flekkk Skrevet 2. april 2011 Del Skrevet 2. april 2011 (endret) Hvordan tempererer dere ølen deres? Har dere noen magiske triks, som "30 minutter i kjøleskap, 5 minutter i rompemperatur" etc. ? Da har jeg prøvd å lage øl-is - ser ut til å bli bra Brukte vørterøl denne gangen, men neste gang tenkte jeg å lage med bockøl. Endret 2. april 2011 av flekkk Lenke til kommentar
Vice Skrevet 3. april 2011 Del Skrevet 3. april 2011 Når det gjelder temperering av ølen så er det ennå veldig på "gefühlen" for min egen del. Jeg tempererer alltid ølen ned fra kjøleskap og ikke opp fra romtemperatur. Erfaringsmessig så gir 10-20 minutter utenfor kjøleskapet en grei drikketemperatur, men det er sjelden jeg faktisk måler for å få det perfekt. Har imidlertid planer om å kjøre en praktisk test med termometer for å finne ut nøyaktig hvor lenge ølen må stå utenfor mitt kjøleskap for å få riktig temperatur. Uansett, ble inspirert her i tråden av å lese om både Rochefort og Saison så slo likegodt til med begge ikveld. Rochefort 10 var den første ut. Her må jeg bare si at dette er definitivt en øl som hører hjemme i "koseølkategorien". Dvs. er du tørst og har lyst på en forfriskende drikk, så styr unna denne. Men har du derimot lyst til å virkelig nyte og ta deg god tid med et glass med øl, så er dette definitivt noe å anbefale. Søt som en dessert, mye malt og lite humle, små slurker som man kan sitte og smatte på. Alkoholmessig er den ganske sterk, og kan på en måte gi en "vinøs" assosiasjon når man drikker, men alkoholen tar på ingen måte overhånd. Når det gjelder Saison så må jeg nok innrømme at jeg faktisk aldri har smakt dette før. Derfor tenkte jeg at "Silly Saison" fra Belgia kunne være et bra utgangspunkt. Det første jeg la merke til var at lukten ga meg litt Lambic assosiasjoner. Smaken i seg selv var ganske nøytral. Et lettdrikkelig øl, med litt syrlig innslag. På langt nær like ille som Lambic, men mye mer balansert. Et friskt øl som sikkert fungerer godt som tørsteslukker, men ikke særlig mer. Jeg kommer definitvt til å prøve mer Saison, ikke fordi det virker spesielt attraktivt, men mest fordi jeg ønsker å få mer smakserfaring. Men også fordi jeg innser at Rochefort 10 etterfulgt av en Saison ikke nødvendigvis er den beste kombinasjonen. 1 Lenke til kommentar
Aiven Skrevet 4. april 2011 Del Skrevet 4. april 2011 Jeg gir opp Norge snart...: http://bit.ly/eA1Aus Hehe, bra aprilsnarr Lenke til kommentar
StoreMyen Skrevet 4. april 2011 Del Skrevet 4. april 2011 Jeg gir opp Norge snart...: http://bit.ly/eA1Aus Hehe, bra aprilsnarr Takk Lenke til kommentar
fiskebollebiff Skrevet 4. april 2011 Del Skrevet 4. april 2011 En gjennomført og god aprilsnarr der ja, morro at alle bloggerne var med! Lenke til kommentar
Aiven Skrevet 4. april 2011 Del Skrevet 4. april 2011 (endret) Jeg gir opp Norge snart...: http://bit.ly/eA1Aus Hehe, bra aprilsnarr Takk Saksbehandleren har Jikiun som mellomnavn, etternavnet til han som grunnla Nøgne Ø Kjetil Jikiun from Nøgne Ø interviews with Brewpot.com http://www.youtube.com/watch?v=s1j1sUIeQZE Endret 4. april 2011 av Avien Lenke til kommentar
flekkk Skrevet 5. april 2011 Del Skrevet 5. april 2011 Finnes det egentlig noe overgjæret øl til en grei pris i dagligvarebutikkene? Nøgne Ø er veldig godt, men litt i dyreste laget for "hverdagsdrikking" Lenke til kommentar
haarod Skrevet 5. april 2011 Del Skrevet 5. april 2011 Prøvde meg på en nøgen ø denne helgen, av typen pale ale. Kan ikke si at det slo så veldig godt an, men jeg skal begynne å prøve meg litt fram. Noen tips? Fra før har jeg drukket mest fyllepils (tuborg, hansa, ringnes etc.) samt noe importøl (san miguel, mythos og slikt som er standard i syden) og guinness som var overraskende god Lenke til kommentar
flekkk Skrevet 5. april 2011 Del Skrevet 5. april 2011 Smakte en Nøgne Ø pale ale første gang i går. Må si at det slo virkelig an her Noen som kan anbefale noe annet godt i samme kategori? Lenke til kommentar
Xtra Skrevet 5. april 2011 Del Skrevet 5. april 2011 Plukket med meg en Samuel Smith Taddy Porter fra polet tidligere i dag og "fortærte" den nå i kveld. Mørk og fin farge på ølet. Ikke tettsvart men forholdsvis mørk. Lite lukt fra ølet og smaken er heller ikke særlig fremtredende. For all del, den har en rund og fin smak og smaker omtrent som en porter bør gjøre, men dette blir altfor tynt for min del. 3.5/6 flekk: Det finnes, men det er ikke mye av det. Ægir har jo en tre sorter i butikk, men disse er forholdsvis dyre. Aass sin Gourmet-serie øl er en del rimeligere og helt kurant, der har man Stout, Pale Ale og Weizen. Hansa har både en Pale Ale og en Brown Ale som er en del rimeligere enn f. eks Nøgne Ø. Haarod: Vanskelig å si egentlig. Hva var det med pale alen som gjorde at du ikke likte det? IPA (India Pale Ale) fra samme bryggeri er ganske heftig men en fin stilart som kan være verdt å prøve. Hvete-øl, altså øl brygget på hvete, er ganske friskt og lyst. Her ville jeg anbefalt Paulaner eller Erdinger (pol-varianter) Lenke til kommentar
NikkaYoichi Skrevet 6. april 2011 Forfatter Del Skrevet 6. april 2011 Prøvde meg på en nøgen ø denne helgen, av typen pale ale. Kan ikke si at det slo så veldig godt an, men jeg skal begynne å prøve meg litt fram. Noen tips? Fra før har jeg drukket mest fyllepils (tuborg, hansa, ringnes etc.) samt noe importøl (san miguel, mythos og slikt som er standard i syden) og guinness som var overraskende god Spørsmålene jeg alltid stiller i en slik sammenheng er: Vet du hva du selv liker? Liker du smakløst (piss) øl, som Tuborg, San Miguel, men liker ikke øl med smak? Hvis du liker Guinness så faller sikkert også Kilkenny i smak. Det er et lite komplekst øl, som likevel smaker mer enn industripils. Jeg vil også anbefale Twisted Thistle, Dark Horse og Ossian som gode øl for en som ikke er så bevandret i de mer komplekse øltypene. Velkommen til en verden av spennende smaker og mange hyggelige opplevelser. Man trenger ikke drikke for å ha det gøy, men "hu-hei" hvor moro det er å smake på spennende øl! Lenke til kommentar
StoreMyen Skrevet 7. april 2011 Del Skrevet 7. april 2011 (endret) Var på "jobbpils" med en del kollegaer i går. Det gikk hardt på Mikkeller Golden Green blant de som vanligvis drikker pils. Endret 7. april 2011 av StoreMyen Lenke til kommentar
KapteinKnut Skrevet 9. april 2011 Del Skrevet 9. april 2011 har fått dilla på BrewDog sine produkter i det siste Lenke til kommentar
Andreasfe Skrevet 9. april 2011 Del Skrevet 9. april 2011 Ikke drikk for mye, da kan du fort gå ordentlig lei... Den ekstra, i enkeltes øyne litt overdrevne, humlebruken that is. Personlig liker jeg 77 Lager særdeles godt. En litt ekstra frisk pilsner. Lenke til kommentar
Vice Skrevet 10. april 2011 Del Skrevet 10. april 2011 Anbefaler alle entusiaster å ta turen innom NM i hjemmebrygging når de kan. Jeg kom gjennom 27 av 60 og måtte bare helle ut én. Resten var særdeles godt. Lenke til kommentar
knutaj Skrevet 10. april 2011 Del Skrevet 10. april 2011 Fant to øl fra Brewdog på nærbutikken etter at jeg flytta. Punk IPA som jeg glatt styrer unna og Dogma. Noen som har testet Dogma? Kjenner jeg er litt skeptisk, men vurderer å gi den en sjanse. Lenke til kommentar
StoreMyen Skrevet 10. april 2011 Del Skrevet 10. april 2011 Fant to øl fra Brewdog på nærbutikken etter at jeg flytta. Punk IPA som jeg glatt styrer unna og Dogma. Noen som har testet Dogma? Kjenner jeg er litt skeptisk, men vurderer å gi den en sjanse. Da regner jeg med at du flyttet ut av landet. Lenke til kommentar
knutaj Skrevet 10. april 2011 Del Skrevet 10. april 2011 Stemmer det. Eller ikke denne gangen. Flyttet ut av landet for knappe tre år siden. Bodde i USA og gjør fortsatt det. Lenke til kommentar
StoreMyen Skrevet 15. april 2011 Del Skrevet 15. april 2011 Påsken er en glimrende tid for en øl eller to. Husk at 6 ølbloggere, som alle blogger på norsk, har samlet seg på Facebook. http://www.facebook.com/norske.olbloggere 3 av dem har testet årets påskeøl fra Ægir, og de er ikke helt enig. Lenke til kommentar
oldboy Skrevet 15. april 2011 Del Skrevet 15. april 2011 Stemmer det. Eller ikke denne gangen. Flyttet ut av landet for knappe tre år siden. Bodde i USA og gjør fortsatt det. Jeg må selv si at jeg er overrasket av det gode tilbudet av mikrobryggerier her i statene. Godt å ha et alternativ til Bud Light osv... Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå