Gå til innhold

Den store øl-tråden


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg er så lite kultivert at jeg drikker rett fra flaska (må huske å kjøpe meg noen skikkelige glass en dag etter jobb).

Ja, du gjør deg selv en stor tjeneste dersom du får "åpnet litt opp" i det du drikker, ved å benytte deg av glass. Få folk synes det er greit å drikke vin rett fra flaska, men øl er generelt regnet som ok overalt. Noe som egentlig beskriver den generelt skrøpelige standarden øl har hatt gjennom årene. Personlig kan jeg gjerne drikke øl fra flaske, men dette vil kun være øl som jeg selv oppfatter at "ikke lever opp til sitt potensiale" :) Mens andre øl igjen vil rett og slett være utenkelig å drikke fra flaske. Zeitgeisten din ville jeg gjerne hatt et glass til :).

En annen stor tjeneste du kan gjøre deg selv, er å temperere ølet ditt. Mange øl har en anbefalt drikketemperatur og den bør du definitivt følge, og gjerne i den øvre delen av temperaturanbefalingen. En god øl smaker rett og slett helt forskjellig på feks. 4 grader kontra 12 grader.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Var en uke i portugal og drakk super bock og sagres hele uken

 

Disse ølmerkene anbefales på det sterkeste, de er vel lyse og milde i smaken begge to, men sagresen er litt mer bitter.

 

Og ikke nok med at de smakte veldig godt, det kostet ca 26 kr for en sixpack på markedet.

Lenke til kommentar

Ang. ølglass; Er det noen som kan anbefale noen ulike typer glass til forskjellig øl? Gjerne med link/ref til forhandler. =)

 

Når det gjelder ølglass kan enkelte bli like nøye på det som de verste vindrikkerne.

Den største forskjellen er fra flaske til glass. Bruk gjerne noen litt romlige rødvinsglass om du ikke har noe annet og cognac-glass fungerer greit for de stekreste ølene. Vanlige kjøkkenglass fungerer også greit. Da til lyst øl, men sørg for at de er fettfrie. Beviset på dette er at skummet henger igjen på glassets sider.

 

MEN det kan bli bedre om en investerer i glass som er laget for øl og som en da kun bruker til øl.

Hvilke form det bør være på glasset til de forskjellige øltypene finner dere informasjon om på ratebeer og beeradvocat, men som nevnt kan dette bli vel pirkete.

 

Vi ølbloggere tar stort sett bilder av det vi drikker i glass, med flasken ved siden av. Kikk gjerne på dette og konstater at vi er mer konsentrert om å drikke godt øl enn å finne det perfekte glass :-)

Endret av StoreMyen
Lenke til kommentar

Jeg tror jeg må kjøpe meg en leilighet med større skap før jeg kan gå til anskaffelse av alle de "riktige" glasstypene. :p

 

Fant dog tre stilige glass på tilbud hos Kitchn (de siste er riktignok laget for Cognac, men la gå):

 

 

 

Erik-Bagger-Opera-Beer-Glass-(Set-of-2).jpg

 

rose_gran23070.jpg

 

Rosendahl0194.jpg

 

 

 

Nå må jeg bare slenge ut Klippan-sofaen til fordel for en fra Chesterfield.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Hvis den skummet over med en gang du åpnet den er det fare for at det har vært infeksjon i flasken eller at bryggeriet ikke har helt kontroll på karboneringen. Har opplevd dette flere ganger, og spesielt med polske mikrobryggerier.

 

Hvis det var da du helte i glasset du fikk så mye skum, kan det være for mye ujevnheter, eller eventuelt rester av noe annet i glasset.

Lenke til kommentar

Jeg tror jeg må kjøpe meg en leilighet med større skap før jeg kan gå til anskaffelse av alle de "riktige" glasstypene. :p

 

Fant dog tre stilige glass på tilbud hos Kitchn (de siste er riktignok laget for Cognac, men la gå):

 

 

 

Erik-Bagger-Opera-Beer-Glass-(Set-of-2).jpg

 

rose_gran23070.jpg

 

Rosendahl0194.jpg

 

 

 

Nå må jeg bare slenge ut Klippan-sofaen til fordel for en fra Chesterfield.

Jeg har noen Rosendahl 0,5l som likner veldig på de i midten der, og de fungerer glimrende som all-round glass. Men du bør også ha noen på 0,33l siden veldig mange øl selges i det målet og det også er noen ganger man ikke skal ha hele halvliteren for seg selv. Supplert med noen store cognac-glass, føler jeg ikke at jeg mangler noe.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...