor det kjøpes og hvilken type salat dere bruker det på. - Plomma Det aller enkleste er olivenolje og sitronsaft sammen. Da får man det "fete" sammen med det syrlige. Noe salater trenger. Med litt salt og pepper på får man smakene enda mer frem. Selv liker jeg også bladpersille og mynte sammen med overnevnte. edit: svarte altså på en 7årsgammel tråd. Flinke meg. Endret 17. august 2013 av norskgoy 2 Lenke til kommentar
norvegesyl Skrevet 18. august 2013 Del Skrevet 18. august 2013 (endret) God olivenolje og balsamico er nok til å lage en god salat Endret 18. august 2013 av norvegesyl Lenke til kommentar
Filmvenn Skrevet 18. august 2013 Del Skrevet 18. august 2013 Personlig elsker jeg både vinaigrette og blue cheese. Oppskrift på sistnevnte: http://www.vg.no/mat-og-drikke/oppskrift/oppskrift.php?id=734 Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå