cliffme Skrevet 15. januar 2014 Del Skrevet 15. januar 2014 Det føltes også veldig feil. Men ikke så mye til valg gitt... Jeg kjører Bryggselv sitt all-grain kit på den. Har liggende to rør med WLP001 California Ale og to poser Safale US-05. Litt i tvil om hvilken gjær jeg skal kjøre på hvilket brygg, men heller mot å kjøre US-05 på Lucky'en. Metode blir BIAB. Men må kjøre meskingen i to omganger pga. for liten gryte. Blir første gang jeg prøver meg på en så stor batch med nåværende oppsett. Har også store forventninger til dette brygget. Skvatt litt da jeg så den svært beskjedne mengden bitterhumle (antallet pellets kan nærmest telles på fingrene), men det er en beroligende mengde humle som skal i mot slutten Noen tanker om gjærvalg? Jeg brukte WLP060 på Luckyen. Brygger med 50 liters Speidel. 10kg pils, 1kg caramunich II, 0,7 kg carahell, 0,3kg munich. Hvor mange liter brygger du? Lager du starter på gjæra? Lenke til kommentar
robertaksland Skrevet 15. januar 2014 Del Skrevet 15. januar 2014 Det er stor forskjell på en objektiv omtale og produsentenes selvskryt. Og det er suverent at det siste er forbudt i landet vårt. Lenke til kommentar
AnewZ Skrevet 15. januar 2014 Del Skrevet 15. januar 2014 Det er stor forskjell på en objektiv omtale og produsentenes selvskryt. Og det er suverent at det siste er forbudt i landet vårt. Suverent som i positivt, og isåfall - hvorfor i alle dager er det positivt? At mikrobryggeri osv ikke får lov til å skrive om sine egne produkter er imo helt latterlig. 2 Lenke til kommentar
Gouldfan Skrevet 15. januar 2014 Del Skrevet 15. januar 2014 Det er utrolig mye førstehåndsinfo som bryggerier som Kinn har om produktene sine. Produksjonsmetoder etc. Latterlig at vi ikke kan lese om dette på en Norsk nettside fordi det er forbudt. Kunnskap om hva man drikker forbudt... Latterlig 1 Lenke til kommentar
iniestagram Skrevet 15. januar 2014 Del Skrevet 15. januar 2014 Enig med de to siste. Generelt sett tror jeg norsk alkoholpolitikk er grunnmuren som gjør at norsk alkoholkultur er så langt ute å kjøre. 2 Lenke til kommentar
Bully! Skrevet 15. januar 2014 Del Skrevet 15. januar 2014 Nøgne Ø Pale Ale. Den er ikke "spennende" sånn i 2014, men den er vanvittig god. Morsomt med Nøgne Ø, for deres pale ale er egentlig en IPA, og deres IPA er egentlig en dobbel IPA. Lenke til kommentar
Hugo_Hardnuts Skrevet 15. januar 2014 Del Skrevet 15. januar 2014 Jeg brukte WLP060 på Luckyen. Brygger med 50 liters Speidel. 10kg pils, 1kg caramunich II, 0,7 kg carahell, 0,3kg munich. Hvor mange liter brygger du? Lager du starter på gjæra? 50l Speider ja. Med andre ord for lat til å brygge selv... Neida, bare litt smått misunnelig her Batchen med Lucky er beregnet til 25 liter. Oppsettet mitt er best egnet til batcher på rundt 15l, så derfor må jeg kjøre meskingen i to omganger når jeg brygger med all-grain-kittene til Bryggselv. Jeg kommer nok til å kjøpe meg nytt oppsett etterhvert, fortrinnsvis en ~30liters Boilermaker og gassbluss. Ddrømmer om å kunne stå ute på verandaen i vårsola og røre i en stor kjele Når jeg brygger med fersk gjær har jeg så langt alltid lagd starter, men tørrgjær pitcher jeg bare rett i karet fra posen Lenke til kommentar
StoreMyen Skrevet 15. januar 2014 Del Skrevet 15. januar 2014 Det er utrolig mye førstehåndsinfo som bryggerier som Kinn har om produktene sine. Produksjonsmetoder etc. Latterlig at vi ikke kan lese om dette på en Norsk nettside fordi det er forbudt. Kunnskap om hva man drikker forbudt... Latterlig 1 Lenke til kommentar
Vice Skrevet 15. januar 2014 Del Skrevet 15. januar 2014 Nøgne Ø Pale Ale. Den er ikke "spennende" sånn i 2014, men den er vanvittig god. Morsomt med Nøgne Ø, for deres pale ale er egentlig en IPA, og deres IPA er egentlig en dobbel IPA. Nåvel. Synes ikke NØ IPA overhodet kan måle seg med de som faktisk markedsføres som Doble og Imperial IPA. Altfor tynn i sammenligningen. At de kaller den IPA er bare rett og rimelig. Lenke til kommentar
Gouldfan Skrevet 16. januar 2014 Del Skrevet 16. januar 2014 (endret) Kinn Vestkyst er etter min mening den norske IPA som utmerker seg mest med den amerikanske stilen der man bruker mest mulig ingredienser/humle. Nøgne IPA er en god ufiltrert IPA, Haandbryggeriet fyr og flamme er heller ikke værst. Men de når ikke opp til den førstnevnte. Synes også nøgne IPA er bedre enn Nøgne Two Captains Double IPA, men det er min mening. Endret 16. januar 2014 av Gouldfan Lenke til kommentar
Bully! Skrevet 16. januar 2014 Del Skrevet 16. januar 2014 Kinn Vestkyst er etter min mening den norske IPA som utmerker seg mest med den amerikanske stilen der man bruker mest mulig ingredienser/humle. Men Kinn Vestkyst, den ligner jo mer på pale ale'n til Nøgne enn Nøgne's IPA... Nøgne er litt heftige. Lenke til kommentar
MrEspen Skrevet 16. januar 2014 Del Skrevet 16. januar 2014 Det føltes også veldig feil. Men ikke så mye til valg gitt... Jeg kjører Bryggselv sitt all-grain kit på den. Har liggende to rør med WLP001 California Ale og to poser Safale US-05. Litt i tvil om hvilken gjær jeg skal kjøre på hvilket brygg, men heller mot å kjøre US-05 på Lucky'en. Metode blir BIAB. Men må kjøre meskingen i to omganger pga. for liten gryte. Blir første gang jeg prøver meg på en så stor batch med nåværende oppsett. Har også store forventninger til dette brygget. Skvatt litt da jeg så den svært beskjedne mengden bitterhumle (antallet pellets kan nærmest telles på fingrene), men det er en beroligende mengde humle som skal i mot slutten Noen tanker om gjærvalg? Jeg gjæret Lucky Jack med WLP001 og den ble veldig god. WLP001 er veldig tilgivende for forhold og temperaturer, hadde ikke gjærskap på den tiden og gjæret i ~20 grader uten at den utviklet noen usmaker... Lag starter dersom du har mulighet! Lenke til kommentar
StoreMyen Skrevet 16. januar 2014 Del Skrevet 16. januar 2014 Ville også gått for WLP001, US-05 (tørr) eller tilsvarende fra andre produsenter. Lenke til kommentar
Hugo_Hardnuts Skrevet 16. januar 2014 Del Skrevet 16. januar 2014 Jeg har som sagt både WLP001 og US-05 liggende, men også to planlagte batcher. Tror dog jeg har bestemt meg for at US-05 går til Lucky og WLP001 til Cascade single-hop IPA'en. Tenker å gjøre et nytt forsøk på å få laget Lucky'en i helgen og da har jeg ikke tid til å lage noen gjærstarter. Lenke til kommentar
archanios Skrevet 16. januar 2014 Del Skrevet 16. januar 2014 Til dykk som driv litt med heimebrygging. Eg har lese litt om dette og vurderer å byrje heilt enkelt for å sjå om det er noko som fell i smak, men eg har lurt litt på kva ein bør ha, eller ikkje klarar seg uten i starten. Har de nokre tips om kva som bør stå øverst på lista, utan å overdrive for mykje? Lenke til kommentar
Igniztion Skrevet 16. januar 2014 Del Skrevet 16. januar 2014 Til dykk som driv litt med heimebrygging. Eg har lese litt om dette og vurderer å byrje heilt enkelt for å sjå om det er noko som fell i smak, men eg har lurt litt på kva ein bør ha, eller ikkje klarar seg uten i starten. Har de nokre tips om kva som bør stå øverst på lista, utan å overdrive for mykje? Gjæringskar, hevert, stor gryte, meskepose, oechslevekt, flasker, flaskekorker og en håndkorker. Lenke til kommentar
cliffme Skrevet 16. januar 2014 Del Skrevet 16. januar 2014 (endret) Gjæringskar, hevert, stor gryte, meskepose, oechslevekt, flasker, flaskekorker og en håndkorker. + starsan og termometer. Endret 16. januar 2014 av jij1984 Lenke til kommentar
Igniztion Skrevet 16. januar 2014 Del Skrevet 16. januar 2014 Hehe, ja uten termometer kan det fort bli problematisk. Starsan er vel ikke heeelt nødvendig, men gjør desinfiseringen lettvindt. Funker fint med klor, sterkrens etc også. Bare litt viktigere å skylle godt. Lenke til kommentar
archanios Skrevet 16. januar 2014 Del Skrevet 16. januar 2014 Tusen takk. Det står litt lesing og planlegging att før det kan bli aktuelt, men det er veldig spennande å prøve å lage sine eigne øl. Lenke til kommentar
Skogkar Skrevet 16. januar 2014 Del Skrevet 16. januar 2014 Hva slags sukker kan brukes i kombinasjon med Coopers-kit? Har noen erfaringer med å bruke vanlig sukker fra dagligvaren? Til nå har jeg kun brukt "bryggesukker" til 45kr/kg, så er jo litt å spare på å bytte ut sukkeret. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå