Gå til innhold

Den store øl-tråden


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet-3RYwwc

Jeg liker ikke hverken kullsyre eller skum

Når jeg heller øl i glasset så skal det ikke være bobler eller skum

Da er alle anerkjente ølkjennere uenig med deg.

Lenke til kommentar

Et fint skum på ølet er jo bare digg, uten ser det ganske så kjedelig ut.

 

Plukket forøvrig med meg disse to for noen dager siden

 

IMG_9874.jpg

 

Samme stout (11%) men den ene er lagret på Brandy fat, den andre på Bourbon.

Endret av Skogslik
  • Liker 2
Lenke til kommentar

 

Jeg liker ikke hverken kullsyre eller skum

Når jeg heller øl i glasset så skal det ikke være bobler eller skum

Da er alle anerkjente ølkjennere uenig med deg.

 

Det kommer jo helt an på ølet. Engelsk Cask beer skal jo feks. være rimelig flatt. Kanskje poster er Cask Beer entusiast?
Lenke til kommentar

Kjøper ofte Øl til 100+ kroner litern hvor det ikke er skum

 

Wild Beer Wildebeest Imperial Stout, er den siste jeg drakk, til 287,- litern

Skal kjøpe flere av den

Har og noen KBS Flavoured Stout til 300,- litern

 

Begge disse har ikke skum

Endret av Dubious
Lenke til kommentar
Gjest Slettet-3RYwwc

Alle øl skal ha et lett lokk av skum når de helles/tappes i glass, det er jo der for å bevare smaken og kullsyren.

Endret av Slettet-3RYwwc
Lenke til kommentar

Når det er sagt så har jeg vært på flere puber hvor de har servert upasteurisert og ufiltrert øl ved å sette flaska i nesten 90 graders vinkel og tømme innholdet rett ned i glasset.

 

Nå har jeg ikke veldig mye imot å drikke sedimentene (gjærrester er visstnok en god kilde til b-vitamin), men det virker uprofft av en bartender.

Lenke til kommentar

Testet Skumbag Bastard.

Aldri testet noe fra Skumbag før, ett microbryggeri fra Oslo.

Det var en spiced beer, som jeg pleier å være ganske skeptisk til.

Ølen i seg selv var ganske god, men alt for mye kullsyre/skum!
Etter å ha ventet 10min på at skummet skulle gå ned endte det med at jeg møtte fram med en skje å spa ut...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...