Gå til innhold

VBA macro i Excel; kjøre fra Access?


Anbefalte innlegg

Hei programmere og annet godtfolk!

 

Jeg driver nå å plundrer med litt VBA i Excel. Spesielt er det en ting (kanskje to) jeg ønsker å få gjort som jeg rett og slett ikke får til, og da håpet jeg at kanskje noen av dere kunne hjelpe meg litt. Jeg ønsker en macro som:

1 - Flytter en kopi av en kolonne i ark1 som er filtrert med kun unike verdier til ark2. Flyttingen tror jeg at jeg skal få til ganske greit, men det med filtreringen??

 

evt i tillegg:

2 - Søke opp ruten til venstre for den opprinnelig cellen og legge denne til venstre for de nye cellene. Slik at jeg egentlig flytter to kolonner med data, men bare unikt filtrert på den ene raden.

 

Mulig jeg har utrykt meg litt uklart, for det var ikke så lett. :p

Men kanskje skjønte noen av dere hva jeg vil frem til og har noen tips?

På forhånd takk for all hjelp!

 

EDIT: Ny utfordring, se nederst!

Endret av NorthWave
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Selvfølgelig! Jeg gjorde det visst langt vanskeligere enn det trengte være, takk så mye. :)

Men har du noe tips på problemstilling 2, hvordan denne kan gjøres? Jeg kan jo søke i området hvor rådataen er på og dermed finne igjen de cellene som har samme verdi, men hvordan skal jeg få teksten fra cellen til venstre for rådataen ut som svar?

Lenke til kommentar

Det er ikke helt klart for meg hva som er rådataen og hva som er opprinnelige og nye celler og samme verdi som hva. Sorry, men dette må du forklare veldig nøyaktig med et eksempel.

 

Men hvis du merker B-kolonnen og filtrerer på unike, så får du de unike B-radene uavhengig av hvorvidt de andre kolonnene er dubletter eller ikke. Hjelper det ?

 

Beste hilsen Harald

Lenke til kommentar

Jeg fikk det til, fant funksjonen jeg trengte ved å søke litt rundt i hjelpefila. Men jeg har en annen utfordring:

All denne databehandlingen skal skje automatisk, og jeg trenger da en måte å kjøre disse Excel-macroene på fra databaseprogrammet.

Hvordan skal dette la seg gjøre ?

Og, siden det blir generert en NY fil kan jeg ikke lagre macroen i selve Excel dokumentet. Det er også en fordel at jeg slipper å lagre den i Macro Workbooken, slik at databaseprogrammet er det eneste man trenger.

Noen tanker angående dette?

 

EDIT: Det er nok dette med at jeg ikke kan ha macroene lagret i Excel-filen som er det vanskeligste, resten bør gå greit.

Kanskje jeg rett og slett bør putte macroene inn i Excel-filen, for så å kjøre de via "Run" ? Litt tungvindt, men kanskje nødvendig?

Endret av NorthWave
Lenke til kommentar

Tusen takk for all hjelp! :)

Eneste jeg ble litt forvirra av var alle eksemplene jeg fant på nettet startet en ny applikasjon, mens jeg trengte å få tak i den jeg allerede kjørte. Så var det selvfølgelig det å legge til referanser på alle macrogreiene, xlApp. og xlS. avhengig av hvordan funksjon det var.

Gikk veldig greit bare jeg forstod prinsippene bak det hele :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...