Gå til innhold

Den store øl-tråden


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Vanligvis sverger jeg til Augustin glasset fra Hadeland når det gjelder øl-kos: http://www.hadeland-...chk=1&Itemid=26

 

De tåler så fordømt lite.

Har knapt noen igjen.

Industriglass passer meg bedre og med et par gode kontakter har jeg så jeg (nesten) klarer meg.

Det hjelper litt at de havner på bloggen ;-)

Ja, de er ganske tynne, men jeg har ennå ikke knust noen selv. Men industriglass har vel oftere en dårligere glasskvalitet? Eller tar jeg feil? Riktignok er de som regel tykkere og dermed tåler de vel mer uansett.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Vanligvis sverger jeg til Augustin glasset fra Hadeland når det gjelder øl-kos: http://www.hadeland-...chk=1&Itemid=26

 

De tåler så fordømt lite.

Har knapt noen igjen.

Industriglass passer meg bedre og med et par gode kontakter har jeg så jeg (nesten) klarer meg.

Det hjelper litt at de havner på bloggen ;-)

Ja, de er ganske tynne, men jeg har ennå ikke knust noen selv. Men industriglass har vel oftere en dårligere glasskvalitet? Eller tar jeg feil? Riktignok er de som regel tykkere og dermed tåler de vel mer uansett.

 

Ikeaglass tåler ihvertfall ikke en dritt. Har ikke tall på knuste glass derfra. Selv de tykke tåler lite. Kvalitet har nok en del å si tror jeg.

Lenke til kommentar

Klarer meg med de glassene jeg fikk fra Seidelshoppen. Et lite til småflasker og et stort til halvlitere. Har ellers også to Rosendahls ølglass som jeg liker å bruke.

 

Alle er solide. Får også Hadeland glass sett snart, blir vel brukt med andakt..

Endret av Dropkmurphy
Lenke til kommentar

Ikeaglass tåler ihvertfall ikke en dritt. Har ikke tall på knuste glass derfra. Selv de tykke tåler lite. Kvalitet har nok en del å si tror jeg.

Haha, da må du være rimelig røff i behandlingen. Har aldri testet men Augustin glassene mine skal jeg nok lett klare å bite gjennom dersom jeg prøver. Tror ikke det samme går på Ikea vannglassene jeg har.

 

Men til noe mer interessant, har testet et par nye øl disse dagene.

Første var "Det Lille Bryggeri" sin "Lakrids Chili Ale". Jeg liker både chili, lakris og ale så dette måtte da være midt i blinken for meg? Vel ikke akkurat. For det første så luktet den absolutt ikke godt. Jeg fikk assosiasjoner til gjennomkokte gamle grønnsaker da jeg luktet på den. Heldigvis var smaken en helt annen, men det var uansett ikke noen slager. Søt lakris var definitivt veldig mye til stede. Chilien kom mot slutten som en varmende effekt og ga inntrykk av at ølet var sterkere enn det var.(Og dette var vel det enste positive jeg har å si om dette ølet.) Absolutt ikke noe gjenkjøp.

Andre øl ut var "Port Brewing" sin "Wipeout IPA". En kraftig IPA som jeg nesten vil klassifisere som som en DIPA. Mye kropp iforhold til det jeg vanligvis forbinder med en IPA. Inneholder visstnok 5 forskjellige typer humle, men det er uansett ikke nok til å få meg til å kjøpe en flaske til av denne.

Endret av Vice
Lenke til kommentar

Må og må. Det er jo et spørsmål om hvor perfeksjonistisk du vil være. Om du får med deg litt sedimenter så er det riktignok en liten degradering av opplevelsen, men det er mest mentalt.

 

Tøys! Det er faktisk en smakssak. Jeg foretrekker sedimentene i så og si alt øl jeg drikker. ;)

Lenke til kommentar

Ble forøvrig en kasse Gulden Draak på meg fremfor St. Bernardus Abt 12. Jeg bestilte Gulden Draak fordi jeg ikke hadde smakt Abt 12 men var veldig i tvil. Men jeg er hvertfall kjempefornøyd med valget. Abt 12 levde absolutt ikke opp til forventningene som beskrevet ett par sider tilbake men Gulden Draak derimot var bedre enn jeg husket den. Herlig kraftig, fruktig og søt. Og med en god varmende alkoholfylde på slutten. Om det er noe jeg skal klage litt på så må det være karboneringen. Den er litt i overkant av hva jeg foretrekker. Vanligvis drikker jeg de fleste øl rundt ca. 12 grader men da jeg åpnet en Gulden Draak ved denne temperaturen var den ubehagelig skummende. Leste senere på flasken at anbefalt temperatur var 8 grader og ved denne temperaturen oppførte den seg faktisk bedre. Anbefales! :thumbup:

 

Ellers når det gjelder sedimenter i øl så har jeg et veldig avslappet forhold til det. Erfaringsmessig så får man med veldig lite av disse ved normal helling da de ofte er ganske tunge og "seige". Hvis man virkelig VIL ha med sedimentene må man som oftest la det bli igjen en liten slant som man så virvler rundt før man heller ut resten. Selv heller jeg som regel til det er tomt og da får jeg med ørlite grann sedimenter på slutten men det aller meste ligger klistret igjen på bunnen. Jeg er nøye med å skylle tomflaskene før jeg setter dem fra meg og det er faktisk ganske mye virvling/risting med vann som skal til for å få bort all gjæren på bunnen. Man skal også behandle en øl rimelig stygt dersom man er nødt til å la den stå to døgn for å få sedimentene ned på bunnen igjen. Da snakker man regelrett risting av flaskene!

 

Edit: Som en tilleggsopplysning kan jeg nevne at i en sammenligning mellom Gulden Draak og Chimay Blå så kommer Chimay rett og slett ut som vassen i forhold. Og det er trist å si siden Chimay blå tidligere var en av mine favorittbelgiere. Men man lever og lærer :)

Endret av Vice
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Når vi først er inne på glass

(om det blir kjedelig bør dere i alle fall får med slutten)

 

http://www.nytimes.c...tnt&tntemail1=y

Likte den ja :) Hadeland har virkelig lagt seg i selen når det gjelder dette glasset. Selv om det er veldig tynt og skjørt så er nok dette noe av det som bidrar til den eksklusive følelsen. Og som jeg har nevnt tidligere: Selv om disse glassene er relativt dyre (100kr*6stk) så kan man gjerne finne dem til halv pris på selve glassverket dersom man bor innenfor rimelig avstand. Og da har man også fint råd til å kjøpe noen ekstra dersom man har en tendens til å knuse glass etter at man har tatt noen øl ;)

Lenke til kommentar

Knuser vel helst når de skal vaskes opp her i huset iallefall. Må som regel vaskes for hånd da de ikke tåler maskin.

 

Har et Riedelglass som desverre gikk i knas, men er såpass glad i glassene mine at jeg har lært å sette de godt til side etter vask.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Har noen tips om gode ølbutikker i London?

 

http://www.ratebeer....-london/240/79/

 

Kjøpte vinneren av VG's sømmerøltest i dag. Lade Gaards Bryggere (aka Grans) Lys Hvete. Kan ikke skjønne den vant. Kan være meg som ikke liker hveteøl.

Forferdelig er ordet. Skjønner ikke hvor "hvete" kommer inn i bildet. Jeg liker Ladegaard i utgangspunktet men dette er 1000 mil fra alt som har med hvete å gjøre, "Lys hvete" my ass. Er det noen her i tråden som har noe godt å si om dette brygget??
Lenke til kommentar

http://www.ratebeer.com/places/england/greater-london/240/79/

 

Kjøpte vinneren av VG's sømmerøltest i dag. Lade Gaards Bryggere (aka Grans) Lys Hvete. Kan ikke skjønne den vant. Kan være meg som ikke liker hveteøl.

 

Takk for tipset, den muligheten burde jeg jo ha tenkt på.

 

Kan bare støtte opp om det negative, jeg. Jeg liker hveteøl, men den var aldeles skrekkelig. Ikke ofte jeg heller ut øl, men denne havnet i vasken. Styr unna!

Endret av the_last_nick_left
Lenke til kommentar

Gran og Lade Gaard er hatet av alle virker det som. Jeg har smakt to Lade Gaard pils som har vært bra, men den tredje jeg smakte var helt uten skum og kullsyre?

 

Tror de er litt sparsommelige med råvarer og at de ikke har helt kontroll på kvaliteten hos Gran, iallefall med spesialøl satsingen deres, for Lade Gaard må vel sies å være et sånt forsøk?

 

Veldig variabel standar på ølene deres iallefall....

Endret av Dropkmurphy
Lenke til kommentar

Mitt inntrykk er at mange liker Pilsneren deres, men at den er litt enten-eller - mange som ikke fordrar den også. Personlig synes jeg den er av de bedre industripilsnerne. De andre ølene til Ladegaard har jeg dog hørt lite pent om, og det jeg har smakt (Dark Lager og butikkutgaven av juleølet) har vært skuffende.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...