Gå til innhold

BESTE AGP Skjermkort opp til 18-1900kroner?


Shoxx

Anbefalte innlegg

Hei

 

Trenger nytt skjermkort.. Vil ha et AGP kort siden jeg ikke vil oppdatere systemet til PCI-E helt enda..

 

Har sett litt på et Gainward GeForce 7800GS 256mb DDR3 8X AGP til 1500 som jeg muligens er interessert i,men er usikker på om dette er et godt kjøp,eller om det finnes bedre kort på markedet til samme pris +- noen hundre lapper..

 

Hva sier folket? Takker for alle svar og anbefalinger.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Oppgraderte selv til 7800GS for en stund siden, men fikk ikke det helt store løftet i ytelse - tror maskinen min henger for mye igjen på andre områder til å få fullt utbytte av kortet.

 

Så til neste år - sånn uti februar vil jeg tro blir det fullstending maskin oppgradering for min del, og da skal jeg ikke spare på kruttet.....dvs pengene.

 

Har nå en ca 3 år gammel PC, med noen oppgraderinger underveis.

 

Abit s478 Hovedkort.

P4 s478 3.2GHz

3GB RAM (oppgradert fra opprinnelig 1Gb)

og nevnte 7800GS kort.

 

Kan vel tenke meg at det blir noe sånt når jeg oppgraderer:

 

intel C2D E6600

s775 Hovedkort basert på Nvidia 650i eller 680i (hvis de klarer å fikse de problemene som eksisterer per i dag).

2Gb RAM (3GB ER overkill)

og jeg tenker jeg flesker til med et Nvidia 8800GTS skjermkort

Ny strømforsyning

CPU kjøler av typen STOR OG STILLEGÅENDE!!

 

Ca pris jeg regner med å betale for dette gildet: 14000.

 

Nok snakk utenom trådemne. Som sagt - jeg vet ikke hva du bruker maskinen til - men sett fra et spillmessig ståsted så føler jeg st skjermkortet ikke kommer til sin rett på grunn av en ellers utdatert maskin.

 

Bortsett fra det:

 

Mitt 7800GS kort har vært stabilt og bra, overklokker også bra. Får også et lass mer med poeng i 3DMark osv, men reell forbedring i spill var ikke så stor som forventet.

Lenke til kommentar

Kommer jo helt hva du oppgraderer fra da ;)

 

Jeg er ikke noe Pro-Gamer som har 20000 kroners PC og mer Lys og neon en værste diskoteket i øst europa..

De værste gamerene oppgraderer jo når det er totalt unødvendig,etter mitt syn.

 

Jeg krever ikke det ytterste på AA og andre krevende ting,eller 1600x1200 i oppløsning med alt på Ultra superduper high,noe kanskje du OC-Freak gjør?

 

Jeg ser for meg og spille noenlunde alle spill på enten øverste eller nest øverste innstillinger med en oppløsning på 1024x768 eller litt til alt etter spill. AA har jeg aldri brukt siden jeg ikke har kunnet med mitt middelmådige kort :p

 

Jeg vil tippe jeg får _STOR_ forbedring av og kjøpe f.eks et 7800GS. Mitt 9600PRO var faktisk mye dårligere en et GForce 6600GT jeg lånte av en kompis.. Da hadde jeg ikke kjørt noen benchmarks,men prøvd det ut i forskjellige spill. GTA-SA gikk f.eks mye bedre med 6600GT. Samme med F.E.A.R..

 

Har bestemt meg for enten 7800GS eller ATI Radeon X1950pro. Er litt nVidia tillhenger etter gode gamler dager med RivaTNT og Geforce 256.

 

Føler ATI ofte scorer høyere i benchmarks men i praksis kjører det dårligere en nVidia baserte kort. Kanskje ATI lager dårligere drivere?

 

Jeg kan f.eks ikke kjøre ATI kortet mitt med driverne fra oktober - desember for da fryser bare maskinen til,eller grafikken fucker seg til både i spill og i windows..

Lenke til kommentar

Etter det jeg har fått med meg så er ikke X1950pro så veldig mye bedre.. Dessuten er det faktisk billigere en 7800GS merkelig nok..

 

ATI kort har og en rar tendens med og gi svært gode benchmarks,mens i realiteten så er korta både ustabile og gir lav ytelse i forskjellige spill..

 

Dette er jo i og for seg ikke kortets skyld,men softwaren man kjører eller drivere for kortet.. Men noe sier meg at jeg vil komme like godt ut av det om jeg kjøper et 7800GS. Selv om det er litt dyrere..

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...