Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Skrapelyd i bremsene mine!


Myxo

Anbefalte innlegg

Har en Toyota MR2 og i det siste har det sakte men sikkert kommet en liten lyd fra bremsene (ABS). Nå i dag var det verre enn noen gang, og man kan høre en ganske stygg skrapelyd. Ikke når jeg bremser, men når jeg kjører normalt. Det er helt åpenbart at bremsene henger igjen litt og lyden er såpass stygg at jeg nok ikke kommer til å kjøre mer med den før dette er i orden. Merker at den kan henge igjen litt i lyskryss, fordi bremsene ikke har sluppet skikkelig - og når jeg rygger forsiktig har jeg opplevd at bremsen har gått helt i lås og jeg har bråstoppet.

 

Hvor dyrt blir dette? Er det evt. noe jeg kan fikse selv? Bor i Trondheim; noen som vil anbefale verksted?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvis du vil fikse dette så må du sikkert skifte, bremsekalipere, bremseskiver og brermseklosser og da skal alt være 100% OK.

 

Virker som om bremsen(e) har hengt igjen lenge (sikkert pga av bremssylingder som sitter fast eller som er treg) og nå er bremsebelleget helt vekke og derfor får du den forferdelige skrape lyden.

 

staljin

Lenke til kommentar

Det vil nok koste deg endel penger, kanskje 5000,- eller mer om du skal bytte alt det som staljin mener.

Jeg tror ikke du trenger å bytte bremsecaliperene, da det som oftest bare er problemer med glidepinnene på calipterene. Der trengs det nok bare en nye pakninger og skikkelig smørefett, så beveger de seg nok fint. Men det kan hende at stemplene sitter fast inne i caliperen og da vile jeg nok ha bytte caliperene, da det er en god del mer arbeid med å overhale enn å bytte.

Skivene og klossene må nok byttes uansett, da det kanskje er oppbrukt.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...