StoreMyen Skrevet 9. januar 2011 Del Skrevet 9. januar 2011 Forøvrig er min første lambic smakt på og førsteinntrykket var jo at dette minner litt om champagne for min del, veldig fruktig og syrlig. På en måte godt, men på en måte er jeg også glad for at jeg fikk tak i en flaske på 37.5cl, for 75cl med dette hadde blitt for mye. Uansett: Et merkverdig øl, som virkelig skiller seg ut fra mengden, med sin voldsomme syrlighet og friskhet. Poster et bilde av lambicen. Hvilken Lambic er dette? Ser at Polet har to. OUDE GEUZE LAMBIC OUDE GEUZE VIEILLE LAMBIC Lenke til kommentar
StoreMyen Skrevet 9. januar 2011 Del Skrevet 9. januar 2011 Kjøpte meg Brewdog Alpha Dog og Trashy Blonde i dag, og har nettopp smakt på førstnevnte. Spennende øl, jeg er ikke bevandret i det hele tatt, men likte smaken. SamBell: Så faktisk den flasken i dag på Coop Mega på Madla i dag, får vel kjøpe en flaske og smake en gang. Anbefaler en test ja. Alpha Dog gav meg ingenting. Den blonde derimot var temmelig forførerisk. Sam / StoreMy Lenke til kommentar
Eirik Skrevet 9. januar 2011 Del Skrevet 9. januar 2011 Skal ikke endre emnetittelen her til 'Den store øltråden' eller noe i den duren? Litt lite beskrivende for tråden, ettersom det jo har blitt en ren diskusjonsarena? Lenke til kommentar
Jann - Ove Skrevet 9. januar 2011 Del Skrevet 9. januar 2011 Trådstarter har ikke vært pålogget på en måned, og er heller ikke spesielt personlig involvert i tråden lenger. En grei førstepost med en kort innføring i øl-verdenen hadde gjort seg. Kanskje på tide med en adopsjon, om noen føler seg skikket? Lenke til kommentar
Eirik Skrevet 9. januar 2011 Del Skrevet 9. januar 2011 Kan starte med å endre emnetittelen, om det er enighet rundt det. Om noen skriver en god førstepost, så er det intet problem å få en moderator til å lime den inn Lenke til kommentar
Xtra Skrevet 9. januar 2011 Del Skrevet 9. januar 2011 Har aldri vært voldsomt begeistret for SamA lager... (ZNIP) Når det gjelder Paradox IoA så vil jeg faktisk si at dette er noe man som entusiast bør få med seg. (ZNIP) Når det gjelder lambic så har jeg ennå ikke funnet gleden i dette. Tørt og kjipt, og ikke minst dyrt. Kjøp heller en skikkelig cider. Jeg synes personlig at SamA Lager er kanskje det beste lager-ølet jeg har smakt, men folk liker jo forskjellige ting ved ulike typer øl. Skal se om jeg får plukket med meg en BD IoA på polet neste gang, samt kanskje en Orval. Vel, angående lambic så var det litt merkelig, men greit å ha prøvd. Sambell: Den første lambic'en du linket til. Ellers så har jeg også smakt på Dunkertons Premium Organic Cider i kveld. Litt for mye på den søte siden, men milevis fra den industrielle sideren man får tak i her til lands. (Somersby osv...) Lenke til kommentar
StoreMyen Skrevet 9. januar 2011 Del Skrevet 9. januar 2011 (endret) Skal se om jeg får plukket med meg en BD IoA på polet neste gang, samt kanskje en Orval. Vel, angående lambic så var det litt merkelig, men greit å ha prøvd. Sambell: Den første lambic'en du linket til. Jag hadde meg nettopp en BrewDog Paradox IoA. Legger ut anmeldelsen på bloggen i løpet av uken, men jeg kan røpe at den utvilsomt blir kjøpt igjen. Takk for oppklaringen. Får se om jeg finner den på en av polene i nærheten. Om ikke blir det nok bestilling. Sam / StoreMy Endret 9. januar 2011 av SamBell Lenke til kommentar
NikkaYoichi Skrevet 10. januar 2011 Forfatter Del Skrevet 10. januar 2011 Til den som lurte på hvordan ølet får den smaken det gjør så vil jeg gjøre en liten oppsummering av de viktigste forholdene. Hvilken humle er brukt? De forskjellige humletypene har forskjellig smak, noen er bitrere enn andre, mens andre har mer aromatisk preg. (Bitterhumle og aromahumle) Andre har syrlig preg, nesten som sitrusfrukt. I tillegg er tidspunktet de legges i mesken, temperaturen og tiden den befinner seg der, avgjørende for hvilke smaker som kommer frem. Som en tommelfingerregel kan man si at desto høyere temperatur og desto lengre humla blir liggende til mesking, desto bitrere smak. Hvilken type malt er brukt? Bygg eller kanskje hvete? Hvor kraftig maltet er malten, er det en blanding av forskjellig typer malt? Ikke bare er det forskjell på hvor "hardt" maltet kornet er, men det er også forskjell på kornstammene. Hvilken type gjær er brukt? Overgjær, undergjær? Hvilken temperatur er brukt under gjæringen? De forskjellige bryggeriene har vanligvis en gjærstamme som de holder liv i. Den oppbevares gjerne i kjøleskap og vekkes når man trenger gjær til neste batch. Dette gjør man for å opprettholde bryggerikarakter, da gjæren spiller en meget viktig rolle i smaksbildet. Tilsiktede og utilsiktede infeksjoner setter også smak på brygget, lambic er kanskje den mest kjente typen i den forbindelse. Hvilket vann er brukt i bryggeprosessen? Dette har faktisk stor innvirkning på smaken på det ferdige produktet. Lenke til kommentar
Hugo_Hardnuts Skrevet 10. januar 2011 Del Skrevet 10. januar 2011 (endret) Meget bra, kortfattet innføring Nikka Samtidig er innlegget et eneste langt argument for hvorfor lisensbrygging er en styggedom BTW: Noen som vet om noen øl-relaterte severdigheter i København? Tenker da både på pub'er og (spesial)butikker med godt utvalg. Reiser dit på langhelg på torsdag Skal forøvrig tylle i meg store mengder dansk Tuborg som smaker himmelsk kontra den norske (ref. utsagnet over), og ellers blir det vel også et gledelig gjensyn med Carl's Hvede. Endret 10. januar 2011 av Hugo_Hardnuts Lenke til kommentar
StoreMyen Skrevet 10. januar 2011 Del Skrevet 10. januar 2011 Meget bra, kortfattet innføring Nikka Samtidig er innlegget et eneste langt argument for hvorfor lisensbrygging er en styggedom BTW: Noen som vet om noen øl-relaterte severdigheter i København? Tenker da både på pub'er og (spesial)butikker med godt utvalg. Reiser dit på langhelg på torsdag Skal forøvrig tylle i meg store mengder dansk Tuborg som smaker himmelsk kontra den norske (ref. utsagnet over), og ellers blir det vel også et gledelig gjensyn med Carl's Hvede. Jeg er ikke sikker på at det er den store forskjellen på dansk og norsk Tuborg. Da renhetsloven ble tatt bort kjørte lisensprodusenten Hansa slagordet "Nå kan du få Tuborg laget som i Danmark". Med andre ord med mais..... Regner med at du har Mikkeller puben på listen. Det er stort sett det jeg har kontroll på der nede, men så har jeg heller ikke vært i Køben på 40 år. StoreMy / Sam Lenke til kommentar
Hugo_Hardnuts Skrevet 10. januar 2011 Del Skrevet 10. januar 2011 (endret) Takk for tipset Til deg også Khalif På papiret er det kanskje ikke den store forskjellen, men smaksmessig synes jeg de skiller seg enormt fra hverandre. Ett eller annet i den lista Nikka beskriver over har i hvert fall gått helt skeis for Ringnes... Endret 10. januar 2011 av Hugo_Hardnuts Lenke til kommentar
Khalifen Skrevet 10. januar 2011 Del Skrevet 10. januar 2011 Ølbutikken var noe jeg skulle innom når jeg var i København sist, men rakk det dessverre ikke. En tur på Carlsberg Bryggeri er jo også veldig interessant, og du får også to kuponger på øl. Neste tur til København skal jeg selv innom Ølbutikken og Mikkeller. Det er nesten det viktigste. Lenke til kommentar
StoreMyen Skrevet 10. januar 2011 Del Skrevet 10. januar 2011 Nøgne Øs Havrestout var litt skuffende. Lenke til kommentar
StoreMyen Skrevet 12. januar 2011 Del Skrevet 12. januar 2011 En liten omtale av Paradox Lenke til kommentar
Eirik Skrevet 13. januar 2011 Del Skrevet 13. januar 2011 Endret emnetittel til 'Den store øl-tråden'. Hvis noen har et bedre navn, rop ut Hvis noen vil skrive en awesome førstepost, feel free Reaksjoner taes på PM 1 Lenke til kommentar
Hugo_Hardnuts Skrevet 14. januar 2011 Del Skrevet 14. januar 2011 Smakte på BrewDog og Mikkeller sitt samarbeidsprosjekt Devine Rebel igår. Den var god! Lenke til kommentar
NikkaYoichi Skrevet 14. januar 2011 Forfatter Del Skrevet 14. januar 2011 Endret emnetittel til 'Den store øl-tråden'. Hvis noen har et bedre navn, rop ut Hvis noen vil skrive en awesome førstepost, feel free Reaksjoner taes på PM Jeg kan sikkert skrive en førstepost med noe vettugt innhold. Lenke til kommentar
Xtra Skrevet 14. januar 2011 Del Skrevet 14. januar 2011 (endret) Fikk tak i Brewdog Paradox: Isle of Arran i dag. Men da den har vært gjennom en strabasiøs reise i dag, lurte jeg på om den bør stå en stund for å "roe" ned diverse sedimenter og slikt i ølet. Og angående malt, humle, bryggeprosessen så fant jeg en fin artikkel fra Trondheim Mikrobryggeri om akkurat dette. Ganske enkelt forklart og lett å forstå, anbefales! Nikka: Det tror jeg du er riktig mann til, så for min del: go for it! Endret 14. januar 2011 av Xtra Lenke til kommentar
Eirik Skrevet 14. januar 2011 Del Skrevet 14. januar 2011 (endret) Jeg kan sikkert skrive en førstepost med noe vettugt innhold. Flotte greier. Bare send den på PM, så fikser jeg den som førsteinnlegg Endret 14. januar 2011 av Wikipedersen Lenke til kommentar
Hei Sveis Skrevet 14. januar 2011 Del Skrevet 14. januar 2011 Lundetangen: En av de bedre norske pilsnere etter min mening. Gammelt Skiens-øl men brygges av Aass. Deilig og friskt. Hvor får man kjøpt det? Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå