Bushmills Skrevet 10. desember 2006 Del Skrevet 10. desember 2006 Jeg mener at all kjøtt skal gjennomstekes for å drepe bakterier! Lenke til kommentar
Khalifen Skrevet 10. desember 2006 Del Skrevet 10. desember 2006 Gjennomstekt biff er kjedelig, med mindre det er biffstrimler. Biffen skal være rå på innsiden. Nam-nam! Lenke til kommentar
Haraldson Skrevet 10. desember 2006 Del Skrevet 10. desember 2006 Enig med siste innlegg. Lenke til kommentar
Loerand Skrevet 10. desember 2006 Del Skrevet 10. desember 2006 Håper dere kødder. 7463561[/snapback] Fint for deg da, men jeg kødda ikke Lenke til kommentar
Neophus Skrevet 2. januar 2007 Del Skrevet 2. januar 2007 Noen kjøtt-typer kan jeg forstå at folk foretrekker rå -- selv liker jeg biffen min også rå inni. Men rå kjøttdeig? Kylling? Svin?? Kan forstå at kjøttet her til lands kanskje er av en såpass høy kvalitet at sjansen for matforgiftning er liten, men vil dere virkelig ta sjansen på å få f.eks. bendelorm eller e-coli bare fordi det smaker godt? Lenke til kommentar
Nonsens Skrevet 2. januar 2007 Del Skrevet 2. januar 2007 Rått kjøtt er digg - men da primært rødt kjøtt. Jeg steker dog alltid biffer o.l. så de ytterste millimeterne der evt. bakterier sitter er stekt, men det skal jo ikke mange sekundene til i en glovarm panne. Og så har jeg det deilige lunkne 'rå' kjøttet i midten tilgjengelig uten at det er spesielt farlig .) Helt gjennomstekt biff (som f.eks. min mor av en eller annen grunn driver med og tror at det er slik det skal være) er jo utrolig kjedelig. Kan nesten like gjerne spise brødskiver synes jeg. Lenke til kommentar
MrBirken Skrevet 2. januar 2007 Del Skrevet 2. januar 2007 fisk skal vist gå fint ann å spise rå har eg hørt, har ikkje tengt å prøve men:P Lenke til kommentar
KissaMcDuck Skrevet 2. januar 2007 Del Skrevet 2. januar 2007 Nasty folk, rå kjøttdeig med grillkrydder?!? Føler spising av rått kjøtt øker faren for bendelorm, kan det stemme? Lenke til kommentar
Thlom Skrevet 2. januar 2007 Del Skrevet 2. januar 2007 Kjøttdeig bør ikke spises rå med mindre den er helt ferskkverna. Når kjøtt kvernes så økes overflaten betraktelig og bakterier vil fort vandre over hele overflata. Derfor lages biff tartar aldri av kjøttdeig, men av biff som man kverner selv og spiser tilnærma umiddelbart. Lenke til kommentar
Loerand Skrevet 2. januar 2007 Del Skrevet 2. januar 2007 Immunforsvaret mitt er konge, så har ikke problem med rå kjøttdeig. Lenke til kommentar
Bear^ Skrevet 5. januar 2007 Del Skrevet 5. januar 2007 Immunforsvaret mitt er konge, så har ikke problem med rå kjøttdeig. 7626674[/snapback] Liten bumpi her, minimal dog. Kjøttdeig bør du steke. Godt immunforsvar eller ikke, det sniker seg godt forbi immunforsvaret og rett til kjernen, og kan gjøre forferdelig stor skade. Husker du kjøttdeigskandalen til Gilde? Nei, kjøttdeig steker jeg godt før jeg spiser det, siden bakterier som normalt skulle være kun på utsiden blir blandet inn i kjøttet. Men noe som er megagodt av rå kjøttsort er hvalkjøtt, tror det het Sashima. Nydelig deilig godt. Hvalkjøtt, hvor den lille ytre hinnen er fjernet, er megagodt rått. Og stekt og for den saks skyld. Lenke til kommentar
HeltNils Skrevet 5. januar 2007 Del Skrevet 5. januar 2007 (endret) Immunforsvaret mitt er konge, så har ikke problem med rå kjøttdeig. Hvis ikke du har blitt syk er det sansynligvis fordi du ikke har fått infisert kjøttdeig enda. Den er sjelden infisert i Norge, men det kan være ekstremt skadelig når den er det. Endret 5. januar 2007 av HeltNils Lenke til kommentar
Loerand Skrevet 5. januar 2007 Del Skrevet 5. januar 2007 Jaja, er jo ikke akkurat noen storforbruker. Hender jeg tar litt hvis vi skal ha kjøttdeig og pasta til middag og slik. Lenke til kommentar
^fmj Skrevet 5. januar 2007 Del Skrevet 5. januar 2007 Alt kjøtt som er blitt behandlet slik som kjøttdeig o.l bør gjennomstekes. Dette for å drepe eventuelle skumle bakterier. Rent kjøtt, biff, kyllingfileter o.l trenger man ikke å gjennomsteke for å gardere seg mot disse skumle bakteriene. Det holder å gjennomsteke f. eks biffen på utsiden, om den er rød inni spiller ingen trille. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå