the_last_nick_left Skrevet 25. februar 2012 Del Skrevet 25. februar 2012 ... Jeg mener å huske at jeg foretrakk den grønne(?) som var inne på polet en tur etter at Marzen forsvant. Doppelbocken. Synes også den er den beste fra Aecht Schlenkerla. Nei, Weizen'en. Doppelbocken har jeg ikke smakt. Lenke til kommentar
Palme Skrevet 25. februar 2012 Del Skrevet 25. februar 2012 Åja, DEN grønne Jeg syntes den manglet litt kropp i forhold til doppelbocken, men en sollid røykøl! Lenke til kommentar
Kaaz Skrevet 25. februar 2012 Del Skrevet 25. februar 2012 Schlenkerla Weizen manglet kanskje litt kropp i forhold til doppelbocken, men jeg syntes smaken var bedre. Jeg syntes både doppelbocken og urbocken var litt slappe. Weizen var mye mer forfriskende etter min smak. Siden det har vært så mange her som likte Nøgne Ø Holy Smoke i det siste bestemte jeg meg for å gi den en sjanse igjen for leden. Første gang jeg drakk den i høst syntes jeg den var så tam og dårlig at jeg ble sur. Jeg åpnet den samtidig med Haandbryggeriet Norwegian Wood og Schlenkerla Marzen, og denne gang var den bedre. Tror det må ha vært noe galt med den flasken jeg drakk i høst. Den viktigste konklusjonen fra den sammenligningen var at ølene slo ihjel hverandres smaker og ødela for hverandre. Det ble smør på flesk. Norwegian Wood har vært min favoritt og jeg syntes fortsatt den er best, men det var mye jevnere løp enn jeg hadde trodd. Marzen var enklest, sannsynligvis pga. sine 5,1%. Men den er forfriskende og godt egnet til mat, siden den er så enkel og ikke sloss om kapp med smakene i maten. Den har stort sett tre egenskaper: røyksmak, maltsmak og friskhet. Holy smoke er den som ligner mest på Schlenkerla Eiche og Urbock. I motsetning til Marzen har den også smak av humle. Den har en slags søt fyldighet verken Norwegian Wood eller Marzen har, det jeg vil kalle en bockfylde/-sødme. Norwegian wood er den mest sammensatte og utradisjonelle røykølen. Røyksmaken er mer integrert i de andre smakene her. De andre to har liksom røyken lagt oppå de andre smakene, mens her er det et komplett hele. Dessuten lukter den veldig godt, ikke bare når du lukter på den, men mens du drikker den. Jeg liker den best, men de andre er sannelig ikke dårlige de heller. Det mest avgjørende for at en øl skal smake godt er for meg å velge den rette ølen til den rette anledningen. Etter å ha sammenlignet et lite glass av hver drakk jeg resten av ølene hver for seg. Da kom de mer til sin rett og smakte mye, mye bedre alle sammen. Marzen bør forøvrig ikke bli for varm, da dominerer den søtlige maltsmaken og det blir ikke lenger den forfriskende røkølen den er når den er kald. @Xtra: Så vel fem-seks Schlenkerla Marzen på Vika. Det så ut som om det hadde vært flere der. 2 Lenke til kommentar
Gouldfan Skrevet 26. februar 2012 Del Skrevet 26. februar 2012 (endret) Litt sen ølsmaking etter en 3 retters med nypresset kaffe, Serenite cognac og en Punch Northern lights cubansk sigar. Opnet en flaske Nøgne Ø nr 500. Veldig mektig og god øl, nydelig smak og passende bitterhet. Perfekt avslutning på en helgemiddag. Sammen met et glass Laphroaig. EDIT Hvor sterk i prosent er Rogue Shakespeare Outmeal Stout? Finner lite informasjon på flasken, synes det burde vært tydeligere. Endret 26. februar 2012 av Dropkmurphy Lenke til kommentar
Kaaz Skrevet 26. februar 2012 Del Skrevet 26. februar 2012 Litt sen ølsmaking etter en 3 retters med nypresset kaffe, Serenite cognac og en Punch Northern lights cubansk sigar. Opnet en flaske Nøgne Ø nr 500. Veldig mektig og god øl, nydelig smak og passende bitterhet. Perfekt avslutning på en helgemiddag. Sammen met et glass Laphroaig. EDIT Hvor sterk i prosent er Rogue Shakespeare Outmeal Stout? Finner lite informasjon på flasken, synes det burde vært tydeligere. Den er bare 6%. Ganske god til å være så svak. Hva syntes du om den? Lenke til kommentar
Kakebakelate Skrevet 26. februar 2012 Del Skrevet 26. februar 2012 Er det vanlig at øl fra tapp er relativ kaldt. Bare reagerte på hvor kaldt Nøgne ø imperial stouten som jeg kjøpte på samfunnet i går var. Skulle tro når det står spør oss om øl at de kunne hatt litt varmere temperatur på ølen slik at det ble noe smak. Lenke til kommentar
Onkel Kompost Skrevet 26. februar 2012 Del Skrevet 26. februar 2012 Er det vanlig at øl fra tapp er relativ kaldt. Bare reagerte på hvor kaldt Nøgne ø imperial stouten som jeg kjøpte på samfunnet i går var. Skulle tro når det står spør oss om øl at de kunne hatt litt varmere temperatur på ølen slik at det ble noe smak. Det er nok vanligere enn man gjerne setter pris på. Jeg antar at dette gjelder spesifikt på steder der de ikke kjøre voldsomt fokus på øl, eller som i kvarterets tilfelle, at det gjøres litt på frivillig basis, så er det den gjengse smak som gjelder. Og da er det kaldt øl som gjelder. Lenke til kommentar
barkebrød Skrevet 26. februar 2012 Del Skrevet 26. februar 2012 (endret) Er det vanlig at øl fra tapp er relativ kaldt. Bare reagerte på hvor kaldt Nøgne ø imperial stouten som jeg kjøpte på samfunnet i går var. Skulle tro når det står spør oss om øl at de kunne hatt litt varmere temperatur på ølen slik at det ble noe smak. Oi, når begynte de å servere slikt på samfundet? EDIT: Er kanskje et annet "samfunn" enn det jeg først fikk for meg. Endret 26. februar 2012 av barkebrød Lenke til kommentar
Gouldfan Skrevet 26. februar 2012 Del Skrevet 26. februar 2012 Litt sen ølsmaking etter en 3 retters med nypresset kaffe, Serenite cognac og en Punch Northern lights cubansk sigar. Opnet en flaske Nøgne Ø nr 500. Veldig mektig og god øl, nydelig smak og passende bitterhet. Perfekt avslutning på en helgemiddag. Sammen met et glass Laphroaig. EDIT Hvor sterk i prosent er Rogue Shakespeare Outmeal Stout? Finner lite informasjon på flasken, synes det burde vært tydeligere. Den er bare 6%. Ganske god til å være så svak. Hva syntes du om den? Veldig god og fyldig, fin smak. Helt kullsort, behagelig.... Lenke til kommentar
Kakebakelate Skrevet 26. februar 2012 Del Skrevet 26. februar 2012 Er det vanlig at øl fra tapp er relativ kaldt. Bare reagerte på hvor kaldt Nøgne ø imperial stouten som jeg kjøpte på samfunnet i går var. Skulle tro når det står spør oss om øl at de kunne hatt litt varmere temperatur på ølen slik at det ble noe smak. Oi, når begynte de å servere slikt på samfundet? EDIT: Er kanskje et annet "samfunn" enn det jeg først fikk for meg. Samfunnet i trondheim, nærmere bestemt Daglighallen. Lenke til kommentar
NikkaYoichi Skrevet 26. februar 2012 Forfatter Del Skrevet 26. februar 2012 Er det vanlig at øl fra tapp er relativ kaldt. Bare reagerte på hvor kaldt Nøgne ø imperial stouten som jeg kjøpte på samfunnet i går var. Skulle tro når det står spør oss om øl at de kunne hatt litt varmere temperatur på ølen slik at det ble noe smak. Det kan komme av tappelinjene deres og at de har samme kjøling. Forøvrig er det ikke vanskeligere enn at man varmer den opp i hendene, siden det uansett er et øl man mer enn gjerne kan kose seg med en stund. Lenke til kommentar
Kaaz Skrevet 26. februar 2012 Del Skrevet 26. februar 2012 Bedre for kald enn for varm. Er den for varm er det ikke mye du kan gjøre. 2 Lenke til kommentar
karantene Skrevet 26. februar 2012 Del Skrevet 26. februar 2012 Noen som har vært innom polet i Vika i det siste og funnet noe interessant, evt. vet om noen nyheter som snart skal lanseres? Venner av Nø forumet hadde en egen tråd om de to spesialpolene, men hele forumet der ser ut til å ha dødd ut... Lenke til kommentar
NikkaYoichi Skrevet 26. februar 2012 Forfatter Del Skrevet 26. februar 2012 Bedre for kald enn for varm. Er den for varm er det ikke mye du kan gjøre. Det er selvsagt også et meget godt poeng. Lenke til kommentar
StoreMyen Skrevet 26. februar 2012 Del Skrevet 26. februar 2012 Er det vanlig at øl fra tapp er relativ kaldt. Bare reagerte på hvor kaldt Nøgne ø imperial stouten som jeg kjøpte på samfunnet i går var. Skulle tro når det står spør oss om øl at de kunne hatt litt varmere temperatur på ølen slik at det ble noe smak. Det kan komme av tappelinjene deres og at de har samme kjøling. Forøvrig er det ikke vanskeligere enn at man varmer den opp i hendene, siden det uansett er et øl man mer enn gjerne kan kose seg med en stund. Det er også en faktor at "den jevne øldrikker" har lært at ølet skal være kaldt og reagerer om det blir servert på eksempelvis 14 grader. Lenke til kommentar
NikkaYoichi Skrevet 26. februar 2012 Forfatter Del Skrevet 26. februar 2012 Ja, det er klart, men fagfolk bør likevel behandle varene slik de skal behandles. Dog vil det være komplisert for et utested å holde styr på de forskjellige serveringstemperaturene til de forskjellige ølene, så jeg sjønner at de legger seg på ei linje hvor alt serveres like kaldt. Jeg er glad for at utvalget er der, selv om jeg noen ganger må varme opp ølet mitt. Lenke til kommentar
the_last_nick_left Skrevet 26. februar 2012 Del Skrevet 26. februar 2012 Er det vanlig at øl fra tapp er relativ kaldt. Bare reagerte på hvor kaldt Nøgne ø imperial stouten som jeg kjøpte på samfunnet i går var. Skulle tro når det står spør oss om øl at de kunne hatt litt varmere temperatur på ølen slik at det ble noe smak. Det kan komme av tappelinjene deres og at de har samme kjøling. Forøvrig er det ikke vanskeligere enn at man varmer den opp i hendene, siden det uansett er et øl man mer enn gjerne kan kose seg med en stund. Det er også en faktor at "den jevne øldrikker" har lært at ølet skal være kaldt og reagerer om det blir servert på eksempelvis 14 grader. Bestiller "den jevne øldrikker" NØ Imperial Stout? Lenke til kommentar
StoreMyen Skrevet 26. februar 2012 Del Skrevet 26. februar 2012 Bestiller "den jevne øldrikker" NØ Imperial Stout? De prøver seg på forskjellig fra tid til annen. I følge forholdsvis faste gjester på Cardinal prøvde de seg der på "rett" temperatur på en del av ølet sitt men fikk så mye klager at de satte samme kjøling på alt. Lenke til kommentar
Gunfreak Skrevet 26. februar 2012 Del Skrevet 26. februar 2012 Drikker nå engelsk øl og irsk whiskey. En fullers ESB med Bushmills 10 på siden. nam nam Lenke til kommentar
StoreMyen Skrevet 26. februar 2012 Del Skrevet 26. februar 2012 Ja, det er klart, men fagfolk bør likevel behandle varene slik de skal behandles. Dog vil det være komplisert for et utested å holde styr på de forskjellige serveringstemperaturene til de forskjellige ølene, så jeg sjønner at de legger seg på ei linje hvor alt serveres like kaldt. Jeg er glad for at utvalget er der, selv om jeg noen ganger må varme opp ølet mitt. Enig. For meg er det langt verre når de passer på å få med bunnfall uansett hvilket øl en bestiller, fordi de har lært at slik skal det gjøres med hveteøl. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå