Gå til innhold

Den store øl-tråden


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Vinkjøler fra Mpx.no 2582,- https://www.mpx.no/samsung-rw33ebss1-vinskap/627479

Materialer til hyller 188,-

Termometer 99,-

Totalt 2869,-

 

Laget litt forskjellige hyller for å kunne tilpasse om jeg skal lagre store eller små flasker eller kombinere.

 

2expm39.jpg

 

Da gjenstår kun å dekke til innsiden av glassplaten med først et sort mønstret papir og deretter en papplate for å sikre at det er totalt mørke, så kan mine Westvleteren flytte inn sammen med noen Rochefort 10, Kinn Vestkyst og Nøgne Ø Imperial Stout som skal stå noen år.

 

Forslag på flere øl som gjør seg godt etter ett til to år?

 

 

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Vestkyst ville jeg ikke ha lagret, den er for humledominert til det. Svartekunst, derimot..

 

Blå Chimay er også vel verdt å glemme noen år.

 

Og gueze/lambic hvis du liker slikt eller tror du kan komme til å like det i løpet av de neste ti årene..

Hehe, satt akkurat med en Blå Chimay og tenkte det samme! Bra du rettet meg i forhold til vestkyst!!!

262tnk0.jpg

Lenke til kommentar

Haha. Håper det kommer flere butikk IPAer fremover som ligger i samme prissjiktet som Hansa! Mack er jo nesten klin umulig å oppdrive på østlandet.

 

Jeg og en kompis åpnet et Nøgne Peated for en stund tilbake. Smaken ble too much for meg, men han satt å nippa til den til glasset var tomt, akkurat som om det var en whisky! Nå står det vel forsåvidt også på flasken at den er ment til f.eks matlaging og ikke drikking :p

Lenke til kommentar

Mack IPA er overhodet ikke noen IPA eller APA eller noenting i den sjangeren. Det er bare tull. Det er rett og slett villedende markedsføring. Så ikke tro at dette er en IPA man kan få for en billig penge. Kan absolutt ikke sammenlignes med Hansa sin.

Endret av Vice
Lenke til kommentar

Smakte Mack IPA, polstyrke, i sommer, og om dem ikke har gjort forbedringer i senere batcher er den ikke noe å hoppe i taket for. Husker smaken som utvannet, i beste fall som en mild Pale Ale. Men si ifra om du synes den er god, kanskje jeg fikk en kjip batch.

Lenke til kommentar

Smakte Mack IPA, polstyrke, i sommer, og om dem ikke har gjort forbedringer i senere batcher er den ikke noe å hoppe i taket for. Husker smaken som utvannet, i beste fall som en mild Pale Ale. Men si ifra om du synes den er god, kanskje jeg fikk en kjip batch.

Er nok slik den er ment å være. Smakte slik for meg også. IPA begrepet er fullstendig misforstått fra deres side.

Lenke til kommentar

Vinkjøler fra Mpx.no 2582,- https://www.mpx.no/samsung-rw33ebss1-vinskap/627479

Materialer til hyller 188,-

Termometer 99,-

Totalt 2869,-

 

Laget litt forskjellige hyller for å kunne tilpasse om jeg skal lagre store eller små flasker eller kombinere.

 

2expm39.jpg

 

Da gjenstår kun å dekke til innsiden av glassplaten med først et sort mønstret papir og deretter en papplate for å sikre at det er totalt mørke, så kan mine Westvleteren flytte inn sammen med noen Rochefort 10, Kinn Vestkyst og Nøgne Ø Imperial Stout som skal stå noen år.

 

Forslag på flere øl som gjør seg godt etter ett til to år?

 

 

 

Berentsens Jule-Avec er en av de rimeligste i sin klasse, og samtidig den som har mulighet til å bli aller best etter 12-18 månerer. Kjøper alltid inn en håndfull av disse hver jul, de er fantatsiske julen etter. Videre er Aass sin premium 9% juleøl ypperlig til lagring, og rimelig i innkjøp. Ringnes Julebokk også, men den har ikke vært like vellykket de siste årene.

 

Kinn Svartekunst er svært interesann, den er konstruert for å være lagringsdyktig, og er merket med "best etter 2015".

 

Har hørt mye godord om Chimay blå sin lagringsevne, men har aldri prøvd selv.

 

Så må vi ikke glemme Midtfyns Julestout, den er min absolutte favoritt. Den er supergod som ny, og utvikler seg til helt fantastisk etter ett år.

Lenke til kommentar

Neida, øl blir slett ikke ødelagt av å stå i kjøleskap. Om et typisk lagringsøl står ett helt år i kjøleskap kan det få en litt tynnere og lite utviklet smak, men det betyr ikke at det er ødelagt. Jeg vil anta at noen måneder i kjellertemperatur vil få utviklingen i riktig retning, det er bare å prøve.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Desto kaldere du lagrer den desto mindre utvikling. Om man har i kjøleskap må altså ølet stå mye lengre for å oppnå samme utvikling som et godt lagret øl. Merk også at nevnte Juleøl i postene ikke blir tilgjengelig på polet før til mandag.

Lenke til kommentar

I tillegg kommer problemet med vibrasjon. Vin, og spesielt musserende, liker vibrasjon ganske dårlig, du skal ikke se bort fra at det er tilsvarende for øl.

Det er delte meninger om hvorvidt vibrasjoner har noe betydning for øl, som ofte lagres kun 1-2-3 år, kontra viner som lagres 10-15-50 år.

Vurderer selv å kjøpe et vinlagringsskap med vibrasjonsfri kompressor for å være på den sikre siden.

Litt dyrere enn vinkjølere, men bonusen er jo at jeg kan oppbevare både øl og vin i et og samme skap.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...