invalid_user Skrevet 8. februar 2010 Del Skrevet 8. februar 2010 Av "vanlig" øl som selges i alle butikker er nok Carlsberg favoritten, dog pleier jeg ofte å spare penger på å drikke ganske middelmådige Tuborg. I blant pleier jeg å eksperimentere med litt mer eksotiske typer som man får på Vinmonopolet/Meny/Centra. Omtrent alle slike typer er jo gode, men akk så dyre. Favorittene so far er tsjekkiske Kozel og Budweiser Budva. Førstnevnte er en søt, mørk type som jeg falt for i sommer da jeg besøkte moderlandet. Budva er lyst og lett øl som får meg i sommermodus. Corona med lime er forresten også herlig. Lenke til kommentar
Velociraptor Skrevet 9. februar 2010 Del Skrevet 9. februar 2010 Har merket at Kronenbourg 1664 har dukket opp i butikkene! Noen erfaringer med denne? Lenke til kommentar
the_last_nick_left Skrevet 9. februar 2010 Del Skrevet 9. februar 2010 Veldig lettdrikkelig, litt kjedelig "jenteøl".. Lenke til kommentar
Sodd Ball Skrevet 9. februar 2010 Del Skrevet 9. februar 2010 Prøvde diverse oppskrifter på ølmat fra boken Øl Med Kniv og Gaffel i dag. Prøvde å lage: Ølsirup Ølsorbet Ølgelé Ost- og ølsufflé Resultatet ble: Ølsirup (laget med Frydenlund bokkøl) - Veldig god, ble veldig lite av en flaske Ølsorbet (laget med Erdinger Weissbier) - Veldig lite smak, så burde vært et mer smakfullt øl. Oppskriften anbefalte Hoegarden Wit, så skal prøve det neste gang. Ølgelé (laget med Budweiser Budvar) - Veldig god, smakte godt med øl, men samtidig ikke for mye alkoholsmak eller bitterhet. Ost- og ølsufflé (laget med Duvel) - Smakte kun ost, ikke så veldig imponerende... Lenke til kommentar
Onkel Kompost Skrevet 10. februar 2010 Del Skrevet 10. februar 2010 Prøvde diverse oppskrifter på ølmat fra boken Øl Med Kniv og Gaffel i dag. Er det bare slike geleer og sorbeter, eller tar det også med ting som det som på engelsk kalles for "camp stew" der ølet er det som kjøttet og grønnsakene koker i? Høres ellers ut som en spennende bok. Du får ta og legge opp noen bilder på resultatene... Lenke til kommentar
Sodd Ball Skrevet 10. februar 2010 Del Skrevet 10. februar 2010 Det er flere forskjellige oppskrifter sortert i bla.a. Lyst kjøtt, øl og ost, rødt kjøtt ol. Er noen oppskrifter som kanskje kan minne om det, men fant ikke noe eksakt. Absolutt en spennende bok ja, har også funnet noen andre oppskrifter på mat med øl som jeg har tenkt å prøve. Det er også listet opp noen kjente ølland, og i noen av disse landene er det nevnt restauranter som spesialiserer seg på øl. Her i Norge har vi Café Christiania i Oslo som både har øl i flere av rettene på menyen og godt utvalg av øl til glasset. I tillegg står det en god del generelt om øl, som smaking, sjenking, typer osv. Lenke til kommentar
Velociraptor Skrevet 16. februar 2010 Del Skrevet 16. februar 2010 Veldig lettdrikkelig, litt kjedelig "jenteøl".. Ja, ikke noe spessielt med den egentlig, lite smak. Men den var veldig forfriskende og kremet! Lenke til kommentar
Xtra Skrevet 16. februar 2010 Del Skrevet 16. februar 2010 (endret) Hmm, bare jeg som synes Nogne Ø egentlig bare har noen få "hits" med øl-typene deres? Har prøvd følgende øl av dem: Bitter, Wit, Havrestout, Imperial Stout, Saison og IPA-en deres. De som utmerker seg er IPA-en, som virkelig er nydelig, jeg hadde faktisk en slik på lørdag, og Imperial Stouten, som er en virkelig mørk øl som smaksmessig også er ganske grei. Har enda ikke prøvd typene Imperial Brown Ale, Brown Ale og deres Tiger Triple, men er det jeg som forventer for mye av dem, eller er det andre som er enig med meg på dette? Og i tillegg så har vi fått en ny øl i butikken: Lade Gaards pils, noen som har noen formeninger om denne? Endret 16. februar 2010 av Xtra Lenke til kommentar
Gendarmerie Skrevet 3. mars 2010 Del Skrevet 3. mars 2010 Kjøpte en 3 Fonteinen Oude Geuze i dag. Blir spennende å se hvordan det smaker, første gang jeg prøver lambic. Lenke til kommentar
NikkaYoichi Skrevet 3. mars 2010 Forfatter Del Skrevet 3. mars 2010 Du kommer enten til å elske det, eller hate det. Lambic er sære greier, jeg synes det er sinnsykt godt, men jævlig sært. Lenke til kommentar
Gendarmerie Skrevet 3. mars 2010 Del Skrevet 3. mars 2010 En belgisk kamerat snakket om det non-stop i helgen, så jeg måtte bare prøve. Tenker jeg tar den til helgen med en god matrett. Lenke til kommentar
NikkaYoichi Skrevet 3. mars 2010 Forfatter Del Skrevet 3. mars 2010 Jeg vil da anbefale kraftig ost og kjeks og gjerne kraftige spekepølser med krydder i. Lenke til kommentar
frevild Skrevet 3. mars 2010 Del Skrevet 3. mars 2010 Hmm, bare jeg som synes Nogne Ø egentlig bare har noen få "hits" med øl-typene deres? Har prøvd følgende øl av dem: Bitter, Wit, Havrestout, Imperial Stout, Saison og IPA-en deres. De som utmerker seg er IPA-en, som virkelig er nydelig, jeg hadde faktisk en slik på lørdag, og Imperial Stouten, som er en virkelig mørk øl som smaksmessig også er ganske grei. Ganske enig. Har smakt diverse Ø-varianter. IPA-en var nydelig. Saison, Wit, Bitter (m.m.) husker jeg ikke noe særlig ut over at de var temmelig gode. Lambic er notert. Lenke til kommentar
DuTTZi Skrevet 3. mars 2010 Del Skrevet 3. mars 2010 Nettop vært i London på The Porterhouse. Nydelig sted med bra stemning og mye øl Prøvde en "hjemmebrygget" Tempel Brau, en lager (uten tilsetningsstoffer osv.), var veldig god, mye smak men ikke tung! Vil anbefale The Porterhouse hvis du er i Covent Gartden, London. Hva synes folket om Chang, thai-ølet? Det er det billigste man får i Thailand, men synes det faktisk smakte digg! Mulig opplevelsen har blitt farget av den digge stemningen fra turen... Noen som har noe å si på Chang? Lenke til kommentar
Gendarmerie Skrevet 4. mars 2010 Del Skrevet 4. mars 2010 Brewdog er på'n igjen med sine sterke øl, jeg kikket innom sidene deres, og nå kan man forhåndsbestille Sink The Bismarck. Denne har en alkoholprosent på 41% http://www.brewdog.com/product.php?id=47&image_to_use=Image2 Lenke til kommentar
Khalifen Skrevet 4. mars 2010 Del Skrevet 4. mars 2010 Jeg liker BrewDogs tilnærming til ølbrygging. Gleder meg til dagen jeg skal forsøke TNP og STB Noen som har noen gode tips til bra steder for å kjøpe og/eller drikke øl i København? Noen steder som utmerker seg spesielt? Lenke til kommentar
weebl Skrevet 4. mars 2010 Del Skrevet 4. mars 2010 Prøvde en flaske med King cobra her om dagen på indisk restaurant, sterke greier (8%) og kom på 750ml flaske. men var veldig god, den var mild men hadde et lite hint av krydder. passa utrolig bra til en sterk curry Lenke til kommentar
Penance Skrevet 4. mars 2010 Del Skrevet 4. mars 2010 Nå er jeg low, I know, men etter å ha ikke kunnet drukket øl på 2 mnd smakte en flaske Tuborg (fra innerst i kjøleskapet) fortreffelig i aften! Skal komme sterkere tilbake med ekte øl over helgen. Lenke til kommentar
Xtra Skrevet 4. mars 2010 Del Skrevet 4. mars 2010 znip Ganske enig. Har smakt diverse Ø-varianter. IPA-en var nydelig. Saison, Wit, Bitter (m.m.) husker jeg ikke noe særlig ut over at de var temmelig gode. Godt at jeg ikke er alene om det, føler Nogne Ø får uforholdsmessig mye skryt her på berget. Det er jo bra produserte øl, men foruten Imperial Stouten samt IPAen, er det ikke så bra synes jeg. Har noen her inne prøvd Tiger Tripel og/eller Imperial Brown Ale? Forholdsvis nye øl fra Nogne Ø. Ellers, mens andre butikker tar inn mindre og mindre import-øl og strømlinjeformer øl-utvalget, må jeg si at Remaen jeg jobber på har tatt seg betraktelig opp. Birra Morretti, Bernard, Gambrinus Pale og vi fikk inn Budweiser Budvar i dag, så jeg må si meg fornøyd. Jeg har forøvrig ikke prøvd den ekte Budweiseren før, så nå har jeg to bokser (desverre ikke glass) å kose meg med på lørdag. Men for å få litt mer aktivitet i tråden, hva mener dere er det beste butikkølet? Personlig digger jeg Belhaven St. Andrew's Ale. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå