HeltNils Skrevet 15. desember 2006 Del Skrevet 15. desember 2006 Den klassiske studentmiddagen er spagetti med litt ketchup. Min favoritt er ris med karri-krydder. 3-4 kroner pr måltid. Lenke til kommentar
Zethyr Skrevet 15. desember 2006 Del Skrevet 15. desember 2006 Til spaghetti kan man kjøpe liten boks aromat til 14 kroner, holder til utrolig mange middager og setter en god smak på dem. Dersom man ikke sløser absolutt hele stipendet på klær og sminke kan man også kjøpe seg en pose spaghettisaus og en pakke kjøttdeig. Kjøp 500g, ta halvparten til spaghettien og stek den andre halvparten dagen etter med litt tacokrydder og tilsett salat. Da får man i seg litt proteiner også, ikke bare karbohydrater fra spaghettien. Fett er det vel også en del av i vanlig kjøttdeig, men ikke så mye umettet Lenke til kommentar
Bertelsen Skrevet 15. desember 2006 Del Skrevet 15. desember 2006 Jeg vil anbefale Spaghetti á la Capri, boksmat, koster rundt 18 - 20 kroner. Cocktailpølser, capriboller og spaghetti i tomatsaus. Varmes ca. 5 mintter i kjele. Nettoinnhold: 880 Gram. Lenke til kommentar
Zethyr Skrevet 15. desember 2006 Del Skrevet 15. desember 2006 Bokse-spaghetti og bokse-lapskaus smaker helt grusomt om man er vant med hjemmelaget, men nogenlunde greit om man er vant med slik mat. Vil anbefale alle å holde seg unna boksemat som det der, er ekstremt lite tid og krefter som går med på å lage den samme retten selv men med mye bedre smak. Lenke til kommentar
mongojarle Skrevet 15. desember 2006 Del Skrevet 15. desember 2006 (endret) Her er mitt tips (selv om jeg likte det med å stjele kjøttdeig når man var på fest): Kjøp deg en pakke med 3 koteletter (max 30kr). Kjøp deg en stooor boks med uncle bens hurtigris. Kjøp en sånn eske med kjøttbuljong. Kjøp en pakke med gulerøtter/brokkoli/erter/whatever grøntfôr. Stek kotelettene i 10min, så hiver du på litt vann og en buljongterning og lar det putre. Kok risen etterhvert (hurtigris tar 5min, vanlig 15-20min). Kok (eller helst damp) grøntfôret, vi har gulerøtter i strimler. Serveres på talerken (doh), "sausen" som ligger i panna tar du over risen. Võila, du har et herremåltid som er lett, billig og raskt. Det beste med dette er at det er hjemmelaget (ingenting smaker som hjemmelaget), og det er et ordentlig måltid, ikke noe sånn boks-drit eller ferdig-hor. // Hvis du er en person bare (vi er to) tar du kanskje bare en og en halv kotelett per måltid. Hadde dette senest i dag, og det er godt, "sundt" og billig. Selv liker jeg gulerøttene ganske harde. Endret 15. desember 2006 av jalejale Lenke til kommentar
Bertelsen Skrevet 15. desember 2006 Del Skrevet 15. desember 2006 Tullsnakk, det er kjempegodt. Jobber som kokk på resturant, spiser gratis hver dag. Lenke til kommentar
Zethyr Skrevet 15. desember 2006 Del Skrevet 15. desember 2006 Tullsnakk, det er kjempegodt. Jobber som kokk på resturant, spiser gratis hver dag. 7508850[/snapback] Hvilket merke bruker du? Jeg har bare smakt mange grusomme varianter. Tror dog jeg er bortskjemt hjemmefra med mors mat-kunster; det er vel en grunn til at jeg spiser kylling eller storfe-fileter hver gang det er middag omtrent Lenke til kommentar
Bertelsen Skrevet 15. desember 2006 Del Skrevet 15. desember 2006 Tullsnakk, det er kjempegodt. Jobber som kokk på resturant, spiser gratis hver dag. 7508850[/snapback] Hvilket merke bruker du? Jeg har bare smakt mange grusomme varianter. Tror dog jeg er bortskjemt hjemmefra med mors mat-kunster; det er vel en grunn til at jeg spiser kylling eller storfe-fileter hver gang det er middag omtrent 7509141[/snapback] Sopps, jeg er den eneste som liker det i vennegjengen, men siden jeg er kokk vet jeg hva som er godt. Lenke til kommentar
Zethyr Skrevet 15. desember 2006 Del Skrevet 15. desember 2006 Den har vært beryktet en stund blandt mine nærmeste, og jeg smakte en for nysgjerrighetens skyld. Den dagen hadde jeg _meget_ lyst til å pusse tennene og lage en ny middag. Beklager å måtte si det Forresten, jeg har smakt mye dårlig mat fra "kokker" også Lenke til kommentar
Haraldson Skrevet 15. desember 2006 Del Skrevet 15. desember 2006 *snip* 7508771[/snapback] Koteletter er godt og relativt billig, men du trenger ikke buljong. Bare kjør på, steik kotelettene som vanlig, ha krydder på kotelettene. Når de er ferdig stekt, ta kotelettene ut av steikepanna, ta med panna bort til springen, hiv oppi vann (ca. dobbelt så mye som det er fett i panna), og kok opp. Da har du fin-fin sjy. Lenke til kommentar
Zethyr Skrevet 15. desember 2006 Del Skrevet 15. desember 2006 Anbefaler folk å steke kjøttvarer som koteletter i smør, ikke olje. Blir litt ekstra smak av det. Dersom man steker noe som spruter mye så kan man også bruke smøri stedet for olje for å minske sprutinga en liten dråpe. Lenke til kommentar
Haraldson Skrevet 15. desember 2006 Del Skrevet 15. desember 2006 Har brukt Vita flytende plantemargarin siden jeg flytta, er fin-fint. Switcha innom et sånt slankeprogram med en sånn naziprogramleder her om dagen, ho sa at det visstnok var det sunneste og beste alternativet som sagt. Også er det smaken, da. Olje er ikke noe særlig, der. Lenke til kommentar
Battone Skrevet 15. desember 2006 Del Skrevet 15. desember 2006 Tullsnakk, det er kjempegodt. Jobber som kokk på resturant, spiser gratis hver dag. 7508850[/snapback] Hvilket merke bruker du? Jeg har bare smakt mange grusomme varianter. Tror dog jeg er bortskjemt hjemmefra med mors mat-kunster; det er vel en grunn til at jeg spiser kylling eller storfe-fileter hver gang det er middag omtrent 7509141[/snapback] Sopps, jeg er den eneste som liker det i vennegjengen, men siden jeg er kokk vet jeg hva som er godt. 7509206[/snapback] Hmm, regner med du jobber som "kokk" på et eller annet gatekjøkken.. Den spagetti greia smaker dritt.. Trur ikke meningen var å komme på den værste studentmaten, for det trur jeg er i en annen tråd.. Lenke til kommentar
Bertelsen Skrevet 15. desember 2006 Del Skrevet 15. desember 2006 Tullsnakk, det er kjempegodt. Jobber som kokk på resturant, spiser gratis hver dag. 7508850[/snapback] Hvilket merke bruker du? Jeg har bare smakt mange grusomme varianter. Tror dog jeg er bortskjemt hjemmefra med mors mat-kunster; det er vel en grunn til at jeg spiser kylling eller storfe-fileter hver gang det er middag omtrent 7509141[/snapback] Sopps, jeg er den eneste som liker det i vennegjengen, men siden jeg er kokk vet jeg hva som er godt. 7509206[/snapback] Hmm, regner med du jobber som "kokk" på et eller annet gatekjøkken.. Den spagetti greia smaker dritt.. Trur ikke meningen var å komme på den værste studentmaten, for det trur jeg er i en annen tråd.. 7509753[/snapback] Bah, jeg jobber på resturant. Lenke til kommentar
Zethyr Skrevet 15. desember 2006 Del Skrevet 15. desember 2006 Gatekjøkken vs restaurant er en tåpelig sammenlikning, jeg spiser heller en kebab på kebabsjappa hjemme på Hadeland enn jeg spiser på enkelte restauranter som Le Canard. Lenke til kommentar
Bertelsen Skrevet 15. desember 2006 Del Skrevet 15. desember 2006 Hva mener du Zethyr? Lenke til kommentar
Zethyr Skrevet 15. desember 2006 Del Skrevet 15. desember 2006 At enkelte gatekjøkken holder en høyere standard enn andre restauranter. Men det er ganske offtopic, så vi kan godt få flere studentmåltidstips. Lenke til kommentar
Bertelsen Skrevet 15. desember 2006 Del Skrevet 15. desember 2006 (endret) At enkelte gatekjøkken holder en høyere standard enn andre restauranter. Men det er ganske offtopic, så vi kan godt få flere studentmåltidstips. 7510011[/snapback] Enig, men hvis du skal ha indrefilét av hjort, med hasselbakte poteter, romanesco, og rødvinssaus, da drar man på resturant. Ellers vil jeg anbefale alle å titte på biff på butikkene, ta den pakken som er fremst, og legg den bakerst, memorer datoen, dra gjerne tilbake til butikken hver dag og legg den pakken helt bakerst, og kom tilbake da den går ut på dato, da vil prisen bli satt ned minst 50%, bare pass på å ikke bli tatt. Hvis du har en kompis som jobber på kafé, resturant, o.l har de gjerne prisavslag der de jobber, spis middag med dem! Jeg får 50% avslag når jeg ikke jobber, og 70% når jeg jobber. De fleste får dette. Hvis du ikke kjenner noen som jobber innen dette yrket, skaff deg fler venner! Endret 15. desember 2006 av Bertelsen Lenke til kommentar
CCola Skrevet 16. desember 2006 Del Skrevet 16. desember 2006 - Tomatsuppe - 15kr - 7 minutter - Risengrynsgrøt - 10-20kr - 10 minutter - Grandis - 15kr - 15minutter - Nudler - 5kr - 5 minutter Lenke til kommentar
Zethyr Skrevet 16. desember 2006 Del Skrevet 16. desember 2006 Mange artige definisjoner på "middag" ute og går ser jeg. I mine øyne er det ikke om å gjøre å få en liten håndfull karbohydrater billigst mulig, men et helt måltid som gjør deg nesten-mett og som gir proteiner, karbohydrater og helst litt fett. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå