cliffme Skrevet 27. august 2018 Del Skrevet 27. august 2018 Noen som har erfaring med å redde ølglass som det er drukket melk av? En runde med dette fikser biffen: https://www.bryggselv.no/five-star-chemicals/700027/pbw-450g 1 Lenke til kommentar
Vice Skrevet 27. august 2018 Del Skrevet 27. august 2018 Helt meningsløst å kjøpe inn dyre kjemikalier når en vanlig , noenlunde moderne oppvaskmaskin gjør jobben like bra. Lenke til kommentar
cliffme Skrevet 27. august 2018 Del Skrevet 27. august 2018 Helt meningsløst å kjøpe inn dyre kjemikalier når en vanlig , noenlunde moderne oppvaskmaskin gjør jobben like bra. Ølglass skal ikke i oppvaskmaskinen. Lenke til kommentar
PatSharpX Skrevet 27. august 2018 Del Skrevet 27. august 2018 Helt meningsløst å kjøpe inn dyre kjemikalier når en vanlig , noenlunde moderne oppvaskmaskin gjør jobben like bra. Hjelper ikke hvis det har vært melk i glasset. Lenke til kommentar
Vice Skrevet 27. august 2018 Del Skrevet 27. august 2018 Ølglass skal ikke i oppvaskmaskinen. Fordi? Man skal ha en usedvanlig nedgriset og dårlig vedlikeholdt oppvaskmaskin om den ikke klarer å vaske rent lenger. Selv bruker jeg som regel vanlig Zalo og børste, med masse varmt vann for å skylle, men slenger det inn i oppvaskmaskinen nå og da for å få det 100% rent. Drev med KrystallSoda(kaustisk soda) og slike greier helt i begynnelsen selv, men fant etterhvert ut at det ikke var noen vits. Lenke til kommentar
PatSharpX Skrevet 27. august 2018 Del Skrevet 27. august 2018 Har med porene i glasset å gjøre, disse tettes og det har en negativ effekt på ølet i glasset. Melk er en versting. Glasset blir rent i oppvaskmaskinen, men porene tettes fordet. Lenke til kommentar
Vice Skrevet 27. august 2018 Del Skrevet 27. august 2018 Hjelper ikke hvis det har vært melk i glasset. Nå har jeg ikke faktisk forsøkt å bruke ølglass til melk, for så å vaske det, men melk er jo bare fett og en oppvaskmaskins hovedoppgave er å fjerne fett. Problemet med oppvaskmaskiner kan riktignok være at de vasker "altfor bra" dvs. glasset kan rett og slett bli slitt og "etset" istykker dersom man vasker det veldig hyppig i maskinen. Lenke til kommentar
PatSharpX Skrevet 27. august 2018 Del Skrevet 27. august 2018 Nå har jeg ikke faktisk forsøkt å bruke ølglass til melk, for så å vaske det, men melk er jo bare fett og en oppvaskmaskins hovedoppgave er å fjerne fett. Problemet med oppvaskmaskiner kan riktignok være at de vasker "altfor bra" dvs. glasset kan rett og slett bli slitt og "etset" istykker dersom man vasker det veldig hyppig i maskinen. Du kan jo gjøre en test, min erfaring er at det ikke blir bra etter en runde i oppvaskmaskinen om glasset har blitt brukt til melk. Lenke til kommentar
cliffme Skrevet 27. august 2018 Del Skrevet 27. august 2018 Fordi? Man skal ha en usedvanlig nedgriset og dårlig vedlikeholdt oppvaskmaskin om den ikke klarer å vaske rent lenger. Selv bruker jeg som regel vanlig Zalo og børste, med masse varmt vann for å skylle, men slenger det inn i oppvaskmaskinen nå og da for å få det 100% rent. Drev med KrystallSoda(kaustisk soda) og slike greier helt i begynnelsen selv, men fant etterhvert ut at det ikke var noen vits. Les denne. http://olportalen.no/2013/02/08/vasking-av-olglass/ Lenke til kommentar
Vice Skrevet 27. august 2018 Del Skrevet 27. august 2018 (endret) Les denne. http://olportalen.no/2013/02/08/vasking-av-olglass/ Som jeg skrev, man skal ha en usedvanlig nedgriset og dårlig vedlikeholdt (eller gammel) oppvaskmaskin om den ikke klarer å vaske rent lenger. Skal man være 100% sikker kan man også vaske glasset for seg selv (eller sammen med andre glass) og ikke sammen med rester fra julens ribbemiddag Endret 27. august 2018 av Vice Lenke til kommentar
cliffme Skrevet 27. august 2018 Del Skrevet 27. august 2018 Som jeg skrev, man skal ha en usedvanlig nedgriset og dårlig vedlikeholdt (eller gammel) oppvaskmaskin om den ikke klarer å vaske rent lenger. Skal man være 100% sikker kan man også vaske glasset for seg selv (eller sammen med andre glass) og ikke sammen med rester fra julens ribbemiddag Ser du skumringene i glasset for hver slurk du tar? Lenke til kommentar
Vice Skrevet 27. august 2018 Del Skrevet 27. august 2018 Ser du skumringene i glasset for hver slurk du tar?Blir slørete skumgardiner om skummet er fyldig. Om jeg vasker glasset litt raskt for hånd så merker jeg at glasset ikke blir like rent. Setter som sagt glasset inn i maskinen nå og da, sammen med all annen oppvask, men all annen oppvask er skyllet rent i vasken før det settes inn i maskinen. Hadde jeg hatt masse sølete bestikk og tallerkener hadde jeg trolig droppet det, men i utgangspunktet skal maskinen takle det fint. Om maskinen faktisk ikke hadde blitt helt ren mellom hver oppvask ville det jo blitt ganske jævlig inni der etterhvert Lenke til kommentar
Gouldfan Skrevet 29. august 2018 Del Skrevet 29. august 2018 Bare pints som vaskes i maskin her... Spieglau, Hadeland, og Rosendaahl vaskes for hånd.. Lenke til kommentar
Onkel Kompost Skrevet 31. august 2018 Del Skrevet 31. august 2018 Joda smaken utvikler seg.. Men jeg tror det vi hadde i Norge var mer lignende ølrevolten i USA... Vel i Belgia har de vel alltid vært nøye på øl. Nå virker det som Norge har tatt skade av kommersen av spesial øl, pris skal ned, produksjon skal opp, og flaskene blir mindre osv... Belgia har ikke alltid vært nøye på øl. Det var ganske mørke stunder i flere tiår frem til midten av åttitallet tror jeg (tar dette etter hukommelsen). På den tiden var det omtrent kun pils som ble produsert. Den eneste ølprodusenten som hadde noe særlig salg av annet var Hoegaarden. De hadde hveteølet sitt. Så kom det en ny ølrevolusjon og øl ble kult igjen, omtrent som i Norge. Da var det stadig flere som begynte å lage litt mer fancy øl. Om jeg skal basere meg på de jeg kjenner som selv påstår at de er glad i øl, så har de alltid vært kritisk til å betale så mye for øl som de gjør for de norske mikrobryggene. Jeg vet om folk som insisterte på at de ikke gidder å kjøpe en halvliter med Nøgne Ø når de kan få to øl for samme prisen (dette er noen år siden). Så en viss kritisk tone har det vel vært i folkesjelen. Det som er fint med litt mindre flasker er at det ser billigere ut (markedsføringstricks!). Samtidig har det jo blitt ganske mange mikrobryggeri etterhvert. Jeg forventer at det kommer til å bli en del konkurser fremover, men inntil da så blir de nødt å presse prisene for å få selge sine ting... Lenke til kommentar
Gouldfan Skrevet 31. august 2018 Del Skrevet 31. august 2018 Trappister og surøl er vel eldgammel tradisjon og belgisk...? Lenke til kommentar
the_last_nick_left Skrevet 1. september 2018 Del Skrevet 1. september 2018 Storo og CC Vest blir +Øl-pol: http://m.lassel.blogg.no/1535809230_nye_lbutikker_i_oslo_og_drammen.html Lenke til kommentar
AndrèFronDrei Skrevet 1. september 2018 Del Skrevet 1. september 2018 Også verdt å nevne at slipplistene er ute: http://lassel.blogg.no/1535616472_test.html Blir nok det dyreste slippet jeg har vært med på. Særdeles mye fancy og dyre stout blandet med plenty av quad's (Westy XII anyone?). Tydelig at høsten er på vei. Lenke til kommentar
Gouldfan Skrevet 1. september 2018 Del Skrevet 1. september 2018 (endret) Jeg fikk med to nyheter i Strømstad.. Jada kjempedyrt. 24-27 kroner for mikeller og engelsk Porter.. Hotel Henri og cross borders Porter Endret 1. september 2018 av Gouldfan Lenke til kommentar
Onkel Kompost Skrevet 2. september 2018 Del Skrevet 2. september 2018 Trappister og surøl er vel eldgammel tradisjon og belgisk...? Ja, men folk flest i Belgia drakk kun lys pilsner og Hoegaarden i disse mørke tidene... Lenke til kommentar
Vice Skrevet 2. september 2018 Del Skrevet 2. september 2018 Storo og CC Vest blir +Øl-pol: http://m.lassel.blogg.no/1535809230_nye_lbutikker_i_oslo_og_drammen.html Hvor nevnes CC Vest? Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå