robertaksland Skrevet 1. november 2013 Del Skrevet 1. november 2013 For å kverulere enda litt Slik jeg forstår så er det ikke noen utvanning av melka. Det er rett og slett bare fjerning av fettet. Usikker også på hvor mye utvanning det er av øl. Jeg trodde at de bare kuttet gjæringsprosessen litt tidligere, men det er bare spekulering. Den billigste måten å lage industri-øl på er jo å spare på ingrediensene fra start. Man bruker billig malt og gjær i akkurat nok mengde til at man kommer opp i butikkstyrke, og så bittelitt humle for at det skal bli greitt nok å drikke for bermen. Tror ikke det er vanlig med utvanning av norskprodusert øl. Men utenlandsk øl som er 5% i utlandet men 4,3% når det kommer til Norge er garantert utvannet. De kjører nok ikke egen produksjonslinje for de landene som har spesielle alkoholbegrensninger. Lenke til kommentar
Vidar Pedersen Skrevet 1. november 2013 Del Skrevet 1. november 2013 Industriøl er egentlig ikke øl. Etter hva jeg kan forstå er det ofte utvannet. Hvordan ville du reagert om noen helte vann i melken du skulle ha? Det ville du neppe likt. Syns man burde begynne å boikotte industribrygg. Lage en gruppe på Facebook for dette. Det ville øke salget av håndtverksøl (les: øl), noe som etterhvert ville redusere prisene på disse. Vi ville gjort et warp med tanke på ølkultur. Ja, og det er en verdensomspennende konspirasjon da de fleste bryggerier har øl under 5% alc. Foressten… hvor mye vann består øl av? Lenke til kommentar
the_last_nick_left Skrevet 1. november 2013 Del Skrevet 1. november 2013 Det var derfor jeg la til "ikke helt".. Å avbryte gjæringen på forskjellige tidspunkter avhengig av hvilket marked det skal selges i hørtes litt rart ut, da ville det være gjærbare sukkerarter igjen i det svenske ølet, men ikke det norske, for eksempel.. Lenke til kommentar
Palme Skrevet 1. november 2013 Del Skrevet 1. november 2013 ... Usikker også på hvor mye utvanning det er av øl. Jeg trodde at de bare kuttet gjæringsprosessen litt tidligere, men det er bare spekulering. Ganske vanlig for "de store" å vanne ned til rett alhoholprosent. Kalles gjerne High Gravity Brewing (eller "nedbrygging" på norsk) http://homebrewtalk.com/wiki/index.php/High_Gravity_Brewing Lenke til kommentar
Lycantrophe Skrevet 1. november 2013 Del Skrevet 1. november 2013 Not even the prince's second cousinBare for å utdype utsagnet litt: Ringnes er grusomt. Men jeg synes ikke å tak "The King of Beers" som et eksempel på "hva som er galt". Det er bare markedsføring. Jeg kan, som dere jo ser, også si det om Ringnes, uten at det gjør det noe mer sant. Lenke til kommentar
Bully! Skrevet 1. november 2013 Del Skrevet 1. november 2013 Ganske vanlig for "de store" å vanne ned til rett alhoholprosent. Kalles gjerne High Gravity Brewing (eller "nedbrygging" på norsk) http://homebrewtalk.com/wiki/index.php/High_Gravity_Brewing Jepp, akkurat det der jeg siktet til. Snakket ikke om "nedjustering" for tilpassing til fremmedmarked. Bare for å utdype utsagnet litt: Ringnes er grusomt. Men jeg synes ikke å tak "The King of Beers" som et eksempel på "hva som er galt". Det er bare markedsføring. Jeg kan, som dere jo ser, også si det om Ringnes, uten at det gjør det noe mer sant. Ringnes bruker jo ikke ris i ølen da... eller mais eller hva det er. Ris og mais er jo ganske mye billigere enn bygg (hvete/havre). Lenke til kommentar
Lycantrophe Skrevet 1. november 2013 Del Skrevet 1. november 2013 Ringnes bruker jo ikke ris i ølen da... eller mais eller hva det er. Ris og mais er jo ganske mye billigere enn bygg (hvete/havre).Gjør det at det ikke lenger er øl? Lenke til kommentar
Bully! Skrevet 1. november 2013 Del Skrevet 1. november 2013 Gjør det at det ikke lenger er øl? Det gjør at det er lavkvalitets øl, og at de jukser. (I forhold til renhetsloven er det strengt tatt ikke øl.) Lenke til kommentar
Lycantrophe Skrevet 1. november 2013 Del Skrevet 1. november 2013 Ok, hva er da alle (typisk håndverksøl) med andre ingredienser enn malt og humle? Lenke til kommentar
Bully! Skrevet 1. november 2013 Del Skrevet 1. november 2013 Ok, hva er da alle (typisk håndverksøl) med andre ingredienser enn malt og humle? Ikke øl i henhold til renhetsloven nei. Men de tilsetter ikke soyaproteiner i melka... Lenke til kommentar
Evil-Duck Skrevet 1. november 2013 Del Skrevet 1. november 2013 (endret) Blir vel klassifisert som råfrukt-øl... Endret 1. november 2013 av Evil-Duck Lenke til kommentar
kmatis Skrevet 1. november 2013 Del Skrevet 1. november 2013 (endret) I kveld er jeg invitert til et indisk måltid og har tenkt å overaske med medbrakt øl. Kva kan fungere til indisk (krydret kjøtt, raita, nanbrød osv)?? Vet at vanlig pils fungerer til slik krydret mat. Men vil ha med noe pol-øl som er litt mer spennende. Pale ale? Brown ale? Kan kanskje juleøl fungere? Finnes det en god pilsner på polet som har det "lille ekstra"? Endret 1. november 2013 av kmatis Lenke til kommentar
Bully! Skrevet 1. november 2013 Del Skrevet 1. november 2013 IPA. IPA passer til alt bortsett fra dessert... Lenke til kommentar
Vice Skrevet 1. november 2013 Del Skrevet 1. november 2013 Det er ikke renhetsloven som definerer hva et øl er eller ikke er. Lenke til kommentar
Xtra Skrevet 1. november 2013 Del Skrevet 1. november 2013 (endret) Dere diskuterer og i mellomtiden har jeg fått kjøpt inn juleøl. Det ble følgende; HB Nissemor/Nissefar/Bestefar/Halvors jul, NØ God Jul/Underlig Jul/Special Holiday Ale, Corsendonk Christmas Ale, Lervigs Jul, Berentsen Julefnugg/Jule-avec, Kinn Julefred og St. Peter's Christmas Stout - til en totalsum av 991 kr. Vurderte også Mikkeler Til Fra Via og en hel del andre, men jeg besinnet meg litt i denne omgang. Får se det an hvis det er noe som får supre anmeldelser i avisene/blogger fremover. Ellers er vel Berentsen Stelliger Divum kanskje noe å prøve? (har ikke drukket den før) Merkelig lagerbeholdning på Stelliger Divum - er også utsolgt fra leverandør - http://www.vinmonopolet.no/vareutvalg/undergjeret/norge/berentsens-brygghus-stelliger-divum-juleol/sku-5343602?HideDropdownIfNotInStock=true&ShowShopsWithProdInStock=true#selectCounty Endret 1. november 2013 av Xtra Lenke til kommentar
CurSe Skrevet 1. november 2013 Del Skrevet 1. november 2013 Ser ut til at det blir to spennende øl på menyen i kveld:Nøgne Ø Underlig Jul (fjorårets parti)Nøgne Ø Kriek of Telemark Vet ikke helt hva jeg skal forvente av disse, så dette kan bli interessant! Lenke til kommentar
Bully! Skrevet 1. november 2013 Del Skrevet 1. november 2013 Er det noe jeg skal ha meg til jul, så er det Tomasmesse... Lenke til kommentar
the_last_nick_left Skrevet 1. november 2013 Del Skrevet 1. november 2013 Den selges da ikke i år? Mener bestemt Kinn fant ut at de skulle lagre hele årets produksjon til neste år.. Lenke til kommentar
Bully! Skrevet 1. november 2013 Del Skrevet 1. november 2013 Den selges da ikke i år? Mener bestemt Kinn fant ut at de skulle lagre hele årets produksjon til neste år.. Neeei??? Det var jo beste juleølen... Lenke til kommentar
Vice Skrevet 1. november 2013 Del Skrevet 1. november 2013 Neeei??? Det var jo beste juleølen... Amatørmessig. Alle som mener at Tomasmesse var i nærheten av fjorårets beste juleøl har selvsagt lagret noen til årets jul 2 Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå