Gå til innhold

Den store øl-tråden


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Burde jeg skamme meg for at jeg elsker og hovedskelig drikker fatøl? Seidel er min nye favoritt :p

 

Syns ikke det,

smak er tross alt individuelt,

mulig den utvikler seg senere som det gjorde i mitt tilfelle,

drakk nesten bare pilsner og fatøl i starten,

nå er jeg glad i 99,9% av alle øltyper. ;)

Endret av Malmern
Lenke til kommentar

Fatøl er bare en merkevare, som antyder en pilsner med littegrann mere og dypere smak. Det har ingenting med hvordan de er lagret. Navnet fatøl er fordi det skal etterligne det som kommer fra tappekranen som er koblet på et fat. Når man lager industrielt fatøl så prøver man å etterligne den smaksopplevelsen man får fra kran på bar, og måten de gjør det på er å lage ølet bittelitt mer smaksrikt slik at det skal skille seg fra pilsneren.

Lenke til kommentar

Schous er jo så erke-Oslo som du får det. Så da straffer det seg litt å være allergisk mot Oslo.

 

Syns de har klart å gjenskape Schous-pilsneren til være en svært god pilsner. Kunne vært litt friskere, uten at jeg kjenner til originalen. Men det smaker litt industri. Ringnes har mer å gå på.

 

Hadde vært kult om Schouskjelleren hadde forsøkt seg på en ordentlig pilsner, uten å gå for saftig tilverks.

Endret av Andreasfe
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Hva synes dere om svenske spesialöl?

 

Jeg har en feide med svenske folk på svensk minhembios ölsmakar-tråd.

 

Jeg har ikke slengt dritt om svensk öl, bare konstatert at svenskenes smak er annerledes angående spesialöl forhåld til oss nordmenn.

 

Jeg bor i Sverige, og handler bare på Systemet og båten/taxfree.. Jeg har gitt de skryt for Slottskällans, Mohawk og Electric nurse bryggeriene. Men jeg har kritisert öl som Oppigårds og St.Eriks. Selvfölgelig er de helt ok for den latterlige lave prisen, men samtidig så har jeg som har smakt mye godt norsk og dansk öl, smakspreferanser som er helt forskjellig fra de rene filtrerte ipa som svenskene ligner.

 

Det ble mye diskusjon, og det endte selvfölgelig med en patriotkräsj mellom Norge og Sverige, omtrent som i skisport.

 

Var jo ikke i det hele tatt min hensikt å begynne med nasjons-skryt, hadde svenskene hatt det suverent beste ölet så hadde jeg selvfölgelig erkjent det.

 

Men både smaken min og Ratebeer sier sitt.

 

Selvfölgelig har svenskene mye bra, og större utvalg i internasjonale öl, men samtidig så gruser en Nögne Ö IPA totalt en St.Eriks IPA til rundt 18kr...

Lenke til kommentar

Synes personlig at Sverige har en lang vei å gå når det gjelder egen-produserte øl. De lager generelt et for stort poeng av å etterligne amerikanske vetkyst-øl fremfor å komme opp med noe eget, og det blir vanvittig kjedelig og uinteressant. "Mohawk" er kanskje det mest spennende fra Sverige (og de brygger ikke ølet sitt selv engang etter det jeg har hørt.)

Lenke til kommentar

Ja det var som å stikke hånden inn i et vepsebol, men fikk iallefall noen nye tips på öl som svenskene liker. Tullete at jeg aldri har sett på Ratebeers beste öl i Sverige liste.

 

Men mye av det er veldig lokalt og umulig å bestille, fikk feks ikke tak i Brekeriet som mange anbefalte.

 

Veldig sårt dette med Norge-Sverige öl konkuranse litt som pappan min er sterkere enn din, og skisport.

 

Nesten litt komisk.

 

Jeg ser ikke at jeg har disset svensk öl heller, jeg bare konstanterte at vi har litt forskjellig smak.

 

Jeg ga godkjent på Oppigårds Thurbo Dipa, fordi den er ganske rimelig, hadde god lukt, og forsiktig sitrus appelsinsmak, men på utseende er den jo helt gjennomsiktig. Ligger i samme smaksliga som Brewdog punk IPA eller lignende.

 

Men samtidig så er det langt opp til en Nögne IPA eller Vestkyst IPA.

 

Ja synes også Haandbryggeriets Pale ale fra menybutikker er bedre enn den Oppigårds, men så koster jo HB pale ale nesten dobbelt så mye som den Oppigård på systemet.... Oppigård Dipa er nok bedre enn Hansa IPA da.. og det er jo ikke värst..

 

 

 

Jeg ble tilogmed sammenlignet med han svensken som lagde juleöl ved å helle soyasaus i folkölen for at det skulle ligne juleöl.

 

Jeg kritiserte utseende... Jeg synes utseende på öl ofte gir et greit inntrykk som stemmer med smaken, er en Dipa öl helt gjennomsiktig i glasset så synker forventingene og smaken fölger svärt ofte utseende.

 

Av Norske öl så er vel Ägir og noen ganger enkelte lyse Lervik litt gjennomsiktige, men selv de er litt slöret i utseende.

 

 

Svenskene har helt klart en safere ölstil og smak, de liker feks ikke Mohawk og Electric nurse ölbryggerier som minner litt om norske spesialöl....

 

De liker istedet Oppigårds, eller St.Eriks

Endret av Gouldfan
Lenke til kommentar

Hva synes dere om svenske spesialöl?

 

Jeg har en feide med svenske folk på svensk minhembios ölsmakar-tråd.

 

 

 

Jeg var inne og så.

Jeg kan ikke kommentere faktaene i diskusjonen, jeg har bare drukket svensk standardpils og veit ingenting om svensk øl, men den språklige stilen din der var noe usammenhengende og kunne også oppfattes som litt konfronterende. Da havner folk fort i forsvarsposisjon og diskusjonen blir fruktesløs.

Jfr. politikk-forumet her på diskusjon.no

 

Som en generell observasjon etter å ha hatt mange (og hyggelige) svenske kolleger opp gjennom årene. Mange av dem sliter med å forstå at ikke alt er bedre i Sverige eller også at det finnes bra ting her i verden som ikke egentlig kommer derfra.

 

In other news er Grünerløkka Brygghus et veldig fint sted, kom meg endelig dit en tur i går.

Endret av Thend 2.0
  • Liker 2
Lenke til kommentar

 

Hva synes dere om svenske spesialöl?

 

Jeg har en feide med svenske folk på svensk minhembios ölsmakar-tråd.

 

 

 

Jeg var inne og så.

Jeg kan ikke kommentere faktaene i diskusjonen, jeg har bare drukket svensk standardpils og veit ingenting om svensk øl, men den språklige stilen din der var noe usammenhengende og kunne også oppfattes som litt konfronterende. Da havner folk fort i forsvarsposisjon og diskusjonen blir fruktesløs.

Jfr. politikk-forumet her på diskusjon.no

 

Som en generell observasjon etter å ha hatt mange (og hyggelige) svenske kolleger opp gjennom årene. Mange av dem sliter med å forstå at ikke alt er bedre i Sverige eller også at det finnes bra ting her i verden som ikke egentlig kommer derfra.

 

In other news er Grünerløkka Brygghus et veldig fint sted, kom meg endelig dit en tur i går.

 

 

 

Ja, var nok uheldig av meg å kalle enkelte av deres öl for industri öl, men nå virker jo feks öl fra St.Erik nettop på det. Selvfölgelig har folkölloven noe å si også, dvs at mye butikköl havner på systemet...

 

Har virkelig utseende ingenting å si? Jeg som er norsk bruker alltid utseende og hvor mye skum ölen har som försteinntrykk, smaken er sef viktigst.

 

En god Dipa skal vel egentlig ikke väre helt klar?

Endret av Gouldfan
Lenke til kommentar

Sitat:

 

Norsk öl? Det som är slående med detta är att norska bryggerier bara kan göra porter och stout om det ska vara drickbart. Har faktiskt inte druckit en enda norskbryggd ale, saison, lager eller suröl som varit värd att lägga på minnet, och då dricker jag trots allt mellan 350-400 öl/år.

 

Sitat slutt, og så sier de at normenn og svensker har like preferanser til öl.... :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...