Gå til innhold

Den store øl-tråden


Anbefalte innlegg

Drakk en Brewdog Hardcore IPA i helgen, må si den var spenstig med vel 9% alkohol.

Skal sies at jeg allerede hadde drukket en del og det begynte å bli sent så vet ikke om jeg kan anbefale den ut fra det jeg opplevde da. Men der og da var den veldig fin.

 

Noen som vet hva de legger i Hardcore IPA?

 

Brewdog liker å konstruere uortodokse og «hippe» ølnavn. Hardcore i denne sammenhengen har noe med at de hevder på hjemmesiden deres at ølen har mer humle enn noen annen i Storbritannia. Må si det frister å prøve.

Endret av Aiven
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Brewdog liker å konstruere uortodokse og «hippe» ølnavn. Hardcore i denne sammenhengen har noe med at de hevder på hjemmesiden deres at ølen har mer humle enn noen annen i Storbritannia. Må si det frister å prøve.

Jeg fant den på Beer Palace rett ved Aker Brygge, der hadde de den på tapp. Ser du får det på flere vinmonopol også.

Tenkte jeg skulle teste den igjen en dag, men da med litt mindre promille enn forrige gang.

Endret av PatSharpX
Lenke til kommentar

 

Det lønner seg med en oppskrift som er laget for Speidel, men du kan i utgangspunktet bruke hvilken oppskrift som helst. For meg er halve morroa å lage oppskriftene selv.

 

 

 

Ja, den ser jeg. Det er også det som er på planen. Men først må jeg bare få en følelse for hvordan ting henger sammen i ølbryggingen. Jeg har mange visjoner om hvilke øl jeg kunne tenkt meg å lage, men først: bli vant med prosessen...

Lenke til kommentar

Fornøyd? Har bestilt en 50liter igår. Hva brygget du?

Nå er det ikke jeg som har gått til innkjøp av utstyret, men en kamerat av meg som jeg har brygget sammen med et par ganger.

 

Har brygget to batcher med juleøl (stout), en med pils/lager (tsjekkisk stil) og i tillegg brygget for en studentorganisasjon. Da brygget vi en batch med hveteøl og en med pale ale.

 

Juleølet ble meget bra, pilsen ganske OK. Ellers var pale alen knall og hveteølet OK.

 

Så jeg er fornøyd med å bruke utstyret, for det er veldig enkelt i bruk og greit.

 

Det skal sies at jeg ikke har brygget på andre måter enn ved bruk av Braumeister 20L/50L så jeg har ikke erfaring fra andre metoder men jeg ble overrasket over hvor lett det var å brygge.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Kjøpte en "Old Speckled Hen" på Vinmonopolet. Syns ikke den var videre god, jeg. Likte ikke den maltprofilen. Men såklart, øl var det jo.

 

 

Old speckled hen er ikke noe særlig, for å være helt ærlig.

 

Hadde meg zeitgeist'n i kvled fra Brewdog, og den var ganske så ok. Ikke noe å hoppe i taket for, men den var absolutt drikkenes. Et veldig spesielt øl, da det er en mørk lager. Ser ut som en stout, men smaker en mix mellom en stout og en pilsner. En kompis som ikke hadde peilling kommenterte vel "hmm, den smakte mørkt lyst øl" uten å ha peiling på hva zeitgeist var.

 

Anbefaler den så absolutt til de som liker stouter, eller er interessert i å smake litt mer på det.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

 

No er den i alle fall kommet i butikkane.

IPAen til Hansa er faktisk overraskande god, litt kjedelig samanlikna med ein del andre IPAer er den riktignok, men den er absolutt å anbefale.

Ein ting er i alle fall sikkert, den gir ei veldig god ølopplevelse samanlikna med prisen. Ca 35 kr for ein halvliter er det ingenting å seie på, faktisk er denne såpass billig at eg godt kan sjå for meg at folk tar seg råd til å bytte ut den vanlige pilsa også på fest.

 

Det einaste som bekjymrer meg litt er at prislappen i butikken er merka "Hansa spesial", betyr dette at den står i fare for å forsvinne frå markedet igjen like fort som den kom?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...