Gå til innhold

Den store øl-tråden


Anbefalte innlegg

Må bare rette en takk til Onkel Kompost for hjelp med bra steder å besøke i Brussel. Jeg hadde en strålende tur i romjulen, fikk smakt mye god øl og besøkt mange koselige steder. Likte kanskje best La Fleur en Papier Doré like i nærheten av Manneken Pis.

 

Strålende! Jeg lurte på om det jeg skrev hadde vært til hjelp for deg. Godt å vite at du trivdes og fikk smakt litt forskjellig øl. Selv var jeg hjemme i Bergen og satt for det meste inne ettersom været var helt tragisk. Liker også at du introduserer din datter for kvalitetssteder selv om hun ikke får besøkt slike steder før om tidligst 8 år (ettersom det er 16 års aldersgrense på øl og vin i Belgia)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Er Carlsberg Sort Gull tilgjengelig i Norge? Drakk noe 5,5% fra Sverige her om dagen. Godsaker. Må selvsagt være på polet man får det, pga %.

 

Carlsberg sort gull er nok ikke til salgs noen plasser i Norge nei. Det finnes derimot så mye annet godt du kan få tak i her, at det bør strengt talt ikke være noe stort savn.

 

Da var Kinn - Svartekunst ankommet Valken polet i Bergen også. Interessant nok på små 0.25l flasker (noe Kinn aldri har flasket på før). 6 flasker var på plass i hyllene i går, og snill som jeg er lot jeg det stå en igjen.

Lenke til kommentar

Må bare rette en takk til Onkel Kompost for hjelp med bra steder å besøke i Brussel. Jeg hadde en strålende tur i romjulen, fikk smakt mye god øl og besøkt mange koselige steder. Likte kanskje best La Fleur en Papier Doré like i nærheten av Manneken Pis.

 

Strålende! Jeg lurte på om det jeg skrev hadde vært til hjelp for deg. Godt å vite at du trivdes og fikk smakt litt forskjellig øl. Selv var jeg hjemme i Bergen og satt for det meste inne ettersom været var helt tragisk. Liker også at du introduserer din datter for kvalitetssteder selv om hun ikke får besøkt slike steder før om tidligst 8 år (ettersom det er 16 års aldersgrense på øl og vin i Belgia)

 

Jeg var på nesten alle stedene du foreslo, begge de to "hullene i veggen-stedene" var også koselige (Au Bon Vieux Temps og Toone). På Toone var det en pub-katt som lå helt fullstendig urørlig, selv om du klødde den. Har aldri sett lignende, totalt blasert og uinteressert katt. Den lå urørlig ved vårt bord hele tiden vi var der, omtrent som disse statuemennene som kler seg i sølv-/gulldrakt og står urørlige til du kaster en mynt i boksen deres.

 

La Morte Subite var også et herlig sted. Greit utvalg av øl også, jeg drakk en De Dolle Stille Nacht fra fat. Den var mektig, men jeg har fått en overdose av søte øltyper så jeg klarte ikke å sette ordentlig pris på den.

 

Det var også mange lokale pub-er rundt om kring hvor du kunne ta med deg din egen mat inn fra et gatekjøkken og spise den mens du drakk øl. Artig med sånne ting som er helt umulig i Norge. Brussel naturhistoriske museum hadde europas største samling av dinosaurer, et kjempeflott museum som fullstendig parkerer de norske. I tillegg var det en vakker by med masse koselige steder. Anbefales både for ølturister, romantiske turer for kjærestepar eller folk med unger. Vi fikk kjempepris på Aloft hotel Schuman som var helt genialt. Kr. 1250 for tre netter. Superfett designrom med safe og kjøleskap. Et 80 kvadratmeter stort Nintendo Wii-rom med 60+ tommers TV, iMac-er i fellesarealene og kul designinnredning i lobbyområdet. Hotellene lever av forretningsreisende til vanlig, så det er mye tilbud når de ikke er der.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Ahh... så mye snakk om bra øl så ble det jo en tur på Valken nå i ettermiddag.

 

Palme: De har satt ut en kasse til med Svartekunst i hyllene så det var vel en 14-15 stk igjen når jeg var der i ettermiddag.

 

Plukket med meg:

  1. Haandbryggeriet Farewell Ale
  2. Mikkeller Beer Geek Brunch Weasel
  3. Lost Abbey/Port Brewing La Cruda Porter
  4. Kinn Svartekunst
  5. Brewdog Hop Kills ?
  6. Jolly Pumpkin Luciernaga (belgian ale)
  7. Jolly Pumpkin Calabaza Blanca(wit)

Lenke til kommentar

Da var Kinn - Svartekunst ankommet Valken polet i Bergen også. Interessant nok på små 0.25l flasker (noe Kinn aldri har flasket på før). 6 flasker var på plass i hyllene i går, og snill som jeg er lot jeg det stå en igjen.

 

Ryktet sier at de fikk inn 240 flasker jeg tillot meg å kjøpe 2.

Lot imdilertid Penguin og Bismarck stå igjen, men AB:07 ble med hjem for å holde AB:01 og AB:06 med selskap og siden jeg allerede hadde AB:06 ble det ikke flere av den.

 

Det er forøvrig heller tvilsomt at Kinn kommer til å tappe0,25 igjen, ettersom alt måtte håndtappes.

Lenke til kommentar

Ølbutikk og mikrobryggeri i Mathallen, dette kan jo bli spennende for de som bor i Oslo. Skal ikke se bort ifra at jeg kommer til å ta turen innom når jeg er hjemme i Oslo.

 

Dette trenger Norge! Men angående ølbutikk, de får vel ikke lov å selge øl med mer enn 4.7%? Da er det jo grenser for hvor interessant det kan bli. Eller fins det et smutthull i monopolet for delikatesse-butikker?

Lenke til kommentar

Vineddik, er etter hva jeg vet - egentlig vin. Hvis dere har hatt en halv flaske vin, og latt den stå til dagen etterpå for så å smake på den - så smaker den utrolig sur, eller nesten som eddik. Altså vineddik.

 

Husker ikke helt nøyaktig HVA som skjer, men læreren min i fysikk forklarte dette.

Lenke til kommentar

Alkoholen gjæres-oksyderes til eddiksyre av eddiksyrebakterier. Disse finnes i luften eller tilsettes. Disse bakteriene lager eddiksyren i Lambic-er og lignende sure øltyper. Det er sikkert derfor disse ølene ofte har lav alkoholprosent. Hvordan de får så høy prosent som 11% i vineddik vet jeg ikke, men de kan jo tilsette alkohol. Jeg tror kanskje det ikke er noe alkohol i denne eddiken, men at den er laget av vin som hadde 11% i utgangspunktet.

Lenke til kommentar

Kjøpte inne en flaske Smak & mat, rødvin for matlaging, batch 53974 fra Meny i dag. Vinen er på 11% kommer i en 50cl plastflaske og er importert av Winetrader AS. Man har alltid forventninger til en drikk som er omtalt i Den store øl-tråden, og jeg kjenner blodet bruse av glede i det jeg åpner den off-white skrukorken i plast. I glasset er matvinen mørk burgunderrød og har en delikat duft av røde bær, eik, krydder og diskré tanniner. I munnen kjenner jeg vinaromaene og alkoholen umiddelbart spre seg i munnhulen. Første anslag i munnen gir bær og røkt eik, men så tar en skarp smak av salt over og forstyrrer balansen i vinen. For en skuffelse! Vinen er fullstendig i ubalanse. Her er det bare å helle ut hele dritten. Jeg velger likevel å anbefale alle å prøve den. Det er sikkert bare meg som har en dårlig dag. Det er absolutt en uvanlig smakssammensetning som jeg tror mange vil finne spennende. Løp og kjøp. Selv åpner jeg en flaske med Lost Abbey 10 Commandments og slår på TV-en. Håper jeg slipper å helle ut den også.

 

post-176079-0-79296000-1327179490_thumb.jpg

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Husker ikke om jeg har nevnt det før her i tråden, men et av de beste "ølkjøp" jeg har gjort var noe jeg kjøpte for noen måneder siden. Et "vinkjøleskap". http://coop.no/Varer/Elektronikk/bavaria-sc-21a-vinskap-a/

Endelig kunne jeg få et mye mer riktig temperaturutgangspunkt enn det et vanlig kjøleskap ga meg. Skapet har to temperatursoner slik at man kan velge å ha en litt kaldere sone for lysere øl, og en varmere sone for de tunge mørke. I praksis bruker jeg kun 11 grader og det fungerer perfekt for de øltypene jeg liker. Det er utrolig deilig å kunne hente seg en øl akkurat når man har lyst på den, uten å måtte la den stå i romtemperatur først for å få en tilnærmet bra drikketemperatur. Anbefales på det varmeste. :)

Lenke til kommentar

Kjøpte inne en flaske Smak & mat, rødvin for matlaging, batch 53974 fra Meny i dag. Vinen er på 11% kommer i en 50cl plastflaske og er importert av Winetrader AS. Man har alltid forventninger til en drikk som er omtalt i Den store øl-tråden, og jeg kjenner blodet bruse av glede i det jeg åpner den off-white skrukorken i plast. I glasset er matvinen mørk burgunderrød og har en delikat duft av røde bær, eik, krydder og diskré tanniner. I munnen kjenner jeg vinaromaene og alkoholen umiddelbart spre seg i munnhulen. Første anslag i munnen gir bær og røkt eik, men så tar en skarp smak av salt over og forstyrrer balansen i vinen. For en skuffelse! Vinen er fullstendig i ubalanse. Her er det bare å helle ut hele dritten. Jeg velger likevel å anbefale alle å prøve den. Det er sikkert bare meg som har en dårlig dag. Det er absolutt en uvanlig smakssammensetning som jeg tror mange vil finne spennende. Løp og kjøp. Selv åpner jeg en flaske med Lost Abbey 10 Commandments og slår på TV-en. Håper jeg slipper å helle ut den også.

 

post-176079-0-79296000-1327179490_thumb.jpg

Hahaha. Flott omtale :thumbup: Konklusjonen er altså at det er best å holde seg til øl ;) Håper 10 commandments faller bedre i smak. Hadde en smak av denne i desember, men "omstendighetene gjorde at jeg gikk litt i surr" så jeg husker rett og slett ikke nøyaktig hva jeg syntes om den. Men jeg la den hvertfall ikke på minnet, så det var nok ingen stor slager hos meg.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...