Gå til innhold

Usunt å spise rått kjøtt?


Vu-caN

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
  • 4 uker senere...

Noen kjøtt-typer kan jeg forstå at folk foretrekker rå -- selv liker jeg biffen min også rå inni. Men rå kjøttdeig? Kylling? Svin?? Kan forstå at kjøttet her til lands kanskje er av en såpass høy kvalitet at sjansen for matforgiftning er liten, men vil dere virkelig ta sjansen på å få f.eks. bendelorm eller e-coli bare fordi det smaker godt? :p

Lenke til kommentar

Rått kjøtt er digg - men da primært rødt kjøtt.

 

Jeg steker dog alltid biffer o.l. så de ytterste millimeterne der evt. bakterier sitter er stekt, men det skal jo ikke mange sekundene til i en glovarm panne. Og så har jeg det deilige lunkne 'rå' kjøttet i midten tilgjengelig uten at det er spesielt farlig .)

 

Helt gjennomstekt biff (som f.eks. min mor av en eller annen grunn driver med og tror at det er slik det skal være) er jo utrolig kjedelig. Kan nesten like gjerne spise brødskiver synes jeg.

Lenke til kommentar

Kjøttdeig bør ikke spises rå med mindre den er helt ferskkverna. Når kjøtt kvernes så økes overflaten betraktelig og bakterier vil fort vandre over hele overflata. Derfor lages biff tartar aldri av kjøttdeig, men av biff som man kverner selv og spiser tilnærma umiddelbart.

Lenke til kommentar
Immunforsvaret mitt er konge, så har ikke problem med rå kjøttdeig.

7626674[/snapback]

 

Liten bumpi her, minimal dog.

 

Kjøttdeig bør du steke. Godt immunforsvar eller ikke, det sniker seg godt forbi immunforsvaret og rett til kjernen, og kan gjøre forferdelig stor skade. Husker du kjøttdeigskandalen til Gilde?

 

Nei, kjøttdeig steker jeg godt før jeg spiser det, siden bakterier som normalt skulle være kun på utsiden blir blandet inn i kjøttet.

 

Men noe som er megagodt av rå kjøttsort er hvalkjøtt, tror det het Sashima. Nydelig deilig godt. Hvalkjøtt, hvor den lille ytre hinnen er fjernet, er megagodt rått. Og stekt og for den saks skyld.

Lenke til kommentar
Immunforsvaret mitt er konge, så har ikke problem med rå kjøttdeig.

Hvis ikke du har blitt syk er det sansynligvis fordi du ikke har fått infisert kjøttdeig enda. Den er sjelden infisert i Norge, men det kan være ekstremt skadelig når den er det.

Endret av HeltNils
Lenke til kommentar

Alt kjøtt som er blitt behandlet slik som kjøttdeig o.l bør gjennomstekes. Dette for å drepe eventuelle skumle bakterier.

 

Rent kjøtt, biff, kyllingfileter o.l trenger man ikke å gjennomsteke for å gardere seg mot disse skumle bakteriene. Det holder å gjennomsteke f. eks biffen på utsiden, om den er rød inni spiller ingen trille.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...