Horrorbyte Skrevet 15. august 2013 Del Skrevet 15. august 2013 Har nettop nytt en polsk Piwo na miodzie (honningøl). Det var jammen noe for søtmomser som meg! Fantastisk. Muligens for søtt til å drikke hele kvelden. Hvor fikk du tak i den? Lenke til kommentar
StoreMyen Skrevet 15. august 2013 Del Skrevet 15. august 2013 For dere som er glad i IPA kan jeg anbefale Mikkeller Stateside IPA. Veldig bra IPA. Hvor kom du over denne? Lenke til kommentar
Bully! Skrevet 15. august 2013 Del Skrevet 15. august 2013 Kjellertemperatur eller kaldere, og jevn temperatur, er nok en del bedre, spesielt om du skal lagre så lenge. Datostempling er ingen enkel ting. Noen ganger er det hva produsenten mener er best andre gnger er det styrt av regler. Det siste blir en smule tåpelig om reglene er de samme for pils og imperial stout. En del amerikanske øl er ikke datostemplet i det hele. Etter det jeg har blitt fortalt kan ikke øl bli farlig på noen måte om de lagres for lenge. Dermed er det kun forringing av smaken du risikerer. Hm, jeg har ikke tilgang på kjellertemperaturlager... bare romtemperert. Jeg får nøye meg med å lagre de i 5 år da, til datostemplingen går ut. Tror du/dere det blir bra? Lenke til kommentar
No Matter What You Say Skrevet 15. august 2013 Del Skrevet 15. august 2013 Noen så har prøvd å impotere øl fra utlandet? Uten at det blir 17 ganger dyrere enn vanlig... Lenke til kommentar
Aiven Skrevet 16. august 2013 Del Skrevet 16. august 2013 Hvor fikk du tak i den? Hadde besøk av noen polakker fra Poznan, vet ikke hvor de har kjøpt den. Lenke til kommentar
Vidar Pedersen Skrevet 16. august 2013 Del Skrevet 16. august 2013 Mack lanserer et nytt sesongøl: http://godtdrikke.net/mack-kommer-med-nordlyset/ Lenke til kommentar
StoreMyen Skrevet 16. august 2013 Del Skrevet 16. august 2013 Hm, jeg har ikke tilgang på kjellertemperaturlager... bare romtemperert. Jeg får nøye meg med å lagre de i 5 år da, til datostemplingen går ut. Tror du/dere det blir bra? Aner rett og slett ikke, men det er selvsagt verdt et forsøk og når du først er i gang kan du like godt la et par flasker ligge litt lenger. Lenke til kommentar
Vidar Pedersen Skrevet 16. august 2013 Del Skrevet 16. august 2013 Aner rett og slett ikke, men det er selvsagt verdt et forsøk og når du først er i gang kan du like godt la et par flasker ligge litt lenger. Det man kan gjøre, som man ofte gjør med vin, er å skaffe seg et gammelt kjøleskap, stille det på 12-13 grader så har man et ok lager for øl og vin. Lenke til kommentar
Bully! Skrevet 16. august 2013 Del Skrevet 16. august 2013 Det man kan gjøre, som man ofte gjør med vin, er å skaffe seg et gammelt kjøleskap, stille det på 12-13 grader så har man et ok lager for øl og vin. Ev. kan man bruke det man allerede bruker, slik at det blir kortere vei for å hente seg en på fredagskvelden. Lenke til kommentar
Vidar Pedersen Skrevet 16. august 2013 Del Skrevet 16. august 2013 Ev. kan man bruke det man allerede bruker, slik at det blir kortere vei for å hente seg en på fredagskvelden. Vel, noen av oss liker å ha et sted man oppbevarer melk, kjøtt, grønnsaker osv. Og må man gå tjue, tredve meter lenger, så er det kanskje ikke det store problemet. 1 Lenke til kommentar
Bully! Skrevet 16. august 2013 Del Skrevet 16. august 2013 Vel, noen av oss liker å ha et sted man oppbevarer melk, kjøtt, grønnsaker osv. Og må man gå tjue, tredve meter lenger, så er det kanskje ikke det store problemet. Doh! Lenke til kommentar
Vice Skrevet 16. august 2013 Del Skrevet 16. august 2013 Problemet er jo som regel at man ikke har plass til langtidsoppbevaring av øl i samme kjøleskap som man bruker til mat. I tillegg er det ikke noen god idé å bruke "matkjøleskapet sitt" til øl uansett da det som regel alltid er på minst 4grader. Dette er altfor kaldt til å drikke de fleste øl av bra kvalitet og man er avhengig av å vente en stund før ølen når anbefalt drikketemperatur etter at man har tatt den ut. Det beste er ,som nevnt tidligere i tråden,å bruke et eget kjøleskap som man stiller på ca. 10-12 grader. Da har man et perfekt kjøleskap for både langtidslagring og for øl som skal holde drikketemperatur som er brukbart for de fleste øl. 1 Lenke til kommentar
the_last_nick_left Skrevet 16. august 2013 Del Skrevet 16. august 2013 Ulempen med kjøleskap er at de vibrerer. Det er ikke noe problem for korttidslagring, men er ødeleggende for vin, spesielt musserende, hvis de ligger der over lang tid. Jeg vil tro at det samme gjelder for øl selv om jeg bare har begrenset erfaring med å lagre øl. Lenke til kommentar
robertaksland Skrevet 16. august 2013 Del Skrevet 16. august 2013 Komplett.no har vinskap i alle størrelser og fornuftige priser. Dersom man likevel skal investere i masse øl som man skal ha stående i mange år kan det være på plass med et slikt skap. Da unngår man at øllet har blitt ødelagt av for mye temperatursvingninger. De har forøvrig et 16-flaskers skap med temperaturomtåde 4-22 grader på tilbud til 599 nå... Lenke til kommentar
Gouldfan Skrevet 16. august 2013 Del Skrevet 16. august 2013 Dessuten har jeg vert med på at vinskap har gått billig på auksjon. Nytt... Tror det gikk for 1500kr Lenke til kommentar
Bully! Skrevet 16. august 2013 Del Skrevet 16. august 2013 Øl skal ikke lagres liggende, da. Lenke til kommentar
robertaksland Skrevet 16. august 2013 Del Skrevet 16. august 2013 Surøl skal lagres liggende, de har champagnekork som begynner å slippe ut kullsyre om den tørker ut. Ellers kan mange skap ta stående flasker om man kan ta ut de 3 nederste hyllene. Lenke til kommentar
Gjest Slettet-80wCWpIM Skrevet 16. august 2013 Del Skrevet 16. august 2013 Fikk prøvd litt Leffe Royale i Frankrike. http://www.leffe.com/en/leffe-royale Overraskende lett ift alkoholprosenten Lenke til kommentar
mandelbrev Skrevet 17. august 2013 Del Skrevet 17. august 2013 Om surøl skal lagres liggende kan nok diskuteres. Kan bli ganske heftig avleiringer på siden av flasken om de lagres liggende. Dessuten har mange flasker også crown cork på toppen av en vinkork, de skal lagres stående. Har forsøkt både vinskap og vanlig kjøleskap og bruker sistnevnte nå. Ble rett og slett veldig vanskelig å innrede et vinskap slik at en får plass til samme mengde øl som en får i et vanlig kjøleskap. Når vi snakker prisklassen 2000 kroner tviler jeg på at vinskapet har så mange egenskaper som gjør det mer egnet til å langtidslagre øl. Lenke til kommentar
StoreMyen Skrevet 17. august 2013 Del Skrevet 17. august 2013 Om surøl skal lagres liggende kan nok diskuteres. Det er en evigvarende diskusjon som ingen har et endelig svar på. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå