Gå til innhold

Forskjell på Edgy og Feisty?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

når det gjelder distroer så er det alltid nye pakker som er forskjellig fra versjon til versjon. En distro er tross alt bare en samling av pakker, et pakkesystem og linux kjerna. Det som er interessant for brukeren her er å vite HVA som er nytt.

 

Nå vet ikke jeg hva som er nytt med Edgy og Feisty selv, vil regne med at det er ny up-to-date Linux kjerne, ny X.org (7.2 trur jeg), vil også regne med at konfigurasjons verktøyene til Ubuntu er oppgradert for å støtte de nyeste pakkene bedre. Ytelsen er sikkert forbedra mikroskopisk også...

Dette er en tidlig Alpha release, er nok lenge til vi vil se de store endringene fra Edgy til Feisty(nå tenker jeg Beta her og de kommer nok ikke før nærmere sommern, og mye kan skje innen den tid).

Lenke til kommentar

Takker for svar:-)

 

Jeg har fått med meg at Edgy har FF2.0, siste Open Office osv saml. med Dapper Drake. Det jeg ikke helt forstår er hvorfor de gir ut nye versjoner hele tiden(hver 6mnd er det vel for Ubuntu), hvorfor tar de ikke heller å lar den enkelte oppdatere etterhvert? F.eks. latt oss som har Dapper Drake kunne oppdatere til FF2.0 osv. Blir det for avansert, større mulighet for kræsj? Jeg har hørt at det er f.eks. er bedre med ren installasjon av Edgy enn å oppdatere Dapper Drake direkte, som ofte førerer til problemer.

 

Men ok, da ser jeg ikke helt for meg at jeg kommer til å merke de helt store forskjellene da - som "end user".

Lenke til kommentar

Fant denne bloggen hvor det blir nevnt hvilke endringer den vanlige bruker vil se med neste versjon; http://www.netsplit.com/blog/articles/2006...l-get-in-feisty

Høres bra ut!

 

Kan dere forklare meg; et lite program som heter Glipper fungerer helt fint under Dapper Drake. Jeg har lest at de som bruker Edgy ikke kan bruke dette programmet - hva er forklaringen, trodde Debian pakker ville passe for alle?

Lenke til kommentar

De største forskjellene jeg har fått med meg er:

1.) X.org 7.3 -> automatisk konfigurering av skjermoppsett,m.m. - Ikke mer mekking på xorg.conf

2.) network-manager blir implementert som default -> default støtte for WPA og enklere håndtering av trådløse nettverk.

3.) beryl/compiz blir default. Hvilken av de det blir avgjøres i April.

 

MEN... sluttbrukere burde ikke oppgradere til en ustabil distro/versjon før den slippes som ny release. Vent til i April 2007.

Det jeg ikke helt forstår er hvorfor de gir ut nye versjoner hele tiden(hver 6mnd er det vel for Ubuntu), hvorfor tar de ikke heller å lar den enkelte oppdatere etterhvert?
Jo, nå skal du høre... ;) Når et program slippes med en ny release, kommer det ofte med en helt haug med nye bugs. Altså feil som gjør det vanskelig å bruke programmet i begynnelsen. Dette er også mye av grunnen til at programmer ofte krasjer på Windows.

 

Linux distroer prøver å rette på dette ved å ikke ta inn nye releaser før de har blitt testet en stund. Noen er grundigere enn andre. Debian (stable) for eksempel bruker 2 år mellom hver release, mens pakker bruker 6 mnd (tror jeg) på å komme inn i Debian (testing). Ubuntu slipper også ny release hver 6 mnd. Ubuntus svar på stable er i øyeblikket dapper (LTS), selv om dette bare er en vanlig (6 mnd) release som mottar sikkerhetsoppdateringer og bugfix i 2 år isteden for det vanlige året.

 

Ubuntu Feisty fawn tilsvarer i øyeblikket Debian unstable. Ingen av disse burde brukes i hverdagen.

 

Edit: Jeg finner ikke Glipper i pakkesystemet til edgy, men du burde kunne kjøre alle programmer som du kan kjøre på dapper også på edgy. Det kan være at pakker som glipper er avhengig av ikke finnes i pakkesystemet til edgy, da må du rett og slett bare finne disse pakkene selv og installere de også.

 

Debian pakker passer ikke alltid for Ubuntu dersom de er kompilert for Debian. Ubuntu er ikke Debian selv om det baserer seg på Debian sitt pakkeformat.

Endret av HavarN
Lenke til kommentar
2.) network-manager blir implementert som default -> default støtte for WPA og enklere håndtering av trådløse nettverk.

:thumbs: dette har jeg ventet lenge på! WPA1 & 2 støtte ved installasjon

7456058[/snapback]

 

Jeg vil se dette fungere før jeg jubler ihvertfall.

7456438[/snapback]

 

Det er ikke Ubuntu som får network-manager, det er Gnome fra 2.18 som får det implementert :)

Lenke til kommentar

Vel, det skal egentlig ikke hete FC7 lenger. Den "store" nyheten med kommende Fedora Core distroer er at Extra og Core repoene skal smeltes sammen til noe som heter(for øyeblikket) Fedora Complete. Fremtidige distroer skal baseres på Fedora Complete repoet så etter min oppfattelse så skal de bytte over til noe ala Arch Linux, et repo med de aller fleste pakker som kontinuerlig oppdateres og "release" er bare en re-spin av alle oppdateringene, hvis dere skjønner den forklaringa, er litt susete. Noe som er knall siden vi slipper en formatering hver 6'e måned.

 

Det er ihvertfall slik jeg har forstått det, kan hende jeg har forstått det feil men Core og Extras repoene skal uansett smeltes sammen til et felles repo.

 

EDIT: Fedora distroen skal også "spesifiseres" akkurat som Ubuntu. Det vil finnes en "Fedora Server" release og en "Fedora Desktop" release, selvfølgelig vil du finne server programmer i Fedora Complete hvis du instalerer Desktop så det er ikke så farlig hvem du velger...

Endret av Skinney
Lenke til kommentar

Ûberdigg! Fedora har lenge vært den beste distroen, men 6-månters-syklusen har vært mitt største "aber" - nok til at jeg på enkelte, mindre interessante maskiner har vurdert å bytte til ubuntu...

 

Hadde uansett ikke tenkt å oppgradere hovedmaskina før FC7 (jeg hopper over annenhver release pga. gidder ikke reinstallere hele tiden...), men da blir fc7 lagt inn! Evt. fc8 ("fedora release 8?"), venter litt på at ting går seg til :)

 

På en annen side, betyr det at man trekker fedora tettere til rawhide, eller beholder man stabiliteten som de har i dag? Dersom førstnevnte, bytter jeg til RHEL (jeg har (tilgang på) lisens, RHEL 5 bør være ute innen den tid, og ikke ille oppdatert)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...