Vice Skrevet 14. mai 2011 Del Skrevet 14. mai 2011 Ok, da var årets mest spennende ølnyhet (sålangt for meg hvertfall) "Stuten" fra NØ unnagjort. Fargen var fin, skikkelig svart med et brunlig skum. Utseendet var det hvertfall ikke noe å klage på. Der scorer de definitivt like bra som på en virkelig Imperial Stout. Det første jeg la merke til da jeg løftet glasset mot nesen var en virkelig ekkel lukt. Lukten fikk meg faktisk til å ikke ville smake videre, da den var såpass uappetittlig. Men jeg tok nå sjansen. Smaken var som jeg hadde tippet på forhånd: De har i bunn og grunn brukt "Brewdog trikset" med å tilsette masse humle for å dekke over de innlysende manglene som et alkoholfritt øl alltid vil inneholde. Mao. ganske bitter med mye humlesmak. Greit nok i seg selv men det som forstyrret meg var en ettersmak som var rimelig fæl. Jeg følte at ettersmaken hang sammen med den ekle lukten. Skitten våt hund. Utover humlesmaken og den ekle hundelukten+ettersmaken så var den i tillegg ganske vassen. Jeg var virkelig positivt innstilt til dette ølet og hadde store forhåpninger etter det jeg hadde lest fra NØ sin egen beskrivelse: "100% god". Beklageligvis må jeg innrømme at mesteparten av dette ølet tvang jeg meg selv til å drikke og siste rest havnet i vasken. Jeg synes det er rart at NØ kan stå inne for et slikt brygg. Dette er utvilsomt det verste jeg har smakt fra NØ. Lenke til kommentar
PelsJakob Skrevet 15. mai 2011 Del Skrevet 15. mai 2011 Jeg synes ikke ettersmaken var så gale som du beskriver når den var temperert. Nedkjølt var den ikke god, og minnet mye om iskaffe, men temperert synes jeg den var god til alkoholfri øl å være, selv om den var litt for lite fyldig for min smak. Lenke til kommentar
StoreMyen Skrevet 15. mai 2011 Del Skrevet 15. mai 2011 Jeg synes ikke ettersmaken var så gale som du beskriver når den var temperert. Nedkjølt var den ikke god, og minnet mye om iskaffe, men temperert synes jeg den var god til alkoholfri øl å være, selv om den var litt for lite fyldig for min smak. Temmelig enig. Jeg kommenterer ofte lukt og smak av våt eller fuktig hund fra industripils, men her kjente jeg ikke noe til dette i det hele tatt. Lenke til kommentar
StoreMyen Skrevet 15. mai 2011 Del Skrevet 15. mai 2011 Dere som er litt over snittet interessert i øl finner muligens interesse av dette debattforumet: http://www.venneravno.com/forum4/index.php?sid=9b6d70cf3677b2d699d2dafc760ef0fa 1 Lenke til kommentar
Mchansern Skrevet 15. mai 2011 Del Skrevet 15. mai 2011 Hadde en fin kveld på Amundsen Bryggeri i går kveld. Hva er aldersgrensen på Amundsen? Kunne tenkt meg å tatt en tur selv. Lenke til kommentar
Xtra Skrevet 15. mai 2011 Del Skrevet 15. mai 2011 Hadde en fin kveld på Amundsen Bryggeri i går kveld. Hva er aldersgrensen på Amundsen? Kunne tenkt meg å tatt en tur selv. Jeg er ikke sikker, men tror det går greit så lenge man er 18. De har nemlig ingen i døren og sjekker nok legg i baren dersom de er usikker på alder. (særlig mtp. drinker) Ellers så må jeg også si at jeg var litt skuffet over Frydenlund pilsner. Pilsneren fra Frydenlund var helt standard, ganske kjedelig, men jeg synes bitterheten i ettersmaken var litt småkjip. 2.5/6 Tenker jeg tar med meg en fatøl fra samme produsent, da jeg husker den var litt bedre. Lenke til kommentar
Onkel Kompost Skrevet 15. mai 2011 Del Skrevet 15. mai 2011 Ofte med tyske navn sier du? Jeg har aldri vært borti det. Du gjør meg en tjeneste om du nevner noen av disse, de må da prøves neste gang jeg er der nede. Jeg var tross alt innom en butikk der man kunne se alle merker på en og samme hylle (Utrolig lettvint), Og det var alt kun polsk. Jeg synes i alle fall at de jeg hadde sett hadde navn som for meg hørtes tyske ut. Jeg må ta forbehold om at jeg husker feil. Jeg stikker av og til innom en liten butikk rett i nærheten av togstasjonen og kjøper meg en boks med øl som jeg tar med meg på toget til Brüssel. Jeg skal sjekke etter neste gang jeg går forbi. Er ikke så ofte i Brüssel så det kan ta et par uker. Ellers var jeg på noen form for ølsafari i Brüssel i går. En kar jeg jobber med hadde vært innom Delirium med en besøkende kompis, og da hadde de truffet på Espen Smith. Han var i Brüssel såvidt jeg forsto med tanke på noe greier han skulle ha til Amundsen. Vi møttes da kl tre i går, og ruslet rundt i Brüssel, på steder han kunne anbefale. Jeg fikk smakt forskjellige øltyper. Jeg tok ikke med meg noe å notere på, men så er jeg heller ikke like flink som Storemyen og dere andre i å smake. Jeg fikk prøvd witkapp-pater stimulo. Dette skal være en belgisk pale ale. Den var litt grumsete, og de hadde brukt litt mais i produksjonen (visstnok for å runde den av). Dette var en god øl, og jeg tror den vil fungere kjempegodt som tørsteslukker. Jeg fikk også (trass min skepsis) smakt en Oud Gouze hvis navn jeg ikke noterte meg, og det var en helt annen affære enn vanlig gouze. Der vanlig gouse for meg blir for ubalansert og surt (så langt) var oud gouze en langt mer avslappet affære. Godt balansert mellom det syrlige og de andre smakene. Jeg vet ikke om dette er noe som er felles for Oud Gouze eller om det er noe som kun gjaldt denne ølen, men jeg kan godt tenke meg å smake den igjen. Jeg fikk også anledning til å smake westvleteren mørkt trappist-øl. Dette klosteret er et noget vanskelig sted å få tak i ølen. Du må ringe og avtale på forhånd. De har bare åpne mellom 13.00 og 15.00 (eller noe slikt) på mandager. Når du kommer dertil får du maks lov å kjøpe deg en kasse med øl hos dem. De tar også ned bilnummeret ditt sånn at du ikke får mye mer enn det de har lyst å selge. Så det er et temmelig ettertraktet øl, men jeg visste ikke om det var fordi de var vanskelig eller ølet var godt. Etter å ha smakt ølet visste jeg det. For ølet var nemlig nydelig: mørkt og rikt på smak, men samtidig ikke den klassisk "trappist"-smaken. Etter dette ølet så tror jeg ikke jeg kunne ha funnet noe bedre på en stund, noe som gjerne var like greit ettersom jeg på det tidspunktet var på det stedet der øl smaker mindre og mindre og du surrer mer og mer. Absolutt interessant. Lenke til kommentar
Mchansern Skrevet 15. mai 2011 Del Skrevet 15. mai 2011 Hadde en fin kveld på Amundsen Bryggeri i går kveld. Hva er aldersgrensen på Amundsen? Kunne tenkt meg å tatt en tur selv. Jeg er ikke sikker, men tror det går greit så lenge man er 18. De har nemlig ingen i døren og sjekker nok legg i baren dersom de er usikker på alder. (særlig mtp. drinker) Ja, jeg er tyve, men lurte på om dette var et av de voksne stedene med 21 eller 22 årsgrense nemlig. Ser ut til at det blir en tur da. Lenke til kommentar
PelsJakob Skrevet 15. mai 2011 Del Skrevet 15. mai 2011 Jeg fikk også anledning til å smake westvleteren mørkt trappist-øl. Dette klosteret er et noget vanskelig sted å få tak i ølen. Du må ringe og avtale på forhånd. De har bare åpne mellom 13.00 og 15.00 (eller noe slikt) på mandager. Når du kommer dertil får du maks lov å kjøpe deg en kasse med øl hos dem. De tar også ned bilnummeret ditt sånn at du ikke får mye mer enn det de har lyst å selge. Så det er et temmelig ettertraktet øl, men jeg visste ikke om det var fordi de var vanskelig eller ølet var godt. Etter å ha smakt ølet visste jeg det. For ølet var nemlig nydelig: mørkt og rikt på smak, men samtidig ikke den klassisk "trappist"-smaken. Etter dette ølet så tror jeg ikke jeg kunne ha funnet noe bedre på en stund, noe som gjerne var like greit ettersom jeg på det tidspunktet var på det stedet der øl smaker mindre og mindre og du surrer mer og mer. Absolutt interessant. Det skal sies at det ikke er fullt så komplisert å kjøpe øl og drikke det på puben rett ved klosteret. De har vanlige pub-åpningstider og det er ingen begrensninger på hvor mye man kan kjøpe. Man kan også kjøpe firepakninger til å ta med med to Blonde, en 8 og en 12 hvis de har (maks én firepakning per person). Jeg jukset litt da jeg var der, så jeg fikk med meg 16 flasker totalt, men det begynner å bli tomt etter hvert, så kanskje på tide med en ny Belgia-tur snart. Lenke til kommentar
Onkel Kompost Skrevet 15. mai 2011 Del Skrevet 15. mai 2011 Det skal sies at det ikke er fullt så komplisert å kjøpe øl og drikke det på puben rett ved klosteret. De har vanlige pub-åpningstider og det er ingen begrensninger på hvor mye man kan kjøpe. Man kan også kjøpe firepakninger til å ta med med to Blonde, en 8 og en 12 hvis de har (maks én firepakning per person). Jeg jukset litt da jeg var der, så jeg fikk med meg 16 flasker totalt, men det begynner å bli tomt etter hvert, så kanskje på tide med en ny Belgia-tur snart. Hehe, det kan jeg tro. Men da burde man kanskje bodd der i nærheten. Selv vet jeg ikke helt hvor klosteret er, men det er ikke her i alle fall. En kamerat snakker om at han har lyst å ta seg en tur dertil, så i så fall slenger jeg meg på. Ellers får man trekke inn til Brüssel og besøke den der greske plassen de hadde den til salgs for 12 euro. Lenke til kommentar
Mislykket Skrevet 15. mai 2011 Del Skrevet 15. mai 2011 Kjøpte flere typer øl jeg ikke har smakt før. Bl.a. Carling og Warsteiner. Drikker Carling nå. Helt greit lyst øl, smaker ikke så veldig mye. Liker ikke så veldig ettersmaken. Men helt greit øl. Lenke til kommentar
PelsJakob Skrevet 15. mai 2011 Del Skrevet 15. mai 2011 Hehe, det kan jeg tro. Men da burde man kanskje bodd der i nærheten. Selv vet jeg ikke helt hvor klosteret er, men det er ikke her i alle fall. En kamerat snakker om at han har lyst å ta seg en tur dertil, så i så fall slenger jeg meg på. Ellers får man trekke inn til Brüssel og besøke den der greske plassen de hadde den til salgs for 12 euro. Mener å huske at det tok mindre enn en time å kjøre fra Brüssel til Westvleteren. Det var imidlertid ganske upraktisk med hotell og slikt siden de nærmeste hotellene er i Poperinge, en 15-20 minutters kjøretur fra Westvleteren. De har dessuten ikke noe drosjeselskap i Poperinge, så det kan sikkert bli en dyr affære sånn sett. Men det er det jo verdt. Lenke til kommentar
StoreMyen Skrevet 15. mai 2011 Del Skrevet 15. mai 2011 Jeg tok ikke med meg noe å notere på, men så er jeg heller ikke like flink som Storemyen og dere andre i å smake. Den tar jeg som et kompliment og takker for det, men jeg vil i samme slengen oppfordre deg til begynne å notere. Først og fremst for din egen del. Jeg kan love deg at det ikke alltid er like lett å finne ord for det en smaker. De fleste av de øl-geeks jeg kjenner har smaker som dukker opp fra tid til annen som de alltid irriterer seg like mye over at de ikke finner navn på. I mine øyne er smaksopplevelsen en personlig sak og det blir feil å fortelle andre hva de smaker. Dette avhenger selvsagt av hver enkelts "kjemi", dagsform, erfaringer, hva en har spist, etc. En liten diskusjon over glasset når flere smaker på det samme brygget kan allikevel ofte hjelpe godt når det gjelder å finne de rette ordene. Det er lett å komme seg videre fra "det var godt", men en blir aldri helt utlært. Lenke til kommentar
Onkel Kompost Skrevet 15. mai 2011 Del Skrevet 15. mai 2011 Mener å huske at det tok mindre enn en time å kjøre fra Brüssel til Westvleteren. Det var imidlertid ganske upraktisk med hotell og slikt siden de nærmeste hotellene er i Poperinge, en 15-20 minutters kjøretur fra Westvleteren. De har dessuten ikke noe drosjeselskap i Poperinge, så det kan sikkert bli en dyr affære sånn sett. Men det er det jo verdt. Hehe, drosjer her i Belgia er en helt spesiell affære. Men ja, det kan vurderes. Nå bor jeg jo i Waterloo da, så hvor Westvleteren er vet jeg ikke. Er blonden deres like spesielle som den mørke varianten? Den tar jeg som et kompliment og takker for det, men jeg vil i samme slengen oppfordre deg til begynne å notere. Først og fremst for din egen del. Jeg kan love deg at det ikke alltid er like lett å finne ord for det en smaker. De fleste av de øl-geeks jeg kjenner har smaker som dukker opp fra tid til annen som de alltid irriterer seg like mye over at de ikke finner navn på. Det var et kompliment. Så det er helt greit. Notering og slikt er kanskje noe som jeg burde vurdere etterhvert som jeg fortsetter å rote rundt i ølverdenen. Er ikke så mange folk som er interessert i å diskutere øl her blant de jeg omgir meg med. Så i det tilfelle blir veldig enkel syntaks vanlig: denne ølen var sabla god, jeg likte spesielt godt humlebitterheten. Selv en slik kommentar vil ikke bli møtt av annet enn ja her. Men kanskje når (uvisst hvilken tid det blir) jeg trekker tilbake til Norge så blir det mer aktuelt. Men en ting som jeg lærte i går var at ost dyppet i sennep passer godt til flere øltyper. Det hadde jeg ikke engang tenkt på, ettersom jeg putter ost på skiver eller kjeks... So, keep up the good work: det gjelder storemyen så vel som alle dere andre ølbloggere. Lenke til kommentar
Vice Skrevet 15. mai 2011 Del Skrevet 15. mai 2011 Jeg synes ikke ettersmaken var så gale som du beskriver når den var temperert. Nedkjølt var den ikke god, og minnet mye om iskaffe, men temperert synes jeg den var god til alkoholfri øl å være, selv om den var litt for lite fyldig for min smak. Litt rart. Jeg hadde den relativt temperert(dvs. ikke rett fra kjøleskap) da jeg drakk den og brukte uansett nesten en halvtime på å drikke det jeg klarte, så temperaturen var også forskjellig fra start til slutt. Merket ikke spesielt forskjell. Hvis det var noen måtte det rett og slett være at lukten ble enda litt mer ekkel desto varmere ølen ble. Det var såpass ille at jeg ville ha trodd at det var noe galt med ølet, men iom. at den kom fra samme batch som alle andre har smakt på er det svært lite sannsynlig. Lenke til kommentar
Vice Skrevet 16. mai 2011 Del Skrevet 16. mai 2011 (endret) Snodige greier. Den andre flasken jeg hadde (med Stuten) ga jeg bort idag og jeg var ikke spesielt lysten på å smake den igjen. Likefullt ga jeg den en sjanse og delte den sammen med to andre. Jeg må si at den ekle lukten og ettersmaken jeg fikk første gangen i praksis nå var borte. Denne smakte mest av brent kaffe! Jeg skjønner ikke helt dette, men kan ikke tro at smaksansen min spilte meg et såpass stort puss. Det må rett og slett ha vært noe annerledes/galt med den først flasken jeg prøvde. Likefullt er ikke dette et øl jeg kunne finne på å drikke igjen, og enda mindre bruke penger på. Det smakte primært bittert og brent, uten noe fylde. Vil jeg ha en Stout kjøper jeg heller noen virkelige godsaker, og dersom jeg absolutt må ha noe leskende som er alkoholfritt tar jeg meg en Cola. Endret 16. mai 2011 av Vice Lenke til kommentar
oldboy Skrevet 17. mai 2011 Del Skrevet 17. mai 2011 Uten å ha smakt dette ølet så er jeg på mange måter enig med deg, jeg liker øl med alkohol. Det er ikke fordi jeg plent vil dikke meg full, men fordi øl uten alkohol ofte mangler mye av smaken jeg vil ha. Lenke til kommentar
Ordinær Skrevet 17. mai 2011 Del Skrevet 17. mai 2011 Noen som vet om bryggeriene endrer oppskrift på øltypene sine fra tid til annen? Har en kamerat som mener at de gjør det. Grunnen til at jeg spør er at jeg ikke lenger synes Aass fatøl smaker like godt som det pleide. Så er det bar ejeg som har endret meg, eller kan de ha byttet oppskrift? Det jeg mente å like så godt med Aass var den kraftige ettersmaken av korn. Er det da noen andre norske øltyper dere kan anbefale meg? Lenke til kommentar
Lycantrophe Skrevet 17. mai 2011 Del Skrevet 17. mai 2011 Litt variasjoner vil det vel alltid være (råvarer, små ujevnheter i blandingsforhold++), men bytte oppskrift vet jeg ikke noe om. Lenke til kommentar
StoreMyen Skrevet 17. mai 2011 Del Skrevet 17. mai 2011 Uten å ha smakt dette ølet så er jeg på mange måter enig med deg, jeg liker øl med alkohol. Det er ikke fordi jeg plent vil dikke meg full, men fordi øl uten alkohol ofte mangler mye av smaken jeg vil ha. Den uttalelsen blir noe feil om du ikke har smakt St Uten og Nanny State. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå