Gå til innhold

Hastighet på "gamle" og "nye" prosessorer?


usikker

Anbefalte innlegg

Før i tiden kunne man se på Hz for danne seg et bilde av hvor rask en prosessor var, men nå med de nye dobbeltkjerneprossesorene blir jeg helt forvirret. For bare kort td siden lå vel en normal PC på ca. 3 Ghz, men nå med dobbeltkjerne prosessorene ligger de plutselig på rundt 2 Ghz. Finnes det noen tommelfingerregel for hvordan man kan samenlikne gamle og nye prosessorer, eller må man bare "kunne" dette?

 

Hvis man F.eks. tar utgangspunkt i en Intel Core 2 Duo E6300 1,86Ghz. Hva kan en slik tilsvare i det "gamle" systemet?

 

Forvirret!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Finnes nok ingen tommelfingerregel, i og med at "arkitekturen" i C2D er så ulik P4/Pentium D. På samme måte som at A64 er ulik alt fra Intel. Derfor varierer også forskjellen avhengig av hva slags program som kjøres.

 

Eneste måten å sammenligne på er ved hjelp av testene.

 

Men en E6300 yter omtrent (nesten) som en Intel Pentium Extreme Edition 965 (3,73GHz) i mange tester. La oss si bedre enn 3,6 GHz da.

 

Det finnes dobbeltkjerne med i alle fall 3,6 GHz (trolig også 3,73( av gammel Intel arkitektur. Det er ikke dobbeltkjerne som har redusert frekvensen. C2D bruker som sagt en annen arkitektur, blant annet er pipelines kortere, og har vel økt fra 3 til 4 i antall. Blant annet gir dette høyrere ytelse på lavere frekvens. Så til og med Singel Core av denne prosessorarkitekturen vil yte bedre på lavere frekvens.

Endret av Bolson
Lenke til kommentar
Å se på tester er ofte lurt, f.eks denne:

http://www.anandtech.com/cpuchipsets/showdoc.aspx?i=2802&p=4

 

E6300, P4 EE 3,73ghz og A64 4600+ kommer ca likt ;)

 

I denne testen yter mao Core2Duo 2x så bra som den gamle P4 arkitekturen og 25% bedre enn A64 x2 på samme klokkefrekvens...

7481305[/snapback]

 

hmm.. var litt artig å se at en C2D yter omtrent akkurat dobbelt så bra som en eldre Pentium CPU ;) (mener per klokkeslag, som du nevner)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...