Gouldfan Skrevet 22. februar 2013 Del Skrevet 22. februar 2013 (endret) hvilken butikk var dette? har aldri sett den før i mitt distrikt vertfall! Har fått litt "avsmak" på kjøpe ale, da jeg for det meste drikker selvbrygget. Men må gi den et forsøk! Er det slik med dere og? at dere nyter øllet mer når det er selvbrygget? Hehe, større "muligheter" for å nyte bedre iallefall,, Sjelden jeg kjøper 42 halvlitere på polet. Men når det gjelder ale på butikken så synes jeg hjemmebrygget selv fra ekstaktsett overgår disse. Synes det er vedig nært til poløl., iaf det siste brygget Men det viser egentlig bare at industriøl er ganske svakt, det skulle ikke mye mer til for at butikkølet var bedre. Man kan jo håpe at markedet endrer seg nå som fler og fler oppdager poløl og hjemmebrygg. Endret 22. februar 2013 av Dropkmurphy Lenke til kommentar
robertaksland Skrevet 22. februar 2013 Del Skrevet 22. februar 2013 (endret) hvilken butikk var dette? har aldri sett den før i mitt distrikt vertfall! Har fått litt "avsmak" på kjøpe ale, da jeg for det meste drikker selvbrygget. Men må gi den et forsøk! Dette fant jeg på Meny på Oasen, Fyllingsdalen i Bergen. Endret 22. februar 2013 av robertaksland Lenke til kommentar
Gouldfan Skrevet 22. februar 2013 Del Skrevet 22. februar 2013 Skal brygge en IPA neste gang. Noen som vet om noe passende humle pellets som jeg kan koke sammen med maltekstrakt? Lenke til kommentar
StoreMyen Skrevet 22. februar 2013 Del Skrevet 22. februar 2013 (endret) Skal brygge en IPA neste gang. Noen som vet om noe passende humle pellets som jeg kan koke sammen med maltekstrakt? Om de er standard humlepellets du er på jakt etter er alternativene mang. For amerikansk IPA passer selvsagt amerikansk humle best. http://www.onebeer.net/hopschart.html http://www.bryggselv...s/humle-pellets http://www.nogne-o-s...categories/hops http://bryggeland.no...ets-100-gr.html Husk og at humlen gir best resultat om du tilsetter på forskjellige tidspunkt. Lenger koking gir mer bitterhet og kortere koking gir mer duft og smak. Det beste er en kombinasjon av dette. Endret 22. februar 2013 av StoreMyen 1 Lenke til kommentar
weebl Skrevet 23. februar 2013 Del Skrevet 23. februar 2013 Noen andre her som bruker untappd? Hadde vært morsomt å se hva folk her koser seg med i en egen feed. I kveld er det en lervig white dog som står på menyen her, bra jeg bare har en flaske liggende, farlig godt. Lenke til kommentar
Hugo_Hardnuts Skrevet 23. februar 2013 Del Skrevet 23. februar 2013 Helgens prosjekt: Brew-in-bag American IPA. Mitt første all-grain. Gleder meg! 1 Lenke til kommentar
Okapi Skrevet 23. februar 2013 Del Skrevet 23. februar 2013 Lurer litt på å prøve å brygge selv, men har null erfaring og bor i en liten leilighet, så mulig et sånn kit er veien å gå. Har mest lyst til å prøve meg på en stout. Tror dere om Muntons Gold Imperial Stout? Lenke til kommentar
Hugo_Hardnuts Skrevet 23. februar 2013 Del Skrevet 23. februar 2013 Vel, det krever ikke så veldig mye mer utstyr å brygge fra bunnen av med "brew-in-bag", enn det gjør å brygge et kit. Fordelen med å starte med et kit er at man får litt føling med bryggeprosessen, og at det krever litt mindre utstyr. For ekstraktbrygging er det knapt noen forskjell i utstyrsmengde kontra "brew-in-bag". Jeg kan beskrive mitt oppsett: - Kjele: Har en hyttekjele på 26,5l. Med ekstrakt har jeg fått brygg på rett i overkant av 20 liter med denne. Satser på å få brygg på rundt 15l når jeg går over på all-grain. - Kjøler: Har denne, og har kjøpt 12mm slange og tilkobling til kjøkkenkrana på Clas Ohlson. - Meskepose: En unik feature ved "brew-in-bag" metoden, der en mesker rett i kokekaret. Sparer mye plass fordi man da kun bruker én kjele, og det går visstnok også fortere. - Gjæringskar: Har 3 stk, men trenger egentlig bare 2. Kjøpte et med kran og et rør til flasking fordi det er enklere enn å flaske med hevert. - Termometer - Oechslevekt - Hevert - Star San (til desinfisering) - Røresleiv - Kjøkkenvekt - Flaskestativ (til tørking av flasker etter vask og desinfisering) - Kapselmaskin Av alt dette er det egentlig bare kjelen, gjæringskarene og utstyret til flasking (stativet, kapselmaskinen og ikke minst flaskene) som tar plass. Alt annet kan oppbevares i kjelen og gjæringskarene når det ikke er i bruk. Og til overgangen fra ekstraktbrygging til all-grain "brew-in-bag" er det bare meskeposen som er forskjellen utstyrsmessig 1 Lenke til kommentar
Gouldfan Skrevet 24. februar 2013 Del Skrevet 24. februar 2013 Smakte i helgen en billig lavprosent svenske (folk)øl med veldig sterk smak. Masse humle, liten flaske brunt ale på 0,33? Kostet kun 5kr flasken i svenske kroner, og smaken var mye bedre enn vanlig pils. Ølen het Frosty Bulldog. Sef underlegen poløl til 60kr stk osv, men overlegen vanlig butikkøl og nær spesialøl i butikk, med folkøl prosent sef. Lenke til kommentar
Vidar Pedersen Skrevet 24. februar 2013 Del Skrevet 24. februar 2013 Smakte i helgen en billig lavprosent svenske (folk)øl med veldig sterk smak. Masse humle, liten flaske brunt ale på 0,33? Kostet kun 5kr flasken i svenske kroner, og smaken var mye bedre enn vanlig pils. Ølen het Frosty Bulldog. Sef underlegen poløl til 60kr stk osv, men overlegen vanlig butikkøl og nær spesialøl i butikk, med folkøl prosent sef. Hvorfor henger du deg opp i alkholprosenten om ølet smaker bra? Lenke til kommentar
Gouldfan Skrevet 24. februar 2013 Del Skrevet 24. februar 2013 (endret) Hvorfor henger du deg opp i alkholprosenten om ølet smaker bra? Jeg var mer redd noen av dere kom til å gjøre det, jeg har ikke noe mot lav prosent. kan drikke vørterøl tilogmed og synes det er godt, men annerledes enn alkoholholdig sef. Jeg forstår ikke helt hvordan du tror jeg henger meg opp i prosent? Står det noen sted at jeg gjør det? Eneste jeg ser jeg gjorde var å informere om prosentstyrke som forøvrig var 3,5. Folkøl er betegnelsen på øl solgt i svensk matbutikk med litt lavere prosent enn svenks poløl. Endret 24. februar 2013 av Dropkmurphy Lenke til kommentar
Vice Skrevet 24. februar 2013 Del Skrevet 24. februar 2013 Problemet med lavalkohol øl er jo at det smaker veldig vassent. Kroppen er i praksis fraværende, men det går an å dekke over endel av manglene ved å pøse på med masse humle. Nannystate fra Brewdog er et glimrende eksempel. Lenke til kommentar
Gouldfan Skrevet 24. februar 2013 Del Skrevet 24. februar 2013 (endret) Problemet med lavalkohol øl er jo at det smaker veldig vassent. Kroppen er i praksis fraværende, men det går an å dekke over endel av manglene ved å pøse på med masse humle. Nannystate fra Brewdog er et glimrende eksempel. Frosty Bulldog er svært, svært generøs med humle på tross av prisen. Sikkert derfor det falt meg i smak. Endret 24. februar 2013 av Dropkmurphy Lenke til kommentar
Vidar Pedersen Skrevet 24. februar 2013 Del Skrevet 24. februar 2013 Frosty Bulldog er svært, svært generøs med humle på tross av prisen. Sikkert derfor det falt meg i smak. Det det handler om, er smak. Det er riktig at alkohol er smaksbærer, men det er da komplett likegyldig om du liker smaken. Alt annet er bare tåpelig. Lenke til kommentar
Gouldfan Skrevet 24. februar 2013 Del Skrevet 24. februar 2013 Det det handler om, er smak. Det er riktig at alkohol er smaksbærer, men det er da komplett likegyldig om du liker smaken. Alt annet er bare tåpelig. Jeg forstår ikke problemsettingen din. Jeg har aldri nevnt noe negativt om prosent, er du et troll? Lenke til kommentar
Vidar Pedersen Skrevet 24. februar 2013 Del Skrevet 24. februar 2013 Jeg forstår ikke problemsettingen din. Jeg har aldri nevnt noe negativt om prosent, er du et troll? Japp Japp Problemet med lavalkohol øl er jo at det smaker veldig vassent. Kroppen er i praksis fraværende, men det går an å dekke over endel av manglene ved å pøse på med masse humle. Nannystate fra Brewdog er et glimrende eksempel. var denne jeg svarte på Lenke til kommentar
Vice Skrevet 24. februar 2013 Del Skrevet 24. februar 2013 Jeg ønsker definitivt å vite alkoholmengde før jeg avgjør om jeg skal bruke tid og penger på et øl da det er en såpass integral del og den sier meg mye om hva slags fylde jeg kan forvente av ølet. Lenke til kommentar
Vidar Pedersen Skrevet 24. februar 2013 Del Skrevet 24. februar 2013 Jeg ønsker definitivt å vite alkoholmengde før jeg avgjør om jeg skal bruke tid og penger på et øl da det er en såpass integral del og den sier meg mye om hva slags fylde jeg kan forvente av ølet. Den kan jeg forstå, men fortsatt er det smaken det handler om. Amargeddon på over 60 prosent er det verste jeg har smakt. Vin, som jeg kan rimelig mye om. kan ha for mye alkohol, kan smake faen. Så, det jeg mener, er at smaken, uansett hvordan den blir skapt, er alfa omega Lenke til kommentar
Vice Skrevet 24. februar 2013 Del Skrevet 24. februar 2013 Det finnes jo selvsagt overdrivelser i begge retninger. På samme måte som man ikke forventer at et lettøl skal smake det man forventer fra et "vanlig" øl, så kan man ei forvente det samme fra "Armageddon". Mot 20% begynner man å få portvin fornemmelser og det begynner å fjerne seg fra "tradisjonelt øl". På 60% sier det seg selv at man må forvente kraftig spritsmak fremfor noe annet. Lenke til kommentar
Lycantrophe Skrevet 24. februar 2013 Del Skrevet 24. februar 2013 (endret) Jeg ble veldig overrasket, men Sink the Bismarck på 41% smakte ikke alkohol i det hele tatt. Ikke rå sprit, hvertfall. Veldig varm og fin sødme, men den føltes ikke sterk. Endret 24. februar 2013 av Lycantrophe Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå