Igniztion Skrevet 7. januar 2014 Del Skrevet 7. januar 2014 Lindisfarne var et kjekt bekjentskap forrige gang. Må nok ha et par flasker av den. Lenke til kommentar
Bully! Skrevet 8. januar 2014 Del Skrevet 8. januar 2014 Lindisfarne! Men jeg har 5 stk. Special Holiday Ale til lagring - da snakker vi godt øl. Lenke til kommentar
robertaksland Skrevet 8. januar 2014 Del Skrevet 8. januar 2014 Delte en Special Holiday Ale med min kone i går, 5 måneder etter bryggedato. Fortreffelig øl. Fullpakket med deilige smaker og fantastisk fyldig konsistens. Den var helt fint utviklet allerede nå, men vil nok tåle 1-2 år til før den er over toppen sin. Det er virkelig en altoppslukende øl. Ikke planlegg å drikke noe enklere etterpå, det faller helt gjennom. Lenke til kommentar
the_last_nick_left Skrevet 8. januar 2014 Del Skrevet 8. januar 2014 (endret) Jeg drakk noen '09 (eller var det 10?) i julen, den tåler langt mer enn 1-2 år. Endret 8. januar 2014 av the_last_nick_left Lenke til kommentar
Feh Skrevet 10. januar 2014 Del Skrevet 10. januar 2014 I sommer fikk jeg en Blondie fra Haandbryggerier fra en kompis som jeg synes falt i smak en sen kveld i varmen. Kjøpte en til på byen for en stund tilbake og husker jeg ble stående å lukte på glasset og kjenne en veldig sterk fersken/mango-aktig duft. Og i dag kjøpte jeg en Pale Ale fra de som jeg har drukket til en pizza type superdupermega hot og kjenner samme smaken. Er det humlen de bruker som har den karakteristiske fruktsmaken? Lenke til kommentar
Hugo_Hardnuts Skrevet 11. januar 2014 Del Skrevet 11. januar 2014 Blir hjemmebrygging denne helgen. Skal prøve meg på en klone av Lucky Jack, samt en single-hop (Cascade, yum!) IPA. Lenke til kommentar
Hugo_Hardnuts Skrevet 11. januar 2014 Del Skrevet 11. januar 2014 (endret) I sommer fikk jeg en Blondie fra Haandbryggerier fra en kompis som jeg synes falt i smak en sen kveld i varmen. Kjøpte en til på byen for en stund tilbake og husker jeg ble stående å lukte på glasset og kjenne en veldig sterk fersken/mango-aktig duft. Og i dag kjøpte jeg en Pale Ale fra de som jeg har drukket til en pizza type superdupermega hot og kjenner samme smaken. Er det humlen de bruker som har den karakteristiske fruktsmaken? Ja, det er humlen du kjenner, retter bestemt aromahumlen. Dette er humle som tilsettes helt på slutten av koketiden og under gjæringen (såkalt tørrhumle). Endret 11. januar 2014 av Hugo_Hardnuts Lenke til kommentar
AnewZ Skrevet 11. januar 2014 Del Skrevet 11. januar 2014 Ble bla. et glass Hello my name is Mette Marit i går, fine saker. 1 Lenke til kommentar
Aiven Skrevet 11. januar 2014 Del Skrevet 11. januar 2014 Ble bla. et glass Hello my name is Mette Marit i går, fine saker. Haha, trodde du flippa 3 Lenke til kommentar
Henrik C Skrevet 11. januar 2014 Del Skrevet 11. januar 2014 Drakk Mikkeller/Amager Hr. Frederiksen Væsel Brunch i Washington DC tidligere denne uken, den var veldig spennende! Lenke til kommentar
cliffme Skrevet 11. januar 2014 Del Skrevet 11. januar 2014 Blir hjemmebrygging denne helgen. Skal prøve meg på en klone av Lucky Jack, samt en single-hop (Cascade, yum!) IPA. Fått laget Lucky? Satt fatet mitt i kjøla idag med ferdig Lucky. Lenke til kommentar
master air Skrevet 11. januar 2014 Del Skrevet 11. januar 2014 Noen som har prøvd Paradox Grain? Lurer på om den er like god som Paradox Jura (mener det var paradox jura, og ikke en annen sterk stout fra brewdog som var meget god og mektig). Ser den har (forløpig hvert fall) gode skussmål på RB, men hadde vært kjekt å høre hva noen av dere mener. Lenke til kommentar
Vidar Pedersen Skrevet 12. januar 2014 Del Skrevet 12. januar 2014 Litt om et 700 år gamelt "mikrobryggeri." http://godtdrikke.net/i-dag-gjores-ingenting-i-wipper-da-det-brygges-i-morgen/ 2 Lenke til kommentar
StoreMyen Skrevet 13. januar 2014 Del Skrevet 13. januar 2014 Ja, det er humlen du kjenner, retter bestemt aromahumlen. Dette er humle som tilsettes helt på slutten av koketiden og under gjæringen (såkalt tørrhumle). Humlen er nok ikke alene om fruktene. Gjæren spiller også inn her. Spesielt er belgisk gjær kjent for å gi mye frukter. Lenke til kommentar
Hugo_Hardnuts Skrevet 13. januar 2014 Del Skrevet 13. januar 2014 Fått laget Lucky? Satt fatet mitt i kjøla idag med ferdig Lucky. Nei, det ble skruing på et defekt dørhåndtak på bilen ute i mange minusgrader i stedet Humlen er nok ikke alene om fruktene. Gjæren spiller også inn her. Spesielt er belgisk gjær kjent for å gi mye frukter. Sant det. Lenke til kommentar
cliffme Skrevet 13. januar 2014 Del Skrevet 13. januar 2014 Nei, det ble skruing på et defekt dørhåndtak på bilen ute i mange minusgrader i stedet Sant det. Feil valg. Tok en liten prøvesmak igår. En av de beste jeg har laget til nå. Den er ikke helt ferdigmodnet, men kaldt en stund så blir det veldig bra. Hvilken oppskrift bruker du og hva brygger du med? Lenke til kommentar
Hugo_Hardnuts Skrevet 13. januar 2014 Del Skrevet 13. januar 2014 Feil valg. Tok en liten prøvesmak igår. En av de beste jeg har laget til nå. Den er ikke helt ferdigmodnet, men kaldt en stund så blir det veldig bra. Hvilken oppskrift bruker du og hva brygger du med? Det føltes også veldig feil. Men ikke så mye til valg gitt... Jeg kjører Bryggselv sitt all-grain kit på den. Har liggende to rør med WLP001 California Ale og to poser Safale US-05. Litt i tvil om hvilken gjær jeg skal kjøre på hvilket brygg, men heller mot å kjøre US-05 på Lucky'en. Metode blir BIAB. Men må kjøre meskingen i to omganger pga. for liten gryte. Blir første gang jeg prøver meg på en så stor batch med nåværende oppsett. Har også store forventninger til dette brygget. Skvatt litt da jeg så den svært beskjedne mengden bitterhumle (antallet pellets kan nærmest telles på fingrene), men det er en beroligende mengde humle som skal i mot slutten Noen tanker om gjærvalg? Lenke til kommentar
StoreMyen Skrevet 13. januar 2014 Del Skrevet 13. januar 2014 Skvatt litt da jeg så den svært beskjedne mengden bitterhumle (antallet pellets kan nærmest telles på fingrene), men det er en beroligende mengde humle som skal i mot slutten Noen tanker om gjærvalg? Mener å huske at en direkte omregning fra originaloppskriften gir 1 gr. Perle ved første humling. Lenke til kommentar
Hugo_Hardnuts Skrevet 13. januar 2014 Del Skrevet 13. januar 2014 Mener å huske at en direkte omregning fra originaloppskriften gir 1 gr. Perle ved første humling. Må innrømme at jeg ikke helt skjønte den - bryggesjargong jeg ikke har fått med meg? Eller mente du 1 gr. pr. liter? Lenke til kommentar
Jahdu Skrevet 13. januar 2014 Del Skrevet 13. januar 2014 Var det 5 om dagen som var anbefalt? Føler meg som en alkis når jeg kjøper øl kl. 8 på en mandags morgen 1 Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå