Gouldfan Skrevet 15. november 2012 Del Skrevet 15. november 2012 Altså en "dram" er for meg et veldig lite beskrivende uttrykk. Men ja, du kan si at jeg var litt "redd" for at dere mente man kunne drikke øl (stout) som en dram ved siden av en annen øl til maten. Dette hørtes veldig rart ut for meg. Avec er etter måltid, den roen du gjerne har med en kaffe og noe ved siden av etter et bedre måltid. Det var det jeg mente når jeg foreslo stout som avec. Lenke til kommentar
Barista Bob Skrevet 15. november 2012 Del Skrevet 15. november 2012 Aldri sett gleden av å drikke noe "til kaffen". Da har man for dårlig drikke eller for dårlig kaffe. Tja, jeg er litt enig, jeg drikker for eksempel ikke hvilken som helst whisky ved siden av kaffen. Grappa kan jeg ikke tenke meg å drikke uten kaffe. Men jeg vil snu litt på det du sier; hvis man iikke kan drikke det sammen med kaffen har man enten feil drikke eller feil kaffe. Avec er etter måltid, den roen du gjerne har med en kaffe og noe ved siden av etter et bedre måltid. Det var det jeg mente når jeg foreslo stout som avec. Ja, var det jeg håpet du mente. Jeg skjønte også for lenge siden at det var det du mente. Lenke til kommentar
Skog Skrike Blod Skrevet 15. november 2012 Del Skrevet 15. november 2012 (endret) Kan melde om at polet på bystasjonen i Bergen har Nissefar inne. Nesten en full kasse, den er bare ikke lagerført på nettsiden. Hvis noen vet om et sted i Bergensområdet hvor jeg kan få tak i Kinn sin Tomasmesse, så ville jeg blitt veldig fornøyd og lykkelig og sånn. Var 4-5 stk. på polet Øyrane Torg i Arna når jeg var innom tidligere i dag http://www.vinmonopolet.no/vareutvalg/overgjeret/norge/kinn-tomasmesse/sku-194301?ShowShopsWithProdInStock=true&sku=194301&fylke_id=12 Endret 15. november 2012 av Skog Skrike Blod Lenke til kommentar
Hugo_Hardnuts Skrevet 20. november 2012 Del Skrevet 20. november 2012 Nils Oscar India Ale. Kjøpt på Systembolaget i Strömstad. 5,3%vol. Fin rød-brun farge. Hvitt, tynt skum som legger seg raskere enn jeg får glasset ned på bordet. Duften er lite humlepreget, et inntrykk som vedvarer når jeg får ølet i munnen. De skriver at ølet er inspirert av klassisk india ale, og det er tydelig at det er engelsk IPA de har hatt i tankene når denne er blitt komponert. Nå er jeg mest fan av virkelig kraftig humlede IPA, så jeg kan være litt biased her, men jeg synes det blir alt for lite humlepreg på denne. I tillegg fremstår kroppen som lite fyldig - kan merke et klart preg av karamellmalten, og en viss bitterhet som holder seg i munnen, men ellers smaker det i grunnen sørgelig lite. Glad jeg bare tok med én. 1 Lenke til kommentar
Xtra Skrevet 20. november 2012 Del Skrevet 20. november 2012 Vet det var etterlyst av Vice så her er mitt korte inntrykk av Hornbeer Caribbean Rumstout. For søt! Helt grei øl, men ikke noe jeg vil kjøpe igjen, kjøpte den hovedsaklig pga meget god vurdering på RB/BA. Lenke til kommentar
Vice Skrevet 21. november 2012 Del Skrevet 21. november 2012 Vet det var etterlyst av Vice så her er mitt korte inntrykk av Hornbeer Caribbean Rumstout. For søt! Helt grei øl, men ikke noe jeg vil kjøpe igjen, kjøpte den hovedsaklig pga meget god vurdering på RB/BA. Første gang jeg fikk en smaksprøve av den så var jeg ikke overbevist. Hadde en slags rar "søt-bismak" som jeg også fikk av "black magic woman". Men så kjøpte jeg likevel en flaske i forrige uke for å prøve igjen. Denne gangen kom jeg meg over denne "bismaken" og da åpenbarte det seg en fyldig, kraftig og solid IS. Skal kjøpe en flaske til for å se om inntrykket består. Hvis det gjør det havner det nok på "fast kjøp" listen min. Lenke til kommentar
Johnny Ointment Skrevet 22. november 2012 Del Skrevet 22. november 2012 Noen som har tips til matching av øl (gjerne juleøl) til norsk julemat? Har prøvd å google, men finner bare svar som sier noe om match med tanke på bitterhet, sødme osv. Det jeg er ute etter er noe à la "Til matrett A passer gjerne en øl av type B, for eksempel en C fra produsent D". Matretter jeg vet vil bli konsumert i julen er: Lutefisk (med bacon og ertestuing) Ribbe (med "alt" ) Pinnekjøtt (urøkt) Syltelabber (med lefse og sennep) Kjør på med gode forslag. Lenke til kommentar
Slystr Skrevet 22. november 2012 Del Skrevet 22. november 2012 Jeg ville nok prøvd noen varianter av IPA. Den veier nok opp mot mye av den tunge maten. Her finnes det mange alternativer, men å kjør på med de som du syns er gode er nok det beste. Lenke til kommentar
Gouldfan Skrevet 22. november 2012 Del Skrevet 22. november 2012 (endret) Noen som har tips til matching av øl (gjerne juleøl) til norsk julemat? Har prøvd å google, men finner bare svar som sier noe om match med tanke på bitterhet, sødme osv. Det jeg er ute etter er noe à la "Til matrett A passer gjerne en øl av type B, for eksempel en C fra produsent D". Matretter jeg vet vil bli konsumert i julen er: Lutefisk (med bacon og ertestuing) Ribbe (med "alt" ) Pinnekjøtt (urøkt) Syltelabber (med lefse og sennep) Kjør på med gode forslag. Jeg har prøvd å få samme råd, men det ble vanskelig da det virker som om de fleste ikke har drukket nok av årets juleøl eller spist nok ribbe enda til å ha særlig kunnskap her inne. Det er jo kjent sak at IPA er godt med fet og kraftig mat feks ribbe. Men jeg iallefall er ganske tradisjonsbevist når det gjelder smaker (krydder) som hører julemiddagen til som vi feirer som familie... Så jeg vil ha et krydret juleøl til julematen, kan jo følge med på tester osv.. Endret 22. november 2012 av Dropkmurphy Lenke til kommentar
Lycantrophe Skrevet 22. november 2012 Del Skrevet 22. november 2012 Jeg har prøvd å få samme råd, men det ble vanskelig da de fleste ikke har drukket nok juleøl til å ha særlig kunnskap her inne. Du sa at? Lenke til kommentar
Gouldfan Skrevet 22. november 2012 Del Skrevet 22. november 2012 Du sa at? Hva mener du? Lenke til kommentar
Lycantrophe Skrevet 22. november 2012 Del Skrevet 22. november 2012 Hva mener du med "de fleste har ikke nok kunnskap" til å svare deg på noe sånt noe? Lenke til kommentar
Gouldfan Skrevet 22. november 2012 Del Skrevet 22. november 2012 Hva mener du med "de fleste har ikke nok kunnskap" til å svare deg på noe sånt noe? Det innlysende i at jeg ikke fikk noe svar. Lenke til kommentar
Lycantrophe Skrevet 22. november 2012 Del Skrevet 22. november 2012 Du fikk jo mange svar, men ingen av de matchet det du allerede hadde bestemt deg for. Lenke til kommentar
Gouldfan Skrevet 22. november 2012 Del Skrevet 22. november 2012 Du fikk jo mange svar, men ingen av de matchet det du allerede hadde bestemt deg for. Det finnes mange forskjellige juleøl, var det som det ble spurt om da... Lenke til kommentar
Lycantrophe Skrevet 22. november 2012 Del Skrevet 22. november 2012 (endret) This again? Du spurte etter øl som gikk bra til ribbe, ikke juleøl som gikk bra til ribbe. Poenget er at det latterlig masse flinke folk i tråden her. Mange som garantert har smakt flere av årets juleøl. Endret 22. november 2012 av Lycantrophe 2 Lenke til kommentar
Gouldfan Skrevet 22. november 2012 Del Skrevet 22. november 2012 (endret) This again? Du spurte etter øl som gikk bra til ribbe, ikke juleøl som gikk bra til ribbe. Poenget er at det latterlig masse flinke folk i tråden her. Mange som garantert har smakt flere av årets juleøl. This again??? Det kom jo fram at jeg spurte etter spesielt juleøl til ribbe. Tror det er mange som har smakt juleøl, men ingen hadde noen tips. Tipper at ikke så mange har spist ribbe MED juleøl i ÅR. Kverulant... Endret 22. november 2012 av Dropkmurphy 1 Lenke til kommentar
Lycantrophe Skrevet 22. november 2012 Del Skrevet 22. november 2012 (endret) Kom frem etter du hadde fått svar. Hadde et juleøl passet bedre hadde jo det blitt forslått umiddelbart. Øltypene har ikke forandret seg nevneverdig siden i fjor. Endret 22. november 2012 av Lycantrophe Lenke til kommentar
Gouldfan Skrevet 22. november 2012 Del Skrevet 22. november 2012 (endret) Kom frem etter du hadde fått svar. Hadde et juleøl passet bedre hadde jo det blitt forslått umiddelbart. Øltypene har ikke forandret seg nevneverdig siden i fjor. Slik jeg leser testene, så har mange juleøl forandret seg... Hva kom fram? Eneste jeg fikk fram var snakket ditt om Tuborg.. Endret 22. november 2012 av Dropkmurphy Lenke til kommentar
Lycantrophe Skrevet 22. november 2012 Del Skrevet 22. november 2012 (endret) Ølene har forandret seg, typene har ikke. ... Det kom frem at IPA og bitre, gjerne alkoholsterke, øl passer med fet, norsk julemat. Men dette tror jeg du vet. Hvis ikke kan det å bla tre sider tilbake friske opp hukommelsen. Endret 22. november 2012 av Lycantrophe Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå