Gå til innhold

Resident Evil 4 versus Gears of War


siDDis

Anbefalte innlegg

For å forsetja ein god diskusjon som enda litt off topic i ein anna tråd.

 

Einaste grunnen til at du seier det, er fordi Cliff Blezinsky har sjølv sagt at han blei inspirert av RE4. RE4 er eit mykje treigare spel. GoW er eit meir 'fast paced action' spel. Ja, og oppgradere eine pistolen m.m i RE4 gir litt av ein replay value. Lett verdt 500 kroner.

 

GoW i coop er søppel. Det er eit slags 'last resort'. Du har med andre ord ikkje spelt noko særleg med team deathmatch? Mange her ifrå forumet har blitt sittande kveld etter kveld og spele, og tida berre flyr. Det er ein utruleg bunnsolid multiplayer.

7428345[/snapback]

 

Eg trur du ikkje har spelt Resident Evil 4 i det heile tatt. Tempoet der er likte høgt som i GoW. Tar du feks begynnelsen når du kjem inn i landsbyen og stikker inn i huset med hagla så er det 5 minutter full action som får deg til å svette godt når du er ferdig. Det er det samme som i GoW at du må bevege deg rundt heile tida og spessielt passe på dei fiendane med motorsag. Eg skal innrømme at kontrollane i GoW er meir moderne og føles betre. På den måten kan du og lage meir treffsikre fiender som og som samtideg forflytte seg raskt. På den måten så kan fiendane virke litt meir aggresive og igjen spelet litt raskare. Men det er ofte 2-3 gonger så mange fiender å ta seg av i RE 4 og det er like hektisk i perioder. Også må eg nevne at du ikkje må leggja frå kontrollen mens du ser på ein cut-scene i Resident Evil 4, du må vera kjapp og presis på å trykke på dei rette knappane ellers går ting galt ;)

 

Og weapon upgrades gjer spelet meir interessant då du faktisk tjener litt ekstra på å utforske litt for å finne nye skatter som gir deg meir penger for å få betre våpen :)

 

Og ettersom eg har lest om GoW multiplayer så virker den ganske 'normal', nokon liker det godt andre misliker det sterkt. Nå har eg gode multiplayer spel allereie og kjøpte GoW for å spele single player. Og der meiner eg GoW ikkje leverte like bra som Resident Evil 4.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

siDDis, du forventet fantastisk god singelplayer av GoW? Du har ikke sjekket rundt mye spør du meg. Epic games er mest kjent for å lage Unreal spillene, som fokuserer tungt på multiplayer delen. Hvorfor skulle de gjøre noe annet nå? Og for en shooter å være så har den en setting og storyline som er over gjennomsittet.

 

Og du sier at man får noe ekstra om man leter rundt i RE4, vel, man får faktisk det i GoW og. Man finner granater, ekstra ammunisjon og noen ganger ett våpen man trenger.

 

Hvorfor ikke sammenligne? De er ganske forskjellige. GeoW er ett taktisk skytespill, RE4 er vel helst ett horrorspill, eller har det forandret seg siden RE2?

 

Multiplayer: Hvilket spill har ikke tilfellet at noen elsker mens andre hater? Vanligvis er det jo de som blir eid noe så vanvittig som klager. De som konstant blir tatt av motorsag eller tagga med granat og sutrer over at det er billig uten å gidde å lære å motvirke det, men istede sutrer som en unge. Slik er det i alle spill. Til og med blizzard sine RTS spill, som er kjent for å være noen av de mest balanserte, har folk som sutrer over at visse ting er overpowered og "no skill"

Lenke til kommentar

Alt kan samanliknas her i verda. RE4 og GoW er såpass like at dei kan samanliknas heilt fint på mange måter. Det er jo alltid ein liten vri her eller der. Epic Games ville lage noko nytt, dei er ikkje mestere med det å lage eit singel player spel men dei har absolutt gjort eit godt forsøk og levert bra saker.

 

RE 4 tilbyr forskjellige minigames, skatter og andre diverse secrets. I Gears of War så er det ingen *kjekke* ting å leite etter, du leiter bare etter ammo og granater når du faktisk trenger det. RE 4 er og ganske linæert men det er ijallefall ein moglegheit for å utforske litt. Gears of War minner meg om å følgje ein lang tunnel som i blant kan deles i to. Det var ofte eg følte meg heilt innesperra og ville inn å kikke i eit lite hus for eksempel utan å kunne det. Det var heller ingen skikkelege secrets der du feks sprengte ein vegg for å finne noko bra saker. Det einaste var at av og til måtte ein øydeleggja ein sofa eller bord for å plukke opp det verdiløse smykket.

 

Blizzard har fått mykje kjeft for sin balanse i Warcraft 3 og det er ein grunn idag at langt fleire spele DOTA enn ladder games :p

Lenke til kommentar

Vel, om du vil sammenligne, så sammenlign co-op og multiplayer. Co-op er en av tingene jeg elsker ved spill, og multiplayer kan gi ett spill nesten uendelig med ekstra spille timer.

 

Har ikke spilt RE4 så skal derfor ikke uttale meg om minigames, dog de fleste jeg har sett på spillene jeg personlig har spilt i det siste har vært labre og heller stoppet opp ett bra spill for å gi meg noe smått som jeg ikke bryr meg om. Kanskje RE4 er bedre. Og jeg vil ikke si de er like, RE2 gikk mest ut på å skremme deg og til slutt ble det kjedelig. Det ble litt for lett å forutsi "nå hopper sikkert noe gjennom vinduet...bingo". Dog, mulig RE4 gjorde en bedre jobb med dette.

 

Hvordan er storylinen forresten? I RE2 datt jeg ut så fort siden den ikke akkurat fenget noe særlig. Umbrela company har laget ett virus som lager zombier. Det var vel det meste jeg fikk med meg...

Lenke til kommentar

Storyen i RE4 er ganske dårleg. Men den er ijallefall ganske komplett og du får redda "prinsessa" til slutt :p

 

RE 4 er mykje meir action basert enn dei forrige, det har i gjengjeld blitt mykje mindre skummelt.

 

Coop er absolutt knall, har kost meg mykje med Quake, Unreal og Nolf 2 der :)

Skal nok få det til med GoW ein gong og.

Lenke til kommentar

En ting som irriterer meg; hvorfor er det slik i dag at spill som er korte og lineære automatisk får kjeft for det? Jeg synes det er deilig å spille et spill der jeg blir ledet fram til moroa hele tiden, og jeg slipper å lete etter den. Selvfølgelig er det gøy med åpne spill også, der man kan utforske - men for min del er det like gøy med det motsatte iblant, også.

 

Noe av det jeg likte best med Gears var at det skjedde noe hele tiden (ikke noe leting etter nøkler til dører for å komme til moroa), og at det ikke var så inni helvete langt at jeg ikke orket å spille det ferdig.

Endret av arnegn
Lenke til kommentar

Eneste jeg tenker jeg kan sammenligne GoW med OG RE4 er vel disse monstrene i GoW som kalles, Wrecklers eller noe, de som løper på fire og skriker så høyt at glass knuser rundt deg.

 

Ellers, kan jeg ikke se noen likhet. Det er to veldig forskjellige spill. Stemmningen i RE4 får meg til og bli trist og sliten. GoW sin er mere lettere og det handler om og pumpe jern inn i fienden til siste slutt..

Lenke til kommentar

Eg vil ikkje ha noko med denne diskusjonen å gjere.

siDDis sin idiotiske XBOX 360 bashing når nye plan ved å bruka ein ubrukeleg samanheng mellom GoW og RE4. Som er ikkje tilstedeværande.

 

Har forøvrig spelt alle RE spela, utanom Veronica X. RE4 er ikkje likt som GoW, det blir som å ta David Gray sitt siste album kontra Audi sin nye rekke-sekser.

(Fant få eksempel på dårlegare samanlikning).

Kontrollen i RE4 var dårlig, og historien i RE etter RE2 er berre dårleg.

 

Multiplayer? Kva for noko? Nuff said.

 

Du vedgår jo i teorien at du ikkje har spelt GoW i MP. Ergo, du har såvidt skrapa overflata til potensialet til GoW.

Endret av dark by design
Lenke til kommentar
Og ettersom eg har lest om GoW multiplayer så virker den ganske 'normal', nokon liker det godt andre misliker det sterkt. Nå har eg gode multiplayer spel allereie og kjøpte GoW for å spele single player. Og der meiner eg GoW ikkje leverte like bra som Resident Evil 4.
hahahaha!

Eg kjem ikkje til å kommentera det der ein gong.

Fy faen den der var tynn, fy faen.

Lenke til kommentar

Syntes det kan sammeliknes jeg. Er likt perspektiv og spillemåte. Man går framover og skyter folk. Det er jo selfølgelig store forskjeller også. GOW er jo bare skyting og komme seg framover, mens RE er noe av det samme, men med backtracking, litt puzzles og minigames. Fler ting og gjøre. RE4 har en mye bedre single player del, mens GOW har en mye bedre multiplayerdel. RE4 sin kontroll er også br, og det er også GOW.

 

Fært som alle hata RE4 plutselig. Også så sinnsykt hårsåre dere ble for en slik sammenlikning.

 

Hilsen en som har begge spill

Endret av Starscream12
Lenke til kommentar

Jeg syns RE4 og Gears kan sammenlignes på flere områder jeg.

Begge går ut på å skyte monstre i filler, begge er forholdsvis lineære og begge har store flotte bossbattles. RE4 gikk jo vekk fra den horrorstemninga (bortsett fra sykehuset eller hva det enn var) og satsa mer på action. Jeg har spilt alle RE-spillene og både singleplayer og multiplayer på Gears, og jeg har ikke tenkt over det før nå men syns faktisk de to ikke er så ulike. Jeg syns Gears er mye mer intenst selv om også RE4 kan være intenst til tider, og så klart er multiplayer på Gears utrolig bra. Både co-op og de andre modusene.

Jeg syns begge spillene er utrolig bra spill.

 

Helt enig med Starscream12 :)

Endret av xeran2
Lenke til kommentar

Ettersom eg har fått med meg så er ikkje GoW unikt i multiplayer, det finnes visstnok langt fleire betre multiplayer spel enn GoW her i verda.

 

Og at GoW har betre multiplayer enn alle desse multiplayer perlene på PC vil eg nekte å tro.

 

Men det kan faktisk nokon andre enn meg her på forumet sei noko om faktisk har prøvd GoW multiplayer og dei fleste perlene på PC.

Lenke til kommentar
Skjønner ikke oppstyret rundt RE4. Var drittlei lenge før jeg var halvveis. Horribel kontroll og meny systemet var jo tragisk.

 

Tror mye ligger i at Nintendo fansen ikke fikk noe særlig bra spill til GC så derfor virker RE4 så bra for dem. Da det ble sluppet til PS2 så var det omtrent ingen som brydde seg. Solgte elendig også.

7428508[/snapback]

 

Enig der altså. RE4 er noe av det mest oppskrytte jeg har vært borti. De slenger på en ny kameravinkel og vips er alle lurt til å tro det er et helt nytt kontrollsystem ute og går. Altså styringa i RE4 er den trege, elendige styringa fra de gamle Resi Evil spillene (det kunne tilgiis i 1996 men ikke nå lenger). Eneste nytt er trinnløs sikting (framfor i tre høyder som i de gamle spillene), men ikke akkurat noe å hoppe i taket for...

 

Dessuten kan man ikke gå og skyte...:ermm:

 

Og la meg for all del ikke begynne på den elendige historien eller han lille spanske slemmingen som begynner å bryte seg inn på sambandet mens du prater med hovedsentralen :thumbdown:

Lenke til kommentar
Ettersom eg har fått med meg så er ikkje GoW unikt i multiplayer, det finnes visstnok langt fleire betre multiplayer spel enn GoW her i verda.

 

Og at GoW har betre multiplayer enn alle desse multiplayer perlene på PC vil eg nekte å tro.

 

Men det kan faktisk nokon andre enn meg her på forumet sei noko om faktisk har prøvd GoW multiplayer og dei fleste perlene på PC.

7429144[/snapback]

Jau, du har ingenting du skulle ha sagt i denne diskusjonen.

For faktum er at du anar ikkje kva du snakkar om.

Har sjølv spelt CS, BF2 - alt det der. Kjekt online. Ingen tvil.

 

Men 4vs4 (ja, det høyres lite ut) - i GoW, er bygd så utruleg solid, og når du spelar med folk som har iq høgare enn rom temp så blir det utruleg solid opplegg.

Noko du aldri kan oppnå i CS hvertfall, der alle spring rundt som halfbreed retarded monkeys og KUN jobbar for ein ting, mest frags.

Det taktiske, samarbeidet. Du ser det heller ikkje i BF2.

Lenke til kommentar

Hehe, ville lagt fra meg den "CS er ikke samarbeid" kommentaren altså :)

Bortsett fra det er jeg stort sett enig, GoW er rett og slett veldig solid både i MP og SP.

I MP er det nettopp det få antallet spillere som gjør det så bra.

 

Har RE4 også, men må si at jeg enda ikke har fullført det. Vel, har vel egentlig ikke fullført GoW heller, selvom jeg er rundt 80% i begge spillene. Er liksom noe med at jeg ikke gidder lenger :p (Untatt Zelda, _stort_ unntak)

Føler at spill som RE4 osv. trenger en viss utforskelsesfaktor for at de skal klare å holde på spilleren. Ihvertfall stemmer dette i mitt tilfelle.

 

Men som sagt, en gjeng nerder som spiller cs og virkelig vil vinne noe(lan, you name it), da snakker vi samarbeid altså :) Det kan jeg skrive under på.

Endret av M@R7!N
Lenke til kommentar

No snakkar eg meir generelt sett då.

CS er 99,9% med prepupertale dritt-ungar som aldri har lert seg det norske skriftspråk, som trur at stfu, lol og rofl er del av det norske språket.

Einaste dei driv med er å jobba for seg sjøl, for å prøve å toppe lista.

 

Karriere nerdar, veit eg heldigvis lite om korleis opererar. Ikkje bryr eg meg heller. :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...