EvilSeagull Skrevet 8. oktober 2013 Del Skrevet 8. oktober 2013 (endret) Det er din gane som bestemmer hva du liker, men jeg tillater meg å riste lett på hodet om du kun har smakt Hansa, Ringnes, Tuborg, Carlsberg og andre varianter av lys lager og mener Hansa er det beste ølet du får tak i. For slike meninger bør en ha smakt litt mer forskjellig. Om det ikke er av interesse er det helt greit å mene at Hansa er den beste pilsen. Om jeg er øl-viter får andre avgjøre. Jeg har smakt det meste som er av matbutikk-øl. De eneste typene jeg ikke har likt er de lokalproduserte: pokal, cb og lignende, men de går ned de også. Jeg smakte guiness en gang men den smakte rett og slett så vondt at jeg tror den er laget for toppeliten blandt ekspertene Endret 8. oktober 2013 av EvilSeagull Lenke til kommentar
Vice Skrevet 8. oktober 2013 Del Skrevet 8. oktober 2013 Det meste går på hva man er vant til. Veldig mange synes øl med mye smak ("Poløl") ikke smaker godt nettopp fordi det er mye smak og man er vant til at ting skal smake veldig lite. Mye av det er altså en gradvis tilvenning. Men om man tar skrittet og prøver ut litt mer smakskraftige øl mer enn bare én gang, selv om man ikke umiddelbart liker dem, så vil en helt ny verden av smaker åpne seg. Lenke til kommentar
AnewZ Skrevet 9. oktober 2013 Del Skrevet 9. oktober 2013 On another note, er det noen som har prøvd IPA-glasset til Spiegelau? Jepp, jeg har det. Lenke til kommentar
weebl Skrevet 10. oktober 2013 Del Skrevet 10. oktober 2013 La oss få høre hvordan det går. Skal sette opp 50 liter English Extra Special Strong Bitter imorgen. Havner på ca 34 IBU. På søndag ble juleølen satt og var å så om den i går (tirsdag) og da putra og gjæra det godt nedi dunken, blir trolig flasking nå på søndag, i alle fall om den er i nærheten av forventa "final gravity" Kan forøvrig nevne ingrediensene jeg brukte: Crystal malt, chocolate malt og muntons dark LME. som bitterhumle brukte jeg magnum og som aromahumle brukte jeg litt cascade for å gi ølet en litt mer fruktig aroma samt at jeg håper å fremheve smaken fra appelsinskallet i krydderekstraktet litt mer. Brukte nottingham ale yeast (tørrgjær) og krydderblandinga besto da av: kardemomme, kanel, nellik og apelsinskall. Forventer en IBU på 36, traff spot on på original gravity som skulle være på 1.06 og resultatet skal ha en alkoholprosent på 6 - 7% og fargemessig så er det spot on på en brown ale som jeg satser på. Om brygget faller i smak så slenger jeg opp hele oppskrifta http://www.brewtoad.com/recipes/nissefylla 1 Lenke til kommentar
Vidar Pedersen Skrevet 10. oktober 2013 Del Skrevet 10. oktober 2013 anngående diskusjonen for noen dager siden om å lagre øl. Juleporteren til Mack ble brygget 2011 http://godtdrikke.net/nordlys-pa-flaske-og-en-juleporter/ Lenke til kommentar
Vice Skrevet 10. oktober 2013 Del Skrevet 10. oktober 2013 Spennende at Mack slenger seg med med en Porter i polvariant som i tillegg er lagret i to år. Har god tro på denne. 2 Lenke til kommentar
Vidar Pedersen Skrevet 10. oktober 2013 Del Skrevet 10. oktober 2013 Spennende at Mack slenger seg med med en Porter i polvariant som i tillegg er lagret i to år. Har god tro på denne. Ja, den kommer neste uke. Jeg får smake den i kvelde, så en anmeldelse kommer i morgen på bloggen 2 Lenke til kommentar
Vice Skrevet 10. oktober 2013 Del Skrevet 10. oktober 2013 Ja, den kommer neste uke. Jeg får smake den i kvelde, så en anmeldelse kommer i morgen på bloggen Mener du at den havner på polet neste uke? Dvs. på fredag 18.? Dette blir vel isåfall før selve juleølslippet som sikkert er helt i slutten av okt? Lenke til kommentar
Vidar Pedersen Skrevet 10. oktober 2013 Del Skrevet 10. oktober 2013 Det er Mener du at den havner på polet neste uke? Dvs. på fredag 18.? Dette blir vel isåfall før selve juleølslippet som sikkert er helt i slutten av okt? Det er hva jeg ble fortalt, men ikke heng meg om jeg tar feil. Lover å sjekke det grundigere i kveld på ølsmakningen. 1 Lenke til kommentar
the_last_nick_left Skrevet 10. oktober 2013 Del Skrevet 10. oktober 2013 Jepp, jeg har det. Ooog? Jeg var vel interessert i å høre erfaringene, ikke bare om du har det eller ikke.. anngående diskusjonen for noen dager siden om å lagre øl. Juleporteren til Mack ble brygget 2011 http://godtdrikke.net/nordlys-pa-flaske-og-en-juleporter/ Sånn jeg leser det er det ikke 2011-batchen som slippes på flaske nå, de bare snakker om at 2011-batchen har utviklet seg bra. Vi får se hva de slipper. Lenke til kommentar
AnewZ Skrevet 10. oktober 2013 Del Skrevet 10. oktober 2013 Har ikke brukt det mer enn 2-3 ganger, så har egentlig ikke så mye å komme med. Det står hjemme i Norge, hvor jeg ikke oppholder meg for tiden ser du. Lenke til kommentar
KKake Skrevet 10. oktober 2013 Del Skrevet 10. oktober 2013 Noen andre som har prøvd øl fra Nøisom? Mikrobryggeri fra Fredrikstad. Var på Havnelageret, en pub her i byen med temmelig bra ølutvalg, prøvde en American Pale Ale fra Nøisom, som fallt veldig i smak. Fruktig og frisk. Lenke til kommentar
Vidar Pedersen Skrevet 11. oktober 2013 Del Skrevet 11. oktober 2013 Så er juleølet fra Mack underveis, blant annet en juleporter som har modnet siden 2011. http://godtdrikke.net/to-juleol-fra-mack/ 1 Lenke til kommentar
Vice Skrevet 11. oktober 2013 Del Skrevet 11. oktober 2013 Har ikke smakt Nøisom selv men det kommer visstnok en batch til butikksalg straks. Sikkert bare i Fredrikstad riktignok. Lenke til kommentar
Vice Skrevet 11. oktober 2013 Del Skrevet 11. oktober 2013 Så er juleølet fra Mack underveis, blant annet en juleporter som har modnet siden 2011. http://godtdrikke.net/to-juleol-fra-mack/ Var det noen der som visste når Porteren havnet i hyllene hos Polet? Og er det en veldig liten batch eller vil den bli relativt bra utbredt over hele landet? Lenke til kommentar
Vidar Pedersen Skrevet 11. oktober 2013 Del Skrevet 11. oktober 2013 Var det noen der som visste når Porteren havnet i hyllene hos Polet? Og er det en veldig liten batch eller vil den bli relativt bra utbredt over hele landet? Den kommer neste uke på polet i Troms. Men, den kan bestilles over resten av landet. Måtte ringe Mack for å sjekke 2 Lenke til kommentar
Vidar Pedersen Skrevet 13. oktober 2013 Del Skrevet 13. oktober 2013 Så har vi kommet til del to i vårt lille ølkurs. Denne gangen om råvarene. http://godtdrikke.net/et-lite-olkurs-del-to/ 1 Lenke til kommentar
weebl Skrevet 13. oktober 2013 Del Skrevet 13. oktober 2013 Da var juleølet ferdig gjæra og over på flaske, virker lovende men vanskelig å avgjøre hvor godt varm ale uten kullsyre rett fra gjæringsdunken er. 4 Lenke til kommentar
Vidar Pedersen Skrevet 15. oktober 2013 Del Skrevet 15. oktober 2013 (endret) Godt Drikke vil torsdag ha åpent for spørsmål om øl. Svarene for du av en av Norges absolutt beste bryggerimestere, Bryggerimester Rune Andreassen. Så om du lurer på noe om øl generelt, eller om malt, humle eller hva du kan gjøre med hjemmebrygget ditt eller hva det kan være du lurer på, så send inn spørsmålet ditt her allerede i dag : [email protected] Endret 15. oktober 2013 av Vidar Pedersen 1 Lenke til kommentar
cliffme Skrevet 16. oktober 2013 Del Skrevet 16. oktober 2013 2013-10-13 22.40.41.jpg Da var juleølet ferdig gjæra og over på flaske, virker lovende men vanskelig å avgjøre hvor godt varm ale uten kullsyre rett fra gjæringsdunken er. Så bra ut det der. Tappet selv over en American Ale fra fat til flaske igår. Brukte en beergun fra Blichmann. Fungerte veldig bra. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå