Abellen Skrevet 29. august 2017 Del Skrevet 29. august 2017 Nå går det mot mørkere tider, og ølsmaken min vil forandres. Mindre Ipa og fruktøl og lager.. Mer belgere og stouts og porter. Saison til fårikål, og trappister, og på vinteren juleøl og stouts som varmer... Du er ikke alene, hentet akkurat disse godsakene: - Põhjala Must Kuld Colombia - Põhjala Öö Cassis - Founders KBS Bourbon Barrel Aged Stout 2016 - Great Divide Yeti Imperial Stout - Great Divide Yeti Imperial Stout Espresso Oak Aged Lenke til kommentar
AndrèFronDrei Skrevet 29. august 2017 Del Skrevet 29. august 2017 Nå går det mot mørkere tider, og ølsmaken min vil forandres. Mindre Ipa og fruktøl og lager.. Mer belgere og stouts og porter. Saison til fårikål, og trappister, og på vinteren juleøl og stouts som varmer... Du er ikke alene, hentet akkurat disse godsakene: - Põhjala Must Kuld Colombia - Põhjala Öö Cassis - Founders KBS Bourbon Barrel Aged Stout 2016 - Great Divide Yeti Imperial Stout - Great Divide Yeti Imperial Stout Espresso Oak Aged Har noen av de samme stående boden. Har hørt at KBS'en ikke nødvendigvis blir bedre med for mange år på baken. En tung og regnfull aften skal jeg horisontalsmake og sammenligne de 4 yeti'ene. 1 Lenke til kommentar
Sidious Skrevet 29. august 2017 Del Skrevet 29. august 2017 Drakk Põhjala Must Kuld her om dagen. Nydelig øl. Det samme kan for øvrig sies om Omnipollos Noa Pecan Mud, som jeg selvfølgelig så meg nødt til å nyte samme kveld. Lenke til kommentar
Gouldfan Skrevet 29. august 2017 Del Skrevet 29. august 2017 Drakk Põhjala Must Kuld her om dagen. Nydelig øl. Det samme kan for øvrig sies om Omnipollos Noa Pecan Mud, som jeg selvfølgelig så meg nødt til å nyte samme kveld. Noa var litt vel for heftig for meg i kalorier, var nesten som jeg hadde spist en dobbel porsjon kraftig dessert. Kan hende det var at det ikke smakte så godt i sola da... 1 Lenke til kommentar
AndrèFronDrei Skrevet 29. august 2017 Del Skrevet 29. august 2017 Drakk Põhjala Must Kuld her om dagen. Nydelig øl. Det samme kan for øvrig sies om Omnipollos Noa Pecan Mud, som jeg selvfølgelig så meg nødt til å nyte samme kveld. Noa var litt vel for heftig for meg i kalorier, var nesten som jeg hadde spist en dobbel porsjon kraftig dessert. Kan hende det var at det ikke smakte så godt i sola da... Synes Noa er en grei pastry stout, men har opplevd at den klumper seg. Oppleves som små geleklumper som løser seg opp ved røring/bevegelse. Har merket det samme med Cervisiam sin Satanic Panic så tror det har noe med enten melkesukkeret eller noen av de andre tilsatte ingrediensene å gjøre Lenke til kommentar
Gouldfan Skrevet 29. august 2017 Del Skrevet 29. august 2017 (endret) Savner tiden da jeg fikk Samuel Adams Imperial Stout til 21 kr flasken... Endret 29. august 2017 av Gouldfan Lenke til kommentar
Skogslik Skrevet 31. august 2017 Del Skrevet 31. august 2017 Da er den endelige listen over nyhetene i morgen klar: https://www.vinmonopolet.no/vmpSite/nyheter-september-2017 Lenke til kommentar
AndrèFronDrei Skrevet 1. september 2017 Del Skrevet 1. september 2017 Da er den endelige listen over nyhetene i morgen klar: https://www.vinmonopolet.no/vmpSite/nyheter-september-2017 Ingen store endringer fra den foreslåtte listen. Eneste jeg savner er Dieu du Ciel / The Alchemist Moralité. Dette er de jeg planlegger å plukke opp 7 Fjell Rett i Nebbet Amundsen Hopbliminal Messages Amundsen Mad Flow Avery Maharaja Brouwerij de Molen Haken & Ogen Buxton Arran Buxton King Slayer Buxton Red Wolf Cervisiam S’morbidly Obese Ego Brygghus Hybridize Ego Brygghus The Executioner Gingerbread Ego Double Twister Haandbryggeriet #1000 Haandbryggeriet HaandKvartett Kinn Bærtur Kinn Hoggorm Kinn Humlesaft Kinn Kveik Little Brother Crop Dust Nøgne Ø Dark & Stormy Nøgne Ø Norwegian Farmhouse Tripel Oslo Brewing Co. New Oslo 2 Qvart KveIPA St. Hallvards Keiseren Stillwater Casita Cerveceria On Fleek Stillwater Wilderness Big Bunny To Øl A Peeling Pale To Øl Dangerously Close To Stupid Amounts of Guava To Øl Dangerously Close To Stupid Amounts of Papaya Wild Beer Yadokai Barrel Aged Lenke til kommentar
Dubious Skrevet 4. september 2017 Del Skrevet 4. september 2017 Noen som bruker filter når de heller øl i glasset, for å unngå sedimenter/grums? Som regel går det bra, men i sist uke gikk det galt da det kom ut en blobb og jeg mistet lysten så helte ut ølet og tok en flaske uten sedimenter (KBS) Skal man unngå å få med sedimentene så får en heller ikke drukket alt ølet Lenke til kommentar
Spartapus Skrevet 4. september 2017 Del Skrevet 4. september 2017 Jeg må innrømme at sedimenter ikke stopper meg fra å drikke opp en øl jeg liker godt, selv om ølet absolutt ser bedre ut uten. Jeg tror perioden der "alt" øl var industriell pils har gjort oss for vant til tanken på at alt skal se veldig rent og sterilt ut, men egentlig bør man ikke rynke på nesen av at man kan se hvordan ølen er blitt til. Lenke til kommentar
AndrèFronDrei Skrevet 4. september 2017 Del Skrevet 4. september 2017 Filtrerer ikke, men slutter å helle når det det blir mye sedimenter. Blir noen cl øl igjen i flaska (ca 50/50 øl/sedimeter) men heller det enn at hele brygget får et overdrevet gjærpreg Lenke til kommentar
Solaris Skrevet 4. september 2017 Del Skrevet 4. september 2017 Jeg bruker heller ikke filter, men heller varsomt. Heller gjerne først sånn cirka halve flasken, drikker opp dette og deretter jobber med nedover i et par omganger. På øl som er relativt ferske, la oss si opp mot 2-3 år gamle, drikker jeg gjerne opp alt, mens det på eldre øl fort kan bli stående igjen 1/5 av flaska. Drakk en Chimay Blue fra 1990 i helgen, og der var siste 1/4 rett og slett udrikkelig. Lenke til kommentar
Gouldfan Skrevet 4. september 2017 Del Skrevet 4. september 2017 (endret) Det er bare pingler som filtrerer, er du så sær at du ikke tåler sedimenter, så lagrer du flaskene stående, og unngår den siste slurken i bånn av glasset. Problem solved.. Jeg måtte se to ganger på meldinga til Dubious, trodde serriøst han mente hjemmebrygg....... Det er bare bra at det er litt sedimenter i stouts og Saison el andre ale, det betyr at det er sjangse for mer smak i ølet. Dersom du brygger selv så stikker du om ølet, ved å helle tappe over på et annet kar, sånn at du slipper de store gjær og humlerester før du flasker. Butikk øl filtrerer man da ikke, drikk pils eller brus istedenfor da vel, med unntak av solo som har sedimenter. Endret 4. september 2017 av Gouldfan Lenke til kommentar
Dubious Skrevet 4. september 2017 Del Skrevet 4. september 2017 Kjøper kun poløl og har vært uheldig 2 ganger, med samme øl, så det skal jeg prøve å unngå Var sikkert ikke noe galt med ølet ,men det så bare så ekkelt ut når det datt ut en klump, når flasken var halvtom Lenke til kommentar
Gouldfan Skrevet 4. september 2017 Del Skrevet 4. september 2017 (endret) Kjøper kun poløl og har vært uheldig 2 ganger, med samme øl, så det skal jeg prøve å unngå Var sikkert ikke noe galt med ølet ,men det så bare så ekkelt ut når det datt ut en klump, når flasken var halvtom Jo jeg mente poløl da, altså kjøpt og ikke brygget selv... jeg ser på Polet som en butikk, bare eid av staten. Sånt kan skje, har aldri opplevd klump selv, men har hørt det ofte kan skje med stouts med fløte og andre uhumskheter som feks i NOA. Jeg foretrekker rene stouts, kanskje med unntak av at man gjerne kan ha litt kaffe i... Men en sånn melke geleklump eller hva det var kan du bare fjerne med en teskje. Gjærrester vil det ofte være, men disse kommer vel ikke i klumper, da er det bare å la den siste slurken stå.. Endret 4. september 2017 av Gouldfan Lenke til kommentar
Vice Skrevet 4. september 2017 Del Skrevet 4. september 2017 Øl med fløte?? "Melkegeleklump"? Lenke til kommentar
AndrèFronDrei Skrevet 4. september 2017 Del Skrevet 4. september 2017 Øl med fløte?? "Melkegeleklump"? Tror korrekt terminologi er pastry/milk stout med laktose/melkesukker. Har selv opplevd at pastry stouts har koagulert/klumpet seg. Oppleves som når melk klumper seg, men løser seg opp og gir ikke usmak. 1 Lenke til kommentar
Gouldfan Skrevet 4. september 2017 Del Skrevet 4. september 2017 Øl med fløte?? "Melkegeleklump"? Tror korrekt terminologi er pastry/milk stout med laktose/melkesukker. Har selv opplevd at pastry stouts har koagulert/klumpet seg. Oppleves som når melk klumper seg, men løser seg opp og gir ikke usmak. Ja var dettte jeg mente, jeg bare blingset fordi det står milk, muhu, cow, osv på flaskene... Da vet jeg det er melkesukker og laktose de brygger med, og ikke søler med fløte osv.. Men smaken blir fløte, og det klumpegreine har jeg bare hørt om i pastry/milkstouts... Jeg tror jeg med noen unntak som NOA styrer unna sånt. Lenke til kommentar
Spartapus Skrevet 4. september 2017 Del Skrevet 4. september 2017 (endret) Jeg pleier å la den aller siste slurken stå, men da snakker vi kanskje om maks en halv centiliter. Det siste glasset jeg fyller opp pleier å ha litt sedimenter, men ikke så jeg synes det påvirker smaken. Jeg lar det ikke under noen omstendigheter stå igjen et halvt glass i bunnen av flasken for å unngå og få sedimenter i glasset overhodet. Endret 4. september 2017 av Spartapus Lenke til kommentar
Gouldfan Skrevet 4. september 2017 Del Skrevet 4. september 2017 (endret) Jeg pleier å la den aller siste slurken stå, men da snakker vi kanskje om maks en halv centiliter. Det siste glasset jeg fyller opp pleier å ha litt sedimenter, men ikke så jeg synes det påvirker smaken. Jeg lar det ikke under noen omstendigheter stå igjen et halvt glass i bunnen av flasken for å unngå og få sedimenter i glasset overhodet. Samme her, som regel drikker jeg alt sammen om jeg liker ølet, når jeg skjenker til venner så er jeg litt var på dette. Men aldri under en halv cm som du sa... Og så skyller jeg glasset med vann før jeg heller i ny type øl, dersom jeg drikker ulike øltyper bruker jeg ulike glass. Endret 4. september 2017 av Gouldfan Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå