cliffme Skrevet 21. mars 2019 Del Skrevet 21. mars 2019 Hvis noen av dere er ute etter nye fat så har bryggselv tilbud nå https://www.bryggselv.no/kampanje Under 900kr pr fat. 2 Lenke til kommentar
d'espresso Skrevet 21. mars 2019 Del Skrevet 21. mars 2019 Farken det irriterer meg at jeg ikke fikk tak i Lervig 3 Bean BA... Håper de har lurt unna noen fat slik at jeg kan prøve under MBCC. Hvis ikke får det vel bli noe trading, om det går.. Noen som har prøvd den? Lenke til kommentar
Gouldfan Skrevet 21. mars 2019 Del Skrevet 21. mars 2019 Vi så jo hvor bra det gikk i forbudstiden.. Alle ble gangstere og smuglere. Og i Sverige solgte de whisky på resept. Og i Norge fikk vi bache 3 røde kors av doktoren. 2 Lenke til kommentar
AndrèFronDrei Skrevet 22. mars 2019 Del Skrevet 22. mars 2019 Farken det irriterer meg at jeg ikke fikk tak i Lervig 3 Bean BA... Håper de har lurt unna noen fat slik at jeg kan prøve under MBCC. Hvis ikke får det vel bli noe trading, om det går.. Noen som har prøvd den? Prøvde den forrige varianten av den. Er mye bedre enn non-BA men jeg hater tonkabønner og kan derfor ikke fordra 3B. 1 Lenke til kommentar
Vice Skrevet 22. mars 2019 Del Skrevet 22. mars 2019 Prøvde den forrige varianten av den. Er mye bedre enn non-BA men jeg hater tonkabønner og kan derfor ikke fordra 3B.Synes den forrige BA versjonen skuffet, med ekstremt lite BA preg, men har ikke smakt den nye ennå. Men kan forsåvidt også styre min begeistring for tonkabønner. Lenke til kommentar
kimare Skrevet 29. mars 2019 Del Skrevet 29. mars 2019 Vurderer å prøve meg på hjemmebrygg. Er det bare å kjøpe en ferdig utstyrspakke og en ølpakke og sette i gang? Liker weissbier er dette greit å begynne med dette eller finnes det enklere typer å starte med. Hvor lang tid vil det trenge fra koking til serveringsklar på flaske? Lenke til kommentar
Gouldfan Skrevet 29. mars 2019 Del Skrevet 29. mars 2019 (endret) Vurderer å prøve meg på hjemmebrygg. Er det bare å kjøpe en ferdig utstyrspakke og en ølpakke og sette i gang? Liker weissbier er dette greit å begynne med dette eller finnes det enklere typer å starte med. Hvor lang tid vil det trenge fra koking til serveringsklar på flaske? Ja bare å sette igang. Det viktigste er renslighet og hygiene, bruk engangshansker om du kan og vær nøye på å ha det rent der du jobber. Ellers er det like lett som matlaging. Min erfaring er at det er bedre jo lenger du venter. I mine brygg lot jeg det flaske i 2-4 uker. 4 uker er best Endret 29. mars 2019 av Gouldfan Lenke til kommentar
Sveern Skrevet 29. mars 2019 Del Skrevet 29. mars 2019 Vurderer å prøve meg på hjemmebrygg. Er det bare å kjøpe en ferdig utstyrspakke og en ølpakke og sette i gang? Liker weissbier er dette greit å begynne med dette eller finnes det enklere typer å starte med. Hvor lang tid vil det trenge fra koking til serveringsklar på flaske? Sjekk ut Brew in a bag metoden: https://www.bryggselv.no/blogg/slik-brygger-du-med-biab/ Ganske enkelt, og krever lite utstyr. Har selv brygga BIAB i en vanlig 15 liters kjele og det går helt fint, men det er mye jobb for begrensa mengder med øl til slutt. Men kan være en måte å teste hobbyen uten å brenne av ti tusener av kroner. Weissbier er en fin øl å begynne med, men gjæringstemperatur er viktig for den stilen, så du burde ha et rom der du kan ha stabil temperatur litt under 20 grader. Det varier fra øl til øl, men tommelfingerregel minimum 4 uker (2 uker på fat, 2 uker på flaske). Lenke til kommentar
kimare Skrevet 29. mars 2019 Del Skrevet 29. mars 2019 Ja bare å sette igang. Det viktigste er renslighet og hygiene, bruk engangshansker om du kan og vær nøye på å ha det rent der du jobber. Ellers er det like lett som matlaging. Min erfaring er at det er bedre jo lenger du venter. I mine brygg lot jeg det flaske i 2-4 uker. 4 uker er best Sjekk ut Brew in a bag metoden: https://www.bryggselv.no/blogg/slik-brygger-du-med-biab/ Ganske enkelt, og krever lite utstyr. Har selv brygga BIAB i en vanlig 15 liters kjele og det går helt fint, men det er mye jobb for begrensa mengder med øl til slutt. Men kan være en måte å teste hobbyen uten å brenne av ti tusener av kroner. Weissbier er en fin øl å begynne med, men gjæringstemperatur er viktig for den stilen, så du burde ha et rom der du kan ha stabil temperatur litt under 20 grader. Det varier fra øl til øl, men tommelfingerregel minimum 4 uker (2 uker på fat, 2 uker på flaske). Strålende da har jeg mye bedre tid enn jeg trodde. Skal se på metoden. Det finnes også sett som selges på Obs bygg. Kan man forvente å få noe som er greit nok til en tusenlapp? Om jeg kommer i gang kommer jeg i første omgang til å kjøre ferdige ølpakker. Her er det flere alternativer. Er det forskjell av betydning på slike pakker eller er det bare å plukke med seg en som lokal bryggerbutikk selger? 4 stk som kommer opp på første google side ved søk etter weissbier ølpakke. https://www.olbrygging.no/ølbrygging-as/100355/weissbier-allgrain-ølsett-tradisjonelt-hveteøl-fra-syd-tyskland https://www.bryggselv.no/finest/103008/weissbier-allgrain-ølsett-25-liter https://brewshop.no/produkt/ravarer/allgrain-olsett/brewolution-olsett/enigma-allgrain-olsett https://www.vestbrygg.no/produkt/olsett/vestbrygg-olsett/vestbrygg-weissbier-5-olsett/ Lenke til kommentar
Sveern Skrevet 29. mars 2019 Del Skrevet 29. mars 2019 Strålende da har jeg mye bedre tid enn jeg trodde. Skal se på metoden. Det finnes også sett som selges på Obs bygg. Kan man forvente å få noe som er greit nok til en tusenlapp? Om jeg kommer i gang kommer jeg i første omgang til å kjøre ferdige ølpakker. Her er det flere alternativer. Er det forskjell av betydning på slike pakker eller er det bare å plukke med seg en som lokal bryggerbutikk selger? 4 stk som kommer opp på første google side ved søk etter weissbier ølpakke. https://www.olbrygging.no/ølbrygging-as/100355/weissbier-allgrain-ølsett-tradisjonelt-hveteøl-fra-syd-tyskland https://www.bryggselv.no/finest/103008/weissbier-allgrain-ølsett-25-liter https://brewshop.no/produkt/ravarer/allgrain-olsett/brewolution-olsett/enigma-allgrain-olsett https://www.vestbrygg.no/produkt/olsett/vestbrygg-olsett/vestbrygg-weissbier-5-olsett/ Har du link til det settet på Obs Bygg? Slike pakker er veldig fine å starte med ja Noen små forskjeller i oppskriftene ser jeg, men i praksis ingen betydning for deg hvilket du velger. Lenke til kommentar
kimare Skrevet 29. mars 2019 Del Skrevet 29. mars 2019 Har du link til det settet på Obs Bygg? Slike pakker er veldig fine å starte med ja Noen små forskjeller i oppskriftene ser jeg, men i praksis ingen betydning for deg hvilket du velger. Da støtter jeg lokalt næringsliv. Får sikkert tips derfra også om det skulle være noe. Setter ligger ikke ute, skal innom i helga. Dersom de fortsatt har dette kan jeg komme med mer info. 2 Lenke til kommentar
Sveern Skrevet 29. mars 2019 Del Skrevet 29. mars 2019 Da støtter jeg lokalt næringsliv. Får sikkert tips derfra også om det skulle være noe. Setter ligger ikke ute, skal innom i helga. Dersom de fortsatt har dette kan jeg komme med mer info. Det er som regel flinke og hyggelige folk som jobber i de butikkene, vil nok få god hjelp der Lenke til kommentar
Gouldfan Skrevet 29. mars 2019 Del Skrevet 29. mars 2019 (endret) Jeg tok aldri skrittet til full bryggeprosess med korn, rett og slett for at jeg ikke har plass, men jeg homlet ekstra med pellets og blomster. Og jeg mikset ekstra maltekstrakt med humleslag. Jeg anbefaler at du starter et par ganger med maltekstrakt-Kit. For å lære deg bryggeprosessen. Første gangen er både gøy og artig. Ølet ble bra, men det ble bedre og bedre når jeg startet å eksperimentere. Og kickstart gjæren alltid. Ser folk på YouTube som bare strør gjær over. Og det er feil. Kickststart gjær i en sterilisert shaker i rett temperatur og hell i og rist dunken godt etter at gjærblanding er tilsatt. Endret 29. mars 2019 av Gouldfan Lenke til kommentar
Gouldfan Skrevet 29. mars 2019 Del Skrevet 29. mars 2019 Kjøp Star-San dette er for hygiene/desinfisering. Lenke til kommentar
Gouldfan Skrevet 29. mars 2019 Del Skrevet 29. mars 2019 En stor sylte-kjele er et must. Jo større jo bedre. Lenke til kommentar
Skogslik Skrevet 29. mars 2019 Del Skrevet 29. mars 2019 (endret) Da støtter jeg lokalt næringsliv. Får sikkert tips derfra også om det skulle være noe. Setter ligger ikke ute, skal innom i helga. Dersom de fortsatt har dette kan jeg komme med mer info. Lykke til! Started med ekstrakt selv for flere år siden, og har gått over til allgrain for ca 1 år siden. Fantastisk moro hobby, spesielt når du får flotte resultater. Endret 29. mars 2019 av Skogslik 1 Lenke til kommentar
Gouldfan Skrevet 29. mars 2019 Del Skrevet 29. mars 2019 Og legger til... I Norge MÅ man brygge! Og det er Gøy!! Og man sparer syke avgifter. Her i Sveariket er øl og ale rimelig. Så har bare blitt 2 batch her. Men jeg har utstyret forsatt... Lenke til kommentar
afterall Skrevet 29. mars 2019 Del Skrevet 29. mars 2019 (endret) Ganske enkelt med BIAB og ferdige allgrain-sett. 25L er passe fin størrelse på batchen, selv om du nok ofte ender opp med 21-23L ferdig øl. Da er det også greit å sørge for at hvis du først kjøper kjele og gjæringskar og slikt, at det da er tilpasset batcher på 25L. Det innebærer også at kjelen rommer et kokevolum på 30L. Brygget nå sist en Lervig Lucky Jack Pale Ale-klone på 25L, og delte batchen på to gjæringskar. Tilsatte etterhvert rett over kiloet håndplukket multe i det ene karet, og rett over kiloet mango i det andre karet. Har karbonert naturlig på flaske de to siste ukene, og skal settes kaldt nå til uka. Multeølen er syrlig, og fremstår som en skikkelig frisk kombinert pale ale og surøl, mens mangoølen er humlete og tropisk fruktig. Gøy å eksperimentere! Endret 29. mars 2019 av afterall 1 Lenke til kommentar
Xtra Skrevet 10. april 2019 Del Skrevet 10. april 2019 (endret) Nyhetsslipp i ØL+ polene i morgen. https://www.vinmonopolet.no/Spesiallansering_ØL_april Lassel har prøvd noen av dem: https://lassel.blogg.no/olpol-lansering-april-2019-smaksnotater.html Endret 10. april 2019 av Xtra Lenke til kommentar
AndrèFronDrei Skrevet 11. april 2019 Del Skrevet 11. april 2019 Nyhetsslipp i ØL+ polene i morgen. https://www.vinmonopolet.no/Spesiallansering_ØL_april Lassel har prøvd noen av dem: https://lassel.blogg.no/olpol-lansering-april-2019-smaksnotater.html De var desverre tom for CBS på mitt lokale ØL+ pol når jeg var innom i lunsjen. Ikke så rart, var rimeligere her enn borte i statene. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå