Gå til innhold

Et par kjappe middagstips fra meg


Tunky

Anbefalte innlegg

Heisann.

Tenkte å komme med et par små middagstips som har slått gjennom hos mange jeg kjenner.

 

Shepard`s Pie (takk til Ueland for navnet)

 

1) Du tar en potetstappe-pose og lager den etter oppskriften (evt. lager hjemmelaga potetstappe)

2) Du finner fram noe kjøtt og noen grønsaker du syns er gode og blander det i potetstappa.

3) Du legger dette i en ildfast form.

4) Rasper ost og strør oppå

5) Steker på 220C i 10 min. eller til osten er gylden

 

Personlig syns det var dritgodt når jeg hadde wok-grønsaker og smårettskinke i. Men du kan bruke hva slags kjøtt du vil (noen må stekes på forhånd) og hva slags grønsaker du vil.

 

 

Pølse og makaroni-grateng

 

1) Kok makaroni etter oppskrift på pakken. Hell av vannet

2) Skjær 2 middagspølser i skiver og bland med finsnittet purre (eller en annen grønnsak) og kokt makaroni

3) Smør en ildfast form. Hell makaroniblandingen i formen.

4) Visp sammen egg, melk, salt og kryddere du liker og heller over.

5) Strø over ost

6) Stek på 180C i ca 30 minutter.

 

 

Variant av Spaghetti m/kjøttsaus

 

Du trenger:

1 pk kjøttdeig

250g spaghetti

1/2 pose tomatsuppe

 

Slik gjør du:

Kjøttdeigen brunes i steikepanne

 

Spaghettien og tomatsuppa lager du samtidig.

 

Ha 1 liter vann og 1 ts salt i en gryte.

Når vannet fosskoker har du i spaghettien

Spaghettien skal fosskoke (uten lokk) i 5-6 min.

Hell alt i en sil, så i serveringsfatet (elle rtilbake i gryta)

Ha litt margarin eller olje over, og rør rundt.

 

Tomatsuppa skal lages eter oppskriften bakpå, men med bare 4 dl vann.

Blir sausen litt tykk, ha i 1 dl melk. Når suppa (sausen) er ferdig, har du i den brunede kjøttdeigen.

 

Servèr med fersk loff.

 

 

Stekt ris (Con Chien)

 

Du trenger:

200g reker

100g skinke

100g grønnsaksblanding (frossen)

 

2ss olje

4dl kokt ris

 

1ts salt

1ss sukker

1/2ts pepper

Andre krydder

 

2 egg

 

Rens rekene og skjær skinka i terninger. ha olje i en gryte eller en stekepanne, ha i risen, reker, skinke og grønnsaker.

Bland godt.

Bland krydderiet i en skål,

og ha det sammen med det andre.

Rør godt i ca. 3min

Ha i ett egg om gangen og rør godt i ca. 2 min.

 

Servèr med soya-saus.

 

Dette er også godt med litt skinke. Det går også ann å lage en omelett eller en eggerøre som du deler opp og har i istedenfor å blande i ett og ett egg.

 

 

 

Dette var mine middagstips - som ikke burde være for vanskelige.

Endret av Knut_
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

God Paprikakylling til 4 pers.

Tilberedningstid: 15-20 min. Steketid: Ca 20 min.

 

1 grillet kylling. 50-75g bacon. 1ss smør. Salt, pepper. Paprikapulver. 2 løk.

Ev.2 fedd hvitløk. 1/2 rød paprika. 1/2 grønn paprika. 4 modne tomater eller 1/2 boks tomater(225g). 2-3dl yoghurt naturell. Ev.persille, gressløk, basilikum, merian.

 

Rens kyllingen, skjær kjøttet i ganske små biter. Stek strimlet bacon. Krydre med salt, pepper og paprikapulver. Rens løk, paprika og ev. hvitløk. Skjær løken i skiver, paprikaen i strimler og knus hvitløken. Ha grønnsakene i baconfettet og tilsett flådde tomater, delt i fire eller hermetiske tomater uten saft. Tilsett yoghurt og la retten surre over svak varme, 10-15 min. Ha i kyllingbitene og la retten bli gjennomvarm. Smak til med friske eller tørkede krydderurter.

 

Serveres med kokt ris, potetmos eller loff.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...