Vice Skrevet 30. januar 2012 Del Skrevet 30. januar 2012 @Kaaz: Den går fra å være en frisk, litt syrlig ale med masse kullsyre, til å gli mer over i en miks av syrligheten fra flamsk rød, fylden fra en trippel og aroma uten sidestykke. Egentlig vanskelig å forklare Ved hvilken temperatur har du da lagret Orval'en? Lenke til kommentar
Kaaz Skrevet 30. januar 2012 Del Skrevet 30. januar 2012 @Kaaz: Den går fra å være en frisk, litt syrlig ale med masse kullsyre, til å gli mer over i en miks av syrligheten fra flamsk rød, fylden fra en trippel og aroma uten sidestykke. Egentlig vanskelig å forklare Jeg får vel prøve jeg også. Tenker jeg kjøper noen flasker fra Systembolaget og lagrer til ut på sensommeren. I Sverige koster den bare kr. 22,- Lenke til kommentar
Igniztion Skrevet 30. januar 2012 Del Skrevet 30. januar 2012 Som øl flest, lagres den på kjellertemperatur. Lenke til kommentar
Quote Skrevet 30. januar 2012 Del Skrevet 30. januar 2012 Jeg er irritert over meg selv. Glemte en sekser med Heineken i bilen, det frøs selvsagt. Smakte på en boks nå, smaker rett og slett gjær... Lenke til kommentar
Onkel Kompost Skrevet 31. januar 2012 Del Skrevet 31. januar 2012 Orval er faktisk en av få øl jeg foretrekker å nyte avkjølt. Dvs. ikke kjøleskap-kaldt, men gjerne en plass mellom 10-12 grader. Orval - som ca. alt annet jeg har - lagres stående. Noen mener at flasker med kork bør/kan lagres liggende, og jeg kan være enig i at enkelte produsenter bruker "feil" type kork i flaskene sine slik at de må lagres liggende, men hovedsaklig mener jeg at all øl bør lagres stående. Prøver å få med meg når det kommer nye batcher på polet, kjøper så inn 3-4 stk. der 2-3 av de går til lagring og en går i magen. Har ikke mer enn en 4 batcher foreløpig, men om noen år skal jeg ha mulighet til å vertikalt smake meg gjennom batch for batch og sammenligne. Jeg synes den får en viss pilsner-karakteristikk om den serveres direkte fra kjøleskapet. En meget god pilsner. Vanligvis nytes den på noe varmere sett ja, men jeg sliter med lyse øl på høye temperaturer. Mørke øl er ikke noe stress, men de lyse må være noe nedkjølt synes jeg. Om ikke helt kjøleskapskaldt. Når du snakker om rett/feil type kork, snakker du da om metallkorker vs trekorker? Selv har jeg mye mer øl enn jeg har lagringsplass i stående tilstand. Så jeg lagrer noen liggende. Men så har jeg da heller ikke samme prosjekt som deg gående. Jeg lagrer kun av praktiske hensyn ettersom det er noe vanskelig å få glede av ølen om du tømmer alt du har i kjøleskapet liksom. Jeg har nettopp hjulpet en kamerat med innkjøp av øl til ølsmaketest. Jeg tok halvparten, og han den andre. Så nå har jeg 45 flasker med forskjellige former for øl lagret rundt i skap, samt 10-15 stk i kjøleskapet. Skal ta litt tid å drikke seg gjennom dette, tror jeg. @Kaaz: Den går fra å være en frisk, litt syrlig ale med masse kullsyre, til å gli mer over i en miks av syrligheten fra flamsk rød, fylden fra en trippel og aroma uten sidestykke. Egentlig vanskelig å forklare En interessant greie med Orval er at glassene fra Orval er av typen goblet, og da med stort overflatevolum i forhold til høyde. Dette betyr at storparten av kullsyren i en noe fersk røver går ganske kjapt ut av ølet, og man står igjen med en behagelig karbonert øl. Lenke til kommentar
Hotel Papa Skrevet 31. januar 2012 Del Skrevet 31. januar 2012 Noen som har testa Innis & Gunn? "Smooth scottish beer with hints of toffee, vanilla and oak" Har forelsket meg litt i den, skikkelig hygge øl. Lenke til kommentar
StoreMyen Skrevet 31. januar 2012 Del Skrevet 31. januar 2012 Noen som har testa Innis & Gunn? "Smooth scottish beer with hints of toffee, vanilla and oak" Har forelsket meg litt i den, skikkelig hygge øl. Ja, i flere varianter, og det var ikke noe for meg. http://storemy.wordpress.com/2011/11/08/4-fra-innis-gunn/ (ikke la det påvirke din mening) Lenke til kommentar
Lycantrophe Skrevet 31. januar 2012 Del Skrevet 31. januar 2012 Har prøvd vanlig Oak og Rum Cask. Var noe av sødmen i Rum-varianten jeg ikke helt ble venner med, men fine øl begge to. Spennende, selv om jeg stort sett foretrekker ølet mitt noen hakk bitrere. Lenke til kommentar
Hotel Papa Skrevet 31. januar 2012 Del Skrevet 31. januar 2012 (endret) Ja, det er nok ikke en øl jeg drikker mange av i løpet av en kveld. Fikk en på nyttårsaften som jeg hygget meg med. Fikk litt sjokk etter den første slurken, hehe. Kunne tenke meg å prøve Rum Cask, får man tak i den på vinmonopolet? Forøvrig en fin øl-blogg Endret 31. januar 2012 av Hotel Papa Echo Lenke til kommentar
Vice Skrevet 31. januar 2012 Del Skrevet 31. januar 2012 (endret) Fine kose øl ja. Ganske søte, men gode. (Oak & Rum). Hadde veldig sansen for dem i en stund, men gikk litt lei etter å ha drukket veldig mye av dem. Både Oak & Rum er nå tilgjengelige på polet, samt en "Blonde" oak variant. Endret 31. januar 2012 av Vice Lenke til kommentar
Hotel Papa Skrevet 31. januar 2012 Del Skrevet 31. januar 2012 (endret) Får vel ta en tur innom polet i morgen Er det forresten noen sider som selger fine ølglass? Utenlandsk eller norsk, ett fett.. @Vice: Vet ikke om det er meningen, men den avataren din oppfører seg rart i Firefox... Endret 31. januar 2012 av Hotel Papa Echo Lenke til kommentar
Palme Skrevet 1. februar 2012 Del Skrevet 1. februar 2012 Får vel ta en tur innom polet i morgen Er det forresten noen sider som selger fine ølglass? Utenlandsk eller norsk, ett fett.. @Vice: Vet ikke om det er meningen, men den avataren din oppfører seg rart i Firefox... De perfekte ølglass: Mikkeller WebShop Lenke til kommentar
Palme Skrevet 1. februar 2012 Del Skrevet 1. februar 2012 Jeg synes den får en viss pilsner-karakteristikk om den serveres direkte fra kjøleskapet. En meget god pilsner. Vanligvis nytes den på noe varmere sett ja, men jeg sliter med lyse øl på høye temperaturer. Mørke øl er ikke noe stress, men de lyse må være noe nedkjølt synes jeg. Om ikke helt kjøleskapskaldt. Når du snakker om rett/feil type kork, snakker du da om metallkorker vs trekorker? Selv har jeg mye mer øl enn jeg har lagringsplass i stående tilstand. Så jeg lagrer noen liggende. Men så har jeg da heller ikke samme prosjekt som deg gående. Jeg lagrer kun av praktiske hensyn ettersom det er noe vanskelig å få glede av ølen om du tømmer alt du har i kjøleskapet liksom. Jeg har nettopp hjulpet en kamerat med innkjøp av øl til ølsmaketest. Jeg tok halvparten, og han den andre. Så nå har jeg 45 flasker med forskjellige former for øl lagret rundt i skap, samt 10-15 stk i kjøleskapet. Skal ta litt tid å drikke seg gjennom dette, tror jeg. En interessant greie med Orval er at glassene fra Orval er av typen goblet, og da med stort overflatevolum i forhold til høyde. Dette betyr at storparten av kullsyren i en noe fersk røver går ganske kjapt ut av ølet, og man står igjen med en behagelig karbonert øl. Med "feil" kork tenker jeg faktisk på at enkelte bruker feil type kork(type trekork). Har opplevd flere ganger at dersom flaskene blir stående tørker korken gjerne ut pga. korken rett og slett har vært feildimensjonert (f.eks. for tynn i halsen), og all karbonering forsvinner samtidig som luft slippes inn i flasken. Sier seg selv at det ikke passer seg til lagring. Dette gjelder i og for seg også surøl som blir kapslet med vanlig kronkork. Ser for meg at dersom den lagres liggende vil syren i ølet over tid reagere med metallet i korken slik at det skaper en uønsket smak på ølet. Lagrer derfor alltid stående når det gjelder surøl med kronkork. Når det gjelder Orvalglass - og glass generelt faktisk - er det viktigste for å holde på de små boblene, at de er vasket på en skikkelig måte. Ikke putt Orvalglasset ditt i oppvaskemaskinen sammen med alt annet fettete tull, men vask for hånd med varmt vann, dedikert oppvaskbørste og la det tørke seg selv over et håndkle så sliter du ikke med at Orvalen mister karboneringen så kjapt. Lenke til kommentar
paithlezz Skrevet 1. februar 2012 Del Skrevet 1. februar 2012 Noen som kan anbefale godt øl fra butikkhyllene til fest? Er så sykt lei tuborg og nordlands. Bruker å kjøpe budweisser på boks, den amerikanske tror jeg. Med røde striper med plastholder iallefall. Også carlsberg på glass. Det jeg drikker mest for tiden. Arctic var ikke så værst heller. Lenke til kommentar
Palme Skrevet 1. februar 2012 Del Skrevet 1. februar 2012 Noen som kan anbefale godt øl fra butikkhyllene til fest? Er så sykt lei tuborg og nordlands. Bruker å kjøpe budweisser på boks, den amerikanske tror jeg. Med røde striper med plastholder iallefall. Også carlsberg på glass. Det jeg drikker mest for tiden. Arctic var ikke så værst heller. Hvorfor ikke prøve noe med litt bitterhet og smak som f.eks. Pilsner Urquell? Den finner du nærmest garantert i samme hyllen :-) Skal jeg på fest og har lyst å ha med meg noe enkelt og godt er Nøgne Ø sin Wit en øl jeg oftest tar med meg et par av. For meg har dette blitt den perfekte lettdrikkelige hveteøl til både hverdagsmat og fest. Lenke til kommentar
paithlezz Skrevet 1. februar 2012 Del Skrevet 1. februar 2012 Noen som kan anbefale godt øl fra butikkhyllene til fest? Er så sykt lei tuborg og nordlands. Bruker å kjøpe budweisser på boks, den amerikanske tror jeg. Med røde striper med plastholder iallefall. Også carlsberg på glass. Det jeg drikker mest for tiden. Arctic var ikke så værst heller. Hvorfor ikke prøve noe med litt bitterhet og smak som f.eks. Pilsner Urquell? Den finner du nærmest garantert i samme hyllen :-) Skal jeg på fest og har lyst å ha med meg noe enkelt og godt er Nøgne Ø sin Wit en øl jeg oftest tar med meg et par av. For meg har dette blitt den perfekte lettdrikkelige hveteøl til både hverdagsmat og fest. Får jeg tak i disse her oppe i Nordland? Hvordan ligger de i pris i forhold til vanlig nordlandspils etc? Lenke til kommentar
Lycantrophe Skrevet 1. februar 2012 Del Skrevet 1. februar 2012 Antagelig på velassorterte butikker. Tipper de ligger omlag 60-70% høyere i pris per liter. Lenke til kommentar
The Avatar Skrevet 1. februar 2012 Del Skrevet 1. februar 2012 Noen som kan anbefale godt øl fra butikkhyllene til fest? Er så sykt lei tuborg og nordlands. Bruker å kjøpe budweisser på boks, den amerikanske tror jeg. Med røde striper med plastholder iallefall. Også carlsberg på glass. Det jeg drikker mest for tiden. Arctic var ikke så værst heller. Hvorfor ikke prøve noe med litt bitterhet og smak som f.eks. Pilsner Urquell? Den finner du nærmest garantert i samme hyllen :-) Skal jeg på fest og har lyst å ha med meg noe enkelt og godt er Nøgne Ø sin Wit en øl jeg oftest tar med meg et par av. For meg har dette blitt den perfekte lettdrikkelige hveteøl til både hverdagsmat og fest. Bruker du sedimentet i Wit Palme? Dette er ei av øltypane der det er best å få med gjær sedimentet. Grunnen til at eg spør er at dei feleste andre typane av Nøgne Ø og andre liknande øltyper har eit sediment som det er best å styre unna (sjølv om enkelte liker også sedimentet i andre ølsortar). Det er derfor upraktisk å ta med slike ølflasker på fest då det er nærmast umogleg å transportere dei utan å vrimle opp sedimentet. Det beste er å invetere folk heim til deg på fest for då slepp du dette problemet @paithlezz Dersom du er ute etter eit godt øl som du får kjøpt i dei fleste vanlige butikker over heile landet så anbefaler eg Frydenlund Fatøl (blå bokser). Dette er eit øl med ein mykje meir tydelig hummle smak enn du finner på anna butikkøl. Dette gjer at ølet får ein sødme og syrligheit enn vanlig pilsner som ofte kan opplevast som noke skarpare på smak. Fatølet er ein liten tanke mørkare enn vanlig pilsner men eg vil på ingen måte karakterisere det som eit mørkt øl. Frydenlund Fatøl er eit øl som det er lett å sette pris på også for folk som ikkje vanligvis drikk så mykje øl. Lenke til kommentar
Palme Skrevet 1. februar 2012 Del Skrevet 1. februar 2012 Bruker du sedimentet i Wit Palme? Dette er ei av øltypane der det er best å få med gjær sedimentet. Grunnen til at eg spør er at dei feleste andre typane av Nøgne Ø og andre liknande øltyper har eit sediment som det er best å styre unna (sjølv om enkelte liker også sedimentet i andre ølsortar). Det er derfor upraktisk å ta med slike ølflasker på fest då det er nærmast umogleg å transportere dei utan å vrimle opp sedimentet. Det beste er å invetere folk heim til deg på fest for då slepp du dette problemet Jeg har ikke sediment-skrekk og tømmer alltid hele flasken i glasset før jeg nyter :-) Det er ikke allverdens sedimenter i wit'en til Nøgne, men på IPA'en er det gjerne en god del både humle og gjærrester som samler seg i bunnen på glasset, men siden de ikke er farlige og ikke har noe usmak så er jeg ikke redd å drikke disse heller Skjønner dog at folk kan være litt skeptiske til å ha slikt i glasset siden det ikke ser direkte delikat ut. Lenke til kommentar
Vice Skrevet 1. februar 2012 Del Skrevet 1. februar 2012 For min egen del så er erfaringen at det egentlig følger med svært lite sedimenter når jeg skjenker i flasken på vanlig måte. Om jeg skal få med sedimenter av nevneverdig mengde må jeg som regel virvle litt på flasken mens det ennå er en liten skvett igjen. Dette er riktignok noen jeg sjelden gjør. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå