Gå til innhold

Hva kjører flertallet av servere? PHP4 eller 5?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg vil si at å holde på PHP4 er å støtte en døende teknologi. Det vil selfølgelig variere etter hva det er man faktisk lager, og hva målgruppen er. PHP4 er såpass gammel nå, og det som er mulig å gjøre i PHP4 blir ikke nødvendigvis mulig i PHP6.

 

Merk: Hold deg i vertfall unna register_globals, magic_quotes, short tags, osv.

Lenke til kommentar

En bør programmere for php5. Markedet er allerede langt etter utviklingen av php, og det er tragisk. Det burde ikke være en php4-host igjen om tilbyr dette som standard. Kan ikke se en eneste god grunn til å kjøre php4 over php5 nå til dags (utenom latskap ihht endringer, men dette er ikke positive grunner).

 

Så kjør php5, og vær med å presse markedet :)

Lenke til kommentar

Den dagen alle de populære CMS'ne og forum-systemer osv osv kun fungerer med PHP5 vil vi nok se en kraftig utdøing av PHP4, men så lenge mye av denne programvaren faktisk ikke kjører på PHP5 i det hele tatt tar det tid.

Allikevel er det største problemet at utviklerene i liten grad har tatt i bruk PHP5 og fortsatt koder med versjon 4 og dermed krever de heller ikke PHP5 av hosten.

I dag er det ikke noe stort problem siden det faktisk er mange hoster med versjon 5, men for et års tid siden var det virkelig et problem.

 

PHP4: I wont miss you!

Lenke til kommentar

Nå skal man også huske på at enkelte script fungerer ikke på PHP5. Dette gjelder spesielt CMS-systemer, webshops, osv. beregnet for bedrifter. Bedrifter driter i om det er versjon 1.0 eller 10.0 som kjøres, bare det fungerer, og kan gjerne kreve 1.0 dersom det er slik at 10.0 ikke støtter programvares deres (NB: det var en overdrivelse).

 

Man skal forøvrig ikke gå mange versjoner tilbake på phpBB før det ikke finnes PHP5-støtte uten at PHP5 kjører i PHP4-kompatibilitetsmodus. PHP4-kompatibilitetsmodus knekker mye annen ny programvare, bl.a Mambo, så det er ganske lite aktuelt.

 

Jeg har mistet kunder som både tror og vet at programvaren de kjører ikke støttes av PHP5, men samtidig vet jeg at jeg ville mistet mange privatkunder om jeg hadde kjørt PHP4.

 

ZoRaC: Les om &-operatøren om du bruker den. Der er det en del endringer. Ikke benytt register_globals, magic_quotes eller short-tags (disse forsvinner i PHP6). Les om de nye OOP-funksjonene.

 

Alt dette står på php.net, bl.a står det en del om PHP5-migrering her:

http://www.php.net/manual/en/migration5.php

 

Om du lager nye scripts kan det være en fordel å kjøre PHP-loggnivå til E_STRICT, og tilpasse scriptene etter dette. Dette vil gi meldinger når det brukes gamle utdaterte metoder.

Lenke til kommentar

ZoRaC: Les om &-operatøren om du bruker den. Der er det en del endringer. Ikke benytt register_globals, magic_quotes eller short-tags (disse forsvinner i PHP6). Les om de nye OOP-funksjonene.

 

 

7398230[/snapback]

 

short tags forsvinner ikke i php6 men du kan legge til safe_mode noe jeg er veldig glad for at forsvinner

Lenke til kommentar

Et problem for mange hoster, noe som også gjør at PHP4 er enda godt brukt hos mange er usikkerhet i tilbakompabiliteten forholdsvis med antall kunder.

 

Se for dere en webhost med 200 kunder. Disse har hatt tilgang til PHP4 en god stund og har basert scriptene sine på dette. Så bestemmer Hosten for å oppgradere til PHP5. Grunnet de nye forandringene, virker ikke 100 script lengre.

 

Dette er marerittscenarioet for webhoster og er grunnen til at oppgraderinger går tregt, også andre steder i dataverdenen.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...