Gå til innhold

Den store øl-tråden


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Fant en øl fra Mikkeller på polet i går som jeg ikke har vært borti før - Spontanale. Noen som har prøvd?

Ble lansert på høstslippet. Er et spontangjæret, syrlig øl som minner mye om vin i smaken. Pga. syreinnholdet kan det lagres nesten uendelig og blir bare bedre. Dersom du liker ølet kan du prøve noen fra Cantillon også.

Endret av indeksregulert
Lenke til kommentar

Var innom Rema i går og måtte bare prøve Lade Gaard juleøl siden jeg ikke hadde smakt den. Øllet ser bra ut, litt lite karbonert, fin farge på det lille skummet som var, nøttebrunt, klart øl. Men så kommer jeg tilbake til den forbanna ekle, litt råtne syrligheten som er så fremtredende i de fleste brygg som kommer ut Grans. Det er en aroma jeg rett og slett ikke takler. Da jeg prøvde Mørk Lager var jeg nær å få brekninger av denne lukten. Den er heldigvis ikke så fremtredende her, men ødelegger likevel mye for ølet. Smaken er helt ok, selv om jeg ikke akkurat kom i julestemning. Litt brente smaker, noe karamellsødme og en rundt fin bitterhet.

 

Det er positivt at Grans prøver seg på dette, men jeg synes de bør tørre å utfordre seg selv litt mer enn å holde seg i de samme gamle baner som de fleste norske industribryggeriene. Hadde vært veldig morsomt om de prøvde seg på noe overgjæret, gjerne en IPA, Wit eller porter. Noe som faktisk hadde vist at de turde teste ut brygg som bryter med den norske tradisjonelle pilsner, lys lager, mørk lager, bokk eller vienna tradisjonen.

Lenke til kommentar

Fikk godkjent en Port Brewing Wipe Out IPA til nesten 200,- på reisetegningen min, he he. Fra nå av blir det kun hàndtverksøl pà reiser.

 

Det er en av de beste IPA jeg noen sinne har konsumert. Heldigvis har/har de hatt den på mitt lokale vannhull.

 

Jeg var på Naboen. Kom først til Tr.heim kl. halv ett og måtte ha meg en matbit. Hadde bestemt meg for at jeg måtte besøke Naboen. Hadde gått forbi der mange ganger når jeg har vært i Tr. heim, men ikke skjønt at det var så bra utvalg der.

 

Wipe Out-en var veldig god. Mine favoritter er foruten den Southern Tier Hoppe og 2XIPA, Anderson Valley Imperial IPA, Great Divide Hercules, øh, det er visst litt mange... Nøgne #500, Two Captains, Fyr & Flamme, Vur & Vlaam, Southern Tier Unearthly er også dritgode, men hvis jeg måtte velge i dag, så er det de først nevnte jeg ville valgt.

 

Ellers er Hopfenstopher Citra også en veldig god og frisk IPA for de som ikke er så glad i for mye bitterhet. Og så må jeg nevne igjen at Nøgnes vanlige IPA på fat også var veldig forfriskende.

 

Hvordan er den baren til Studentersamfunnet? Daglighallen eller noe sånt noe? Har ikke de bra øl? Er den åpen for ikkestudenter?

Lenke til kommentar

Kom over en liten snodig flaske her forleden. Selv om jeg vet at Brewdog har en stygg tendens til å regelrett drukne et flertall av bryggene sine i humle, så glimter de definitivt til her og der, og de er definitivt et bryggeri som pirrer nysgjerrigheten. Derfor var jeg solgt med én gang jeg så en flaske som sa "lagret i Islay Whisky tønner". Med tidligere gode erfaringer fra "Paradox" serien så var dette et sikkert kjøp. Navnet var "Storm".

Dessverre tok jeg meg ikke tid til å lese at dette faktisk var en IPA som var lagret på Whisky tønner. Fargen var ikke direkte innbydende, da jeg hadde forventet meg et mørkt og fint brygg. Istedet så det ut som en helt grei ale. Jeg skal også si at jeg er en ganske stor fan av Islay Whiskyer, men dette hjalp meg overhodet ikke. Lukten var definitivt frisk Islay Whisky, men da jeg smakte brygget fikk jeg mer kvalme enn glede. Om det fantes noe slikt som "Ardbeg Farris" så hadde nok det vært like appettittelig som dette sølet. Tenk deg kald, brusende, tynn Ardbeg. Personlig fant jeg absolutt ingenting i dette sølet. Hadde de laget dette brygget av en fin porter/stout hadde det definitivt vært interessant. Men når de blander det med en IPA så forsvinner alt av særpreghet fra alle kanter.

Er personlig ikke noen kjempefan av IPA selv, men her kunne jeg uansett heller ikke finne noe spor av noen IPA. Mitt første instinkt var å kaste dette rett i vasken. Men siden første slurk var relativ kald(10C), så kunne det jo hende at brygget hadde mer å by på ved mer koselige temperaturer. Ventet derfor til brygget kom til romtemperatur. Det ble riktignok mye mer behagelig etter dette (dvs. jeg klarte å tvinge ned hele flasken) men det var absolutt ikke noe jeg har noe ønske om å gjøre igjen. Dog vil jeg faktisk anbefale dette brygget, kun som en bisarr opplevelse og kun som et eksempel på hvor eventuelle yttergrenser står. Etter min mening, så er ikke det å være glad i øl kun et mål om å være ute etter det aller beste, men også et mål om å bli kjent med det aller verste. Først da kan man virkelig nyte :)

Lenke til kommentar

Det er nokså bra i grunn, og prisene er ikke alt for horrible. Absolutt et godt tilbud, selv om det selvfølgelig ikke når opp til Naboen.

 

Hæ? Daglighallen?

 

Åja, det er baren som ligger ved bakdøra, ikke Rundhallen, obv. I Rundhallen har jeg bare fått fatøl i plastbeger.

 

Men personlig drar jeg alltid på Naboen for godt øl, og som Nikka har jeg ikke vært på Samfundet som utested på lenge (men som konsertarena, derimot. Men da drikkes det bare Dahls).

 

For dere Trondheimsboere, hva synes dere om årets juleøl på Mikrobryggeriet, og for den del, den generelle kvaliteten på ølet der de siste årene? Personlig mener jeg at juleølen var helt grei i forhold til utvalget ellers, men jeg synes kvaliteten har falt litt i det siste. Var ikkenoe som slo "Porter og en Stout!"-bestillingen der tidligere, men nå kan jeg like gjerne gå over gata til Dublin og kjøpe Guinness og en whisky, og få bedre resultat. Synd i grunn, jeg likte virkelig Mikrobryggeriet.

Endret av Leo_Khenir
Lenke til kommentar

Øl-status Valken pr. 28.12.11 ca kl 16:00. Guava Grove og diverse annet på plass. Var en del annet øl også men det andre bildet viste ikke så godt hva som var i kassene. Det meste av dette her har de mer av med noen unntak av det som er til venstre på nederste hylle.

 

OBS: Sjekk også den "vanlige" hyllen med øl hvis du stikker innom Valken på jakt etter spesialiteter, her har de også plassert noe av det som er på spesialbestilling. For å illustrere tok jeg med meg en De Molen Hel & Verdoemenis fra den vanlige hyllen med øl. OBS: Kun fire flasker igjen av denne den 28.12) kl 16:00.

 

edit: Beklager bildekvaliteten, er mobilkamera, men oppløsningen bør være god nok for å se hvilke øl det er i hyllene.

post-51400-0-56457700-1325088968_thumb.jpg

Endret av Xtra
Lenke til kommentar

Jeg fikk en MMS av min ølkontakt på mitt faste pol for noen dager siden - jeg må si at jeg digger den fantastiske servicen denne karen yter. Når jeg i dag stakk innom, sto det 2 flasker Dark Island Reserve Limited Edition og ventet på meg.

 

Det ser ut for meg, av det bildet over her, som at jeg blir nødt til å FLYTTE til Oslo, med mindre Vinmonopolet tar til vettet og faktisk klarer å opprette et spesialpol her i Trondheim også. Fy flate hvor mye snadder det er i hyllene der, også er det bare dere hersens oslofiffefolk som skal få nyte det. :cry:

Lenke til kommentar

Regner med du fikk med deg at det er en god del ekstra hvis du snur deg 180° der du tok bildet?

 

4 nye Bøgedal flasker som ikke har vært her før + en del De Molen og Haadnbryggeriet schnax. Som om ikke det er nok har de noen flasker med Jolly Pumpkin Oro de Calabaza, Jolly Pumpkin Calabaza Blanca, Jolly Pumpkin La Roja og Lost Abbey Angel's Share (bourbon) på den lille skranken rett bak spesial-hyllen.

 

Været kan vi vel ikke skryte så mye av for tiden, men duverden så mye godt vi har tilgang til i denna byen :-)

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...